Klaus Kjøller forside à Kommentarer og moraler, menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senest opdateret 09-12-2012 13:15:07

 

Berigtigelse fra Kulturministeriet – som på visse punkter modsiges af to kulturordførere

 

Berigtigelse [trykt som læserbrev i Berlingske 9/12 2012]

 

"I sit debatindlæg lørdag [8/12 2012, kk] beskriver Klaus Kjøller, at man den 2. maj (dagen efter ansættelsen af Uffe Elbæks partner på AFUK) holdt møde, hvor "en aftale om en ny uddannelse (...) faldt på plads". Dette er forkert, oplyser kulturministeriet, og præciserer, at der ikke blev afholdt et møde, men blot sendt en mødeanmodning, herunder blev finanslovsaftalen med EL først indgået mange måneder efter. Endelig var der ikke afsat penge til en Nycirkusuddannelse på regeringens finanslovsudspil, men EL bragte det ind i den endelige aftale de mange måneder efter. Det er endvidere ikke besluttet, hvor Nycirkusuddannelsen skal ligge geografisk, og det bliver sandsynligvis ikke AFUK, men en selvstændig enhed der kommer til at varetage uddannelsen. Mødet, der omtales i debatindlægget blev først afholdt senere, var et møde i en møderække, som blev indledt allerede året inden, oplyser kulturministerens særlige rådgiver Andreas Hemmeth. Vi beklager (red.)"

Jeg må så bare give sorteper videre til de medier, som jeg havde oplysningen fra. En oplysning, som jeg ikke tidligere har set klart dementeret fra ministeriet. Og i stedet for at skrive, at der blev holdt et møde, hvor en aftale om en ny uddannelse faldt på plads, burde jeg – hvis  jeg havde vidst bedre – have skrevet, at der dagen efter ansættelsen kom en anmodning om et møde fra AFUK. Denne ændring svækker dramatikken, men opretholder jo det væsentlige: det påfaldende tidslige sammenfald med ansættelsen uden opslag og så offensive initiativer fra AFUK-ledelsen over for ministeriet.

Michael Aastrup Jensen (V): Beslutningen om uddannelsen trumfet igennem af ministeren

Samme dag som Berlingske bringer ministeriets berigtigelse skriver Jyllands-Posten, i artiklen ”Statsrevisor raser over nyt rod i cirkussagen”, følgende:

 

”Dokumenter i sagen viser […], at et udvalg med ni eksperter blev overhalet, da Uffe Elbæk sammen med Enhedslisten i november besluttede at sætte en uddannelse i nycirkus på finansloven.

Eksperterne skal til januar 2013 anbefale, hvilke scenekunstuddannelser staten skal støtte. Meningen var, at de også skulle vurdere behovet for nycirkusuddannelse, der anses for et relativt smalt område. Et medlem af udvalget siger til Jyllands-Posten, at »det behøver vi nok ikke tænke mere på, for vi fik jo lige pludselig at vide, at nu var det besluttet at støtte det«.

Steen Kyed [afdelingschef i Kulturministeriet, kk] er indsat som formand for udvalget og siger, at »udvalget synes, det er fint nok«, at pengene blev sat af på finansloven. Men kulturordfører Michael Aastrup Jensen (V) er skeptisk, selv om han støtter nycirkus:

»Forløbet forstærker mistanken om, at denne proces er blevet trumfet igennem fra højeste niveau i Kulturministeriet. Det gør det endnu mere nødvendigt at få en grundig undersøgelse af hele sagen,« siger han.

 

 

Lars Barfoed (K): Meningen har hele tiden været at uddannelsen skulle ligge ved AFUK

På samrådet i Kulturudvalget tirsdag d. 4/12 2012, siger Lars Barfoed (K) bl.a.:

"Vi har også et papir her fra ministeriet 14. juni, hvor der kun nævnes AFUK i forbindelse med uddannelsen, og AFUK vedlægger sågar et bilag, som er et direkte budget for uddannelsen. Det har da været ministerens plan hele tiden, at artistuddannelsen skal ligge på AFUK! Det viser fakta jo. Det er stærkt kritisabelt, at ministeren har forsøgt at give os et andet indtryk. Ved at lave en aftale med Københavns Kommune udelukker man jo andre steder."


 

Tilbage til kommentaren ”Netværk, makværk og håndtaske

 

Klaus Kjøller, ©klaus@kjoeller.dk

Til toppen af siden