FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

SENESTE KØLLEBANK

MÅNEDENS BEDSTE KØLLEBANK I INDEVÆRENDE ÅR

ÅRETS BEDSTE 2018

ÅRETS BEDSTE 2017

BEDSTE 5 TANTES GROVE GYS 2017

ÅRETS BEDSTE 2016

 

SENESTE KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1 (SENESTE MÅNED)

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 2019

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 2, (2018)

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 3, (2017 – 1999)

KOMMENTARER OG MORALER 1999-1975

 

Først lagt op 06-02-2019,,senest opdateret 14-02-2019 12:33:00

 

Det er polletæk, stupid!

Irak-rapportens klareste eksempler, som pressen lige nu himler op om, viser bare helt rutinemæssige professionelle politiske tilpasninger af budskaber til det publikum, man meddeler sig til.

 

 

 

 

Rasmus Mariager, lektor på Saxo-instituttet, og profesor Anders Wivel, Institut for Statskundskab, har skrevet en rapport på 674 sider om Danmarks deltagelse i Irak-krigen i 2003. De konkuderer bl.a. at statsminister Fogh tilbageholdt og strammede oplysninger om Irak-krigen over for Folketinget og relevante nævn og udvalg.

Både Fogh og Per Stig Møller, som var udenrigsminister dengang, afviser, at de tilbageholdt og strammede informationer.

Rapporten har skabt en del opstandelse i medierne, og givet megen taletid til politikere, som hele tiden har været imod den danske deltagelse i Irak-krigen, som blev stemt igennem af et snævert flertal bestående af VK-regeringen og Dansk Folkeparti.

Teksten fortsætter efter annoncen

Når Køllebank ser på de mest grelle eksempler, som rapportens forfattere finder, og som pressen i øjeblikket udbreder, så er der tale om helt ordinære politiske tilpasninger af budskaber til det publikum, man meddeler sig til. Den slags sproglige perspektiveringer og selektioner af kendsgerninger indgår som banal praksis i selv de mest simple politiske processer i en kommunal administration. Sådan er polletæk bare.

Når to forskere og dansk presse kalder det uartigt, så har de jo fuldstændig ret – hvis altså politik var en diskussion på en højskole eller i et videnskabeligt selskab. Men hvis man tror det, så har man meget at lære om den politiske virkelighed.

Det virkeligt opsigtsvækkende i sagen ville være, hvis det var muligt ved Københavns Universitet at stampe to forskere op, som ikke – efter to års grundige studier -- kan finde den slags i ethvert politisk forløb.

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp