FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Først lagt op 26-04-2019,,senest opdateret 26-04-2019 13:50:07

 

Vold sælger, desværre

Læren af Rasmus Paludan er, at demokratiets voldsparadoks ikke kan effektivt undertrykkes af fortielse hos etablerede medier, partier og andre institutioner.

 

 

 

 

Jørgen Bonnichsen, der var med i chefgruppen i PET under Muhammedkrisen, siger til Ekstra Bladet i dag (26/4 2019), at Rasmus Paludans handlinger kan starte ny Muhammed-krise. Det kan f.eks. ske, hvis Paludan bliver opstillingsberettiget.

Så bliver det sværere for politiet at begrænse hans aktiviteter, som samtidig får større demokratisk symbolsk betydning. Så hvis ekstreme grupper i de muslimske lande får øje på ham, så går helvede løs. Det bliver en kamp mellem topstyrede muslimske lande og demokratiet Danmark i højere og tydeligere grad, end dengang da Jyllands-Postens satirer gik den muslimske verden rundt.

Og det er ikke spor svært at forudsige, hvad der så vil ske. Så vil vi igen være nødt til at falde til patten, dvs. pålægge os begrænsninger i vores demokratiske ytringsfrihed.

I praksis administreres den ytringsfrihedsbegrænsning, vi pålagde os selv ved Muhammedaffæren ved, at vi så vidt muligt slet ikke beskæftiger os med, hvad der skete dengang. Og bare vi er enige om at fortie affæren, så går det fint. Og det går også fint, fordi danske profiler fra dengang, som spillede hovedroller, er døde eller fyret, og deres poster overtaget af mere blide naturer.

Men der kan altid opstå typer som Rasmus Paludan, som ikke hæmmes af fælles fortielser. Således kan en enkelt mand (eller kvinde) til enhver tid spolere det danske etablissements fortielsesstrategi.

Paradokset er, at vi som gode demokrater fortsat skal tro på vores børnelærdom om, at vores beslutninger træffes ved ikke-eksisterende offentlige, rationelle diskussioner, samtidig med at vi hele tiden oplever, at vores beslutninger især træffes på grundlag af voldelige aktioner, som gennem medierne pisker vores følelser op, og sætter gang i politikerne.

Læren af Rasmus Paludan er, at demokratiets voldsparadoks ikke kan effektivt undertrykkes af fortielse hos etablerede medier, partier og andre institutioner.

Det følger direkte af Voldsparadokset selv, for det er ikke kun i den demokratiske debat at volden vinder over diskussionen. Det gør volden også, når mediestof skal prioriteres og sælges til læsere, lyttere og seere.

 

Læs Unødvendige, nødvendige dødsfald, Køllebank

Læs Putins danske brigade, Kommentar

Læs Paradoksernes mørke side, Kommentar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

SENESTE KØLLEBANK

NEDENS BEDSTE KØLLEBANK I INDEVÆRENDE ÅR

ÅRETS BEDSTE 2018

ÅRETS BEDSTE 2017

BEDSTE 5 TANTES GROVE GYS 2017

ÅRETS BEDSTE 2016

 

SENESTE KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1 (SENESTE MÅNED)

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 2019

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 2, (2018)

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 3, (2017 – 1999)

KOMMENTARER OG MORALER 1999-1975