FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Først lagt op 04-07-2019,,senest opdateret 04-07-2019 13:56:52

 

 

En uendelig it-skandale

Først gik politiets it-system i kage. Dernæst glemte politiet længe at fortælle det til andre. Og afslutningsvis vil politiets minister lade døde data genopstå for at bringe retfærdighed.

 

 

 

I 2012 opstod der en fejl i Rigspolitiets it-system, som betød, at man ikke kunne stole på oplysninger om, hvor en tændt mobiltelefon befandt sig. Fejlen blev opdaget i november 2018 og blev rettet i marts 19.

Men forsvarsadvokaterne hørte først om sagen på et orienteringsmøde 6. juni 19.

Domstolsstyrelsen, der har det administrative ansvar for landets domstole, fik ingen information før 13. juni klokken 17.03.

Dommerforeningen blev orienteret, da journalister henvendte sig til dem angående sagen. Hvilket skete 102 dage efter, at Rigspolitiet rettede fejlen i marts.

Nu forsøger den ny justitsminister Nick Hækkerup heroisk at redde landets ære ved, at en uafhængig styregruppe skal holde øje med, at politiets nødvendige eftersyn af de 10.700 it-berørte sager siden 2012, foregår ordentligt. Og han antyder, at det kan komme til at koste fyringer.

Samtidig er det kommet frem i pressen, at Politiet kun gemmer teledata fra afsluttede sager i to år, og at teleselskaberne lovmæssigt er forpligtede til at slette deres teledata efter ét år.

Det betyder, at et nok så genialt og ministerstyret eftersyn af sagerne højst kan gå et år tilbage, fordi ældre rådata fra teleselskaberne er borte. Så også Hækkerups forsøg på at finde syndebukke helt tilbage til 2012 er allerede en skandale.

Men det gode ved denne seneste skandale til forskel fra alle de andre skandaler i sagen er, at hvis det lykkes for Hækkerup, at få hele landet til at acceptere et par syndebukke i politiet, så overlever resten af politiet. Og ingen kan jo se, hvordan politiet ellers skal reddes. Og det skal det jo – af hensyn til troen på, at Danmark er et retssamfund og ikke det rene kaos.

 

 

 

 

Læs Selvbetjening, Køllebank

Læs I kajakkerne! Køllebank

Læs Kampen for at få sin straf, kommentar

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

SENESTE KØLLEBANK

MÅNEDENS BEDSTE KØLLEBANK I INDEVÆRENDE ÅR

ÅRETS BEDSTE 2018

ÅRETS BEDSTE 2017

BEDSTE 5 TANTES GROVE GYS 2017

ÅRETS BEDSTE 2016

 

SENESTE KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1 (SENESTE MÅNED)

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 2019

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 2, (2018)

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 3, (2017 – 1999)

KOMMENTARER OG MORALER 1999-1975