Kjøller forside à alle kommentarer à kommentar:  Ingen kommentar

 

[senest opdateret d. 2/1 2003]

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentar

 

Hemmelighedsfuldhed er første trin mod større betydning. Næste trin er at alt som siges, tillægges en anden betydning end den pålydende.

 

Virkeligt betydningsfulde folk udbreder sig ikke om deres meninger uden det er absolut nødvendigt. Jo mere man blotlægger sit inderste på internettet eller andre steder, jo stærkere fremhæver man samtidig sin betydningsløshed, ja ligegyldighed. Organisationer og efterretningsvæsner kæmper hårdt for at fremskaffe vigtige informationer om toplederes meninger og kontakter, om interne, fortrolige drøftelser og om produktionsplaner. Kun rene ubetydeligheder, nuller og afmægtige plaprer vellystigt løs. Og kun andre ubetydeligheder, nuller og afmægtige gider lytte til ævlet.

 

Kort sagt: Alt som det er vigtigt at vide, koster det dyrt at fremskaffe. Og når det lykkes, benægter og bortforklarer kilden så meget som muligt. Ord der bare betyder det de lyder på, er ét af de sikreste tegn på betydningsløshed.

 

Derfor har jeg besluttet her i det nye år at gøre mine kommentarer her på netstedet så få, så korte og så intetsigende som muligt. Min betydningsløshed er efterhånden blevet så stor, at det er nødvendigt at gøre noget drastigt. Her kommer nytåret som en velkommen anledning.

 

Også mine tekster – her på netstedet og andre steder – har hidtil været alt for leflende. Tekster fra betydningsfulde folk og organisationer er altid svære at forstå og skaber beskæftigelse for fortolkere, formidlere og kommentatorer.

 

Der bliver nok at tage fat på i det nye år.

 

klaus@kjoeller.dk