20-02-2023 14:09

 

Først lagt op d. 01-12-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brev til presse og læsere med det hele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12-02-2023: Klip fra ugens kapitel 13 (517 ord) i webromanen Tæsk. En kropsbog.

 

— Endelig træffer jeg dig, Batman, sagde en kvindestemme.

   Øverst på barrikaden stod en støvleklædt kvinde i en rød kropsnær tricot, fuldt armeret med skydevåben. Hun havde en stor rødbrun lædermaske omkring øjne og næse. Hendes lyse hår nåede skuldrene. Hendes krop var perfekt.

   Kvinden trak ham med kraftige bevægelser op mod sig. Hendes støvleklædte fødder støttede solidt i skraldet.

   Han forsøgte at fjerne rebet. Forgæves. Snart var han småsnublende trukket mere end halvvejs op til hende på den hældende affaldsskråning som DATmobilen var strandet på.

   Med en kraftanstrengelse lykkedes det omsider DATman at hive det stramme reb væk fra halsen.

   — Jeg skylder dig mit liv, sagde han. — Hvorfor kvæler du mig så med et reb, og hvorfor har jeg aldrig hørt om dig før?

   — Aldrig hørt om kvinder før? Kønslivets glæder? Hold op. Men det får meget til at falde på plads om Batman.

 


 

05-02-2023: Klip fra ugens kapitel 12 (1096 ord) i romanen Tæsk. En kropsbog.

 

   Soldaterne brugte slagvåben og alt muligt som forsvar mod det angribende køretøj, men det prellede totalt af på DATmobilen som var skabt til den slags. De skød også, men kunne ikke gennemtrænge den skudsikre DATmobil.

   Dog gik den alligevel i stå på et tidspunkt.

   DATman rystede misbilligende på hovedet og trykkede derefter på en knap på instrumentbrædtet. Et panel med affyringsknapper svingede ind foran hans halvmaske. Han trykkede på forskellige knapper, og der lød affyringsstøj og eksplosioner rundt om DATmobilen.

   Han nikkede veltilfreds.

   Snart efter kørte DATman uden problemer atter fremad uden anden modstand end den der opstod når DATmobilen fladtrykte en sværtbevæbnet SM-soldat under sine massive 6 dæk. Eventuelt med en lille eksplosion under passagen som fik DATmobilen til at hoppe let.

   Men så kørte DATman med høj fart ind i en barrikade af murbrokker og kasserede møbler tæt bemandet med SM Army-soldater. DATman gav fuld gas for at bryde igennem i tillid til sit specialudviklede køretøj, men kort efter kørte han fast med roterende dæk, og der sad hurtigt adskillige soldater på den urokkelige DATmobil.

Soldaterne forsøgte at åbne DATmobilen med redskaber der mindede om enorme dåseåbnere.

 


 

22-01-2023: Fra sidste uges kropsinterview

 

Studievært:

— Sprecchmeister har altid afvist at give dig lov at komme.

— I dag gav han los. Jeg må komme fuldkommen efter programmets behov. Råbe og alt muligt. Vidunderligt. Give tæsk.

 

Klip fra kapitel 9 i romanen Tæsk. En kropsbog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I ugens kapitel 5 (18-12-2022) passiviserer Ramon Siccesrug politiet og samler Lingo Citys befolkning med sproglige midler (sang) og giver en første præsentation af sin chef, Sprecchmeister.

Personlig note:

Det er med stor glæde at jeg personligt på Youtube allerede nu med link fra kapitel 5 kan præsentere den vise fra Sprogets Vej til Sindets Fred – nu med Dit og Dat, hvor vers 2 af Sprecchmeister i kapitel 6 i næste uge gøres til byhymne i Lingo City.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orientering til ny læsere ved offentliggørelsen af kapitel 4, 11-12-2022

 

Webføljetonen, denne uge: kapitel 4

Kapitlets baggrund:

De to kursusholdere og klarsprogsfilosoffer, professor Horatio Wittson og hans førende elev, lektor Borning Writer holder et foredrag der skal danne indledning til et ugelangt kursus som skal holdes af undervisere fra Lingo University’s verdensberømte afdeling for Strait Language, No Bullshit. Men så lød der pludselig voldsom larm nede foran bygningen som rummede Affalds- og destruktionsdepartementet. Efter et stort brag styrtede undervisningslokalets ene væg i grus. Den væg hvor kursets første perspektiverende eksempler var blevet vist på storskærm.

   Mens støvet lagde sig, så deltagerne og foredragsholderne stadig klarere ud på en blå himmel, og derefter direkte ned på pladsen foran bygningen.

   Flere store militæragtige, camouflagefarvede køretøjer og en enkelt tank på larvefødder med rygende kanon havde gjort holdt foran indgangen.

   Kampklædte personer invaderede snart efter konferencesalen og tog Wittson og Writer til fange og førte dem væk.

   --- Ramon Siccesrug, du er genkendt, udbrød lektor Borning Writer og slog ud med den ene arm mod en stor mand i skrigende gul læderdragt med rødt slag over skuldrene og rød hætte og sort hanekam. Han anførte aktionen.

 

I ugens kapitel 4 udspiller der sig et intermezzo mellem Siccesrug og ledende personale i departementet. Siccesrug vinder med sproglige midler. Folket støtter op om departementets ansatte som lider under daglig sproglig terror. Departementschefen Knud modtager folkets hyldest.

 

 

 

 

Første kapitel

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk