22-01-2023 17:03

 

Først lagt op d. 01-12-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brev til presse og læsere

 

 

 

 

 

 

 

 

22-01-2023: Fra sidste uges kropsinterview

 

Studievært:

— Sprecchmeister har altid afvist at give dig lov at komme.

— I dag gav han los. Jeg må komme fuldkommen efter programmets behov. Råbe og alt muligt. Vidunderligt. Give tæsk.

 

Klip fra kapitel 9 i romanen Tæsk. En kropsbog.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I ugens kapitel 5 (18-12-2022) passiviserer Ramon Siccesrug politiet og samler Lingo Citys befolkning med sproglige midler (sang) og giver en første præsentation af sin chef, Sprecchmeister.

Personlig note:

Det er med stor glæde at jeg personligt på Youtube allerede nu med link fra kapitel 5 kan præsentere den vise fra Sprogets Vej til Sindets Fred – nu med Dit og Dat, hvor vers 2 af Sprecchmeister i kapitel 6 i næste uge gøres til byhymne i Lingo City.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orientering til ny læsere ved offentliggørelsen af kapitel 4, 11-12-2022

 

Webføljetonen, denne uge: kapitel 4

Kapitlets baggrund:

De to kursusholdere og klarsprogsfilosoffer, professor Horatio Wittson og hans førende elev, lektor Borning Writer holder et foredrag der skal danne indledning til et ugelangt kursus som skal holdes af undervisere fra Lingo University’s verdensberømte afdeling for Strait Language, No Bullshit. Men så lød der pludselig voldsom larm nede foran bygningen som rummede Affalds- og destruktionsdepartementet. Efter et stort brag styrtede undervisningslokalets ene væg i grus. Den væg hvor kursets første perspektiverende eksempler var blevet vist på storskærm.

   Mens støvet lagde sig, så deltagerne og foredragsholderne stadig klarere ud på en blå himmel, og derefter direkte ned på pladsen foran bygningen.

   Flere store militæragtige, camouflagefarvede køretøjer og en enkelt tank på larvefødder med rygende kanon havde gjort holdt foran indgangen.

   Kampklædte personer invaderede snart efter konferencesalen og tog Wittson og Writer til fange og førte dem væk.

   --- Ramon Siccesrug, du er genkendt, udbrød lektor Borning Writer og slog ud med den ene arm mod en stor mand i skrigende gul læderdragt med rødt slag over skuldrene og rød hætte og sort hanekam. Han anførte aktionen.

 

I ugens kapitel 4 udspiller der sig et intermezzo mellem Siccesrug og ledende personale i departementet. Siccesrug vinder med sproglige midler. Folket støtter op om departementets ansatte som lider under daglig sproglig terror. Departementschefen Knud modtager folkets hyldest.

 

 

 

 

Første kapitel

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk