10

 

 

 

Først lagt op 22-01-2023. Senest opdateret 05-02-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Action: DATman og James i aktion med helikopter. Fjerner Dennis-Tourneringsdokument-plakat og giver det tilbage til Institut for Klart Sprog (IKS)

 

10

Samme nat drog DATman i sin DAT-helikopter til kontorkomplekset og fjernede den forgyldte Dennis-Tourneringsdokument-plakat og dokumentet på hylden i generalomsorgerkontoret, mens James holdt helikopteren svævende over bygningen.

— Tak, James. Vi bør snarest drøfte din pension, sagde DATman da han igen indtog pilot-sædet. — Jeg kan dø hvert øjeblik som DATman.

— Det bliver i givet fald over mit lig, Sir. Det var en ed jeg svor til Deres far.

— Tak, James. Det gør stort indtryk. Men du har næppe en fremtid efter mig som butler for bedstefar, Old Bec Balledblid, selv om han muligvis nu lever evigt.

Næste morgen stod det hele: den forgyldte Dennis-Tourneringsdokument-plakat og dokumentet fra hylden i generalomsorgerkontoret, uden for Institut for Klart Sprog på Lingo University, da Horatio Wittson mødte på arbejde. En påklistret seddel forklarede at materialet var frigivet af departementet efter betaling af dusør fra en anonym person.

— Tak, fordi du huskede den seddel, sagde Carl van Balledblid, mens han indtog morgenmaden på en bakke i biblioteket på DATH SLOTH.

— Tak, sir, sagde butler James Reader. — Jeg glemmer aldrig mere. Én glemsel var én for meget.

De mindedes begge i stilhed Carls forældres ulykkelige død for længe siden.

— Jeg skylder professor Horatio Wittson så utroligt meget fra min tid på universitetet, sagde Balledblid. — Derfor skaffede jeg ham denne belønning. Han har fortjent den som ingen anden. Men hans plan om sproglig forenkling og udretning er uden chancer. Forældet. Forståelsen tager helt andre baner i dag.

— For ikke at nævne misforståelsen, Sir, indskød butler Reader.

— Ja. Hvilken skam at Horatio Wittson lever fortabt i sin egen fortidige verden. Gid han dog ville kaste sig ud i kroppens muligheder. Han har så meget at øse af. Og er i god fysisk form.

I det samme trådte DATboy ind.

— Dette var første vellykkede aktion med Story Teller efter seneste justeringer, oplyste han ivrigt. — Alt kørte perfekt.

Både Balledblid og butler Reader nikkede anerkendende.

— Det gode ved det udtjente fortælleprogram du medtog fra Lingo Bank, er at man slet ikke mærker det i praksis, sagde Balledblid nikkende.

— Banken kasserede det fordi det gav for mange ordrer til de medvirkende, sagde DATboy og rettede på masken. — Uigennemskuelige ordrer som de bankansatte misforstod, fordi Story Teller er langt mere intelligent end mennesker. Jeg har derfor fået det til at arbejde helt uden ordrer undervejs. Story Teller arbejder nu direkte med historien, uden ordrer til de medvirkende. Ordrer som ofte overhøres eller misforstås.

— En stor forbedring, konstaterede baron Balledblid.

— Ingen forstyrrende ordrer under aktioner, supplerede butler Reader nikkende.

 

Til næste kapitel 11

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk