12

 

 

 

Først lagt op 05-02-2023. Senest opdateret 20-02-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

På vej mod Mediehuset LINGO NEWS for at sikre sig mod at smugoptagelserne af hans tyveri fra Generalomsorgerkontoret af Spreechmeisters hædersgave bliver offentliggjort, stoppes DATman af den hærgende SpreechMeister Army. DATman fanges med ryggen mod muren i sin DATmobil.

 

12

SpreechMeister Army var i fuld gang med at invadere mediehuset LINGO NEWS, fordi én af chefredaktørerne, Da-Sein Existenz, havde vist sig at være ubestikkelig, uden forståelse for kropsinterviews, for TV-mediets særlige natur og for frygtindgydende kampmaskiners afgørende betydning i moderne politik. Han blev derfor ved med at invitere de samme gamle politiske eksperter, Ævlekævlerne, i studiet, så de kunne gentage sig selv og hinanden i fyldige replikker til ære for de 6 % af LINGO Citys elite-vælgere der vidste det hele i forvejen og derfor elskede at høre det igen og igen, for at forstå alt det nye der hele tiden skete. Det var ligesom i gamle dage: Uden ét eneste ordentligt forfriskende fysisk slagsmål, men bare med en masse tæveindbydende insinuationer.

Sprecchmeister havde derfor udkommanderet sin SM Army af hårdtslående soldater for at trænge ind i Lingo NEWS og fjerne chefredaktør Existenz med fysisk magt.

Der var ikke andet at gøre. Nok var nok.

Alle de andre chefredaktører havde Sprecchmeister allerede i sit kram med de politisk korrekte begrundelser som de altid havde brugt. Spreechmeister skulle bare levere slagsmålene til programmerne. Og Ævlekævlerne lærte hurtigt at gå over til fysiske tæsk i kommentarerne, hvis de ikke ville finde andet arbejde. Kampråb indgik naturligt. Resten var som det altid havde været. Bortset fra seertallene som overskred alt.

Det ærgrede Sprecchmeister at chefredaktør Da-Sein Existenz absolut blev ved med at insistere på at undgå slagsmål og vold, når han lige netop var så stærk på de rette sproglige begrundelser for at vælge den ny demokratiske vej ud til hele befolkningen – også til de 94 % som ikke anede hvad Da-Sein Existenz var. Enkelte gættede på at det var et fodplejemiddel som var blevet udsolgt i handelen for mange år siden. Men når de så det officielle portræt-foto af Existenz, vurderede de, det var noget med bekæmpelse af uønsket hårvækst og store, fugtige læber.

DATman kørte i siksak gennem den marcherende SM Army som havde kurs mod LINGO NEWS. Han var på vej for at sikre sig mod at smugoptagelserne af hans tyveri fra generalomsorgerkontoret af Spreechmeisters hædersgave blev offentliggjort. Han forbandede den stærke myldretidstrafik.

Soldaterne brugte slagvåben og alt muligt som forsvar mod det angribende køretøj, men det prellede totalt af på DATmobilen som var skabt til den slags. De skød også, men kunne ikke gennemtrænge den skudsikre DATmobil.

Dog gik den alligevel i stå på et tidspunkt.

DATman rystede misbilligende på hovedet og trykkede derefter på en knap på instrumentbrædtet. Et panel med affyringsknapper svingede ind foran hans halvmaske. Han trykkede på forskellige knapper, og der lød affyringsstøj og eksplosioner rundt om DATmobilen.

Han nikkede veltilfreds.

Snart efter kørte DATman uden problemer atter fremad uden anden modstand end den der opstod når DATmobilen fladtrykte en sværtbevæbnet SM-soldat under sine massive 6 dæk. Eventuelt med en lille eksplosion under passagen som fik DATmobilen til at hoppe let.

Men så kørte DATman med høj fart ind i en barrikade af murbrokker og kasserede møbler tæt bemandet med SM Army-soldater. DATman gav fuld gas for at bryde igennem i tillid til sit specialudviklede køretøj, men kort efter kørte han fast med roterende dæk, og der sad hurtigt adskillige soldater på den urokkelige DATmobil.

Soldaterne forsøgte at åbne DATmobilen med redskaber der mindede om enorme dåseåbnere. Men det var svært at finde egnede kanter på den strømlinede DATmobil, kanter med afsæt for at åbne dåsen.

Men så fik en af soldaterne med stort besvær sin dåseåbner sat fast ved den ene af DATmobilens 6 hjul. Og snart fulgte flere andre soldater succesen op med deres DATmobilåbnere ved andre hjul.

Inde i bilen kæmpede DATman med instrumenterne, mens han spurgte sig selv hvor DATboy, DATmobilens skaber, blev af.

En stor billedskærm viste hæren af SM Army-soldater ovenpå DATmobilen. De dunkede frygtløst med deres våben i taget og affyrede også håndgranater.

Med stor betænkelighed iagttog DATman på sin skærm de mange DATmobilbesættere fuldt beskæftigede med at åbne hans køretøj med gigantiske dåseåbnere, som hver var betjent af to-tre SM-soldater. De virkede usædvanligt velforberedte og specialtrænede.

Et øjeblik efter havde den første dåseåbner hul igennem. Lydene inde i DATmobilen blev snart uudholdelige.

Var DATboy også i problemer, siden han ikke leverede backup til DATman, hvilket ellers var deres faste aftale? DATboy burde forlængst være fremme på sin DATboy-scooter og i gang med at aflede SM-tropperne.

Han skulle huske at klage til DATboy over at Story Teller ikke havde sørget for en tur direkte til LINGO NEWS’ redaktion. Og over at DATmobilen var røbet til Sprecchmeister, så hans hær havde kunnet træne i dåseåbning via hjulåbningerne.

Så trykkede DATman på katapultknappen. Den gav en lyd som en hårdt arbejdende skærveknuser. Det overdøvede et øjeblik lydene udefra. Men ellers skete intet.

— DATboy var stolt, da han demonstrerede katapulten med succes i går eftermiddags. Hans seneste opfindelse til DATmobilen, tænkte DATman bittert. —  Og han modtog stor ros. Ufortjent.

DATman løsnede sikkerhedsselen og begyndte at åbne den armerede bildør for at angribe SM Army’en. Men DATmobilens skrog var allerede blevet så skævt af slag, eksplosioner og dåseåbning, at hverken døre eller loftslem var til at rokke indefra. Og rystelser og bankelyde mere end antydede at DATmobilen blev stadig skævere for hvert sekund.

DATman fik et beslutsomt udtryk i sine læber. Han startede bilens avancerede kommunikationsapparat og forsøgte at kalde butler James Reader. Men det var kun muligt at få mystiske lyde frem gennem æteren.

Det lød som om butleren sludrede med sin gamle mor i provinsen. DATman råbte ind i mikrofonen, men det hjalp ikke, tværtimod forsvandt al lyd af menneskestemmer til fordel for kraftig kaglen og hanegal fra et fyldt hønsehus.

— DATboy, hjælp! råbte han, inden forbindelsen forsvandt og udløste en høj susen, som han var nødt til at slukke for. Han vidste at Story Teller overvågede alt, og at hans nødråb derfor omgående ville nå DATboy, uanset hvor han befandt sig.

Nu kom der bevæbnede arme med osende røgtabletter ind gennem 3 huller i DATmobilen.

— Et stort projekt stopper tragisk, mumlede DATman. — Hvordan skal det gå Lingo City? Og befolkningen, lingvisterne? Ingen af dem aner hvad Sprecchmeister i virkeligheden har gang i. Og Ævlekævlerne når kun de 6 % i eliten som altid bare diskuterer videre uden at handle.

DATman trak et filtrerende, sort mundbind over underansigtet. Han virrede kraftigt med hovedet for at undgå at besvime i det lumre indeklima i DATmobilen.

— Utroligt at DATman allerede skal dø nu, inden han er kommet rigtigt igang. Jeg kunne åbenbart ikke få en bedre død med denne skæbne, fastslog han, let fortumlet. Mens en gigantisk dåseåbner fra venstre energisk rokkede sig frem og rørte hans kind.

 

Til næste kapitel 13

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk