21

 

 

 

Først lagt op 16-04-2023. Senest opdateret 23-04-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Ramon overlader Rosa helt udsmattet til Carl van Balledblid for at indynde sig. Rosa afprøver igen QuanteShrimperen. Siccesrug flygter

 

21

— Hun er en klar konkurrent, sagde Ramon snart efter til baronen. — Dragten er en tydelig efterabning af din DATman-dragt: Maske, slag ned ad ryggen, hovedbeklædning med drejende ører, kropsnærhed uden respekt for seksuelt afholdende personer. Jeg troede faktisk først i mørket det var dig.

— Det kender jeg ikke noget til. Jeg er Carl van Balledblid.

— Ja, ja, det ved jeg jo godt, Carl, sagde Ramon kollegialt. — Vi er jo tidligere studiekammerater, før vi valgte hver sin vej. Jeg var ganske vist en ældre studerende som kunne lære dig meget om den akademiske verden, da du purung begyndte. Og det gjorde jeg, husker jeg. Du var meget grøn. Og forældreløs. Men det er alligevel mærkeligt med alle de dragter vi nu allesammen går i. Dragter lærte vi slet ikke noget om hos Horatio. Ikke engang vilde frisurer. Tværtimod: Det var tweed-tøj og kort hår. Altid nyklippet, og se så nu.

Siccesrug virrede med hovedet, så krøllerne dansede,  samtidig med at han smilede til baronen som heller ikke var stubbekort på hovedskallen.

— Ganske pudsigt vi allesammen sprang ud i det med dragter og frisurer og aber og .... Men denne store tragtformede råber af blik-metal, som DITwoman bar med rundt i parken, da jeg fandt hende hjælpeløs, overgår vores andres udstyr. Hun ville nok forsøge at råbe dig op herinde bag slottets tykke mure. Ingen forestillede sig at verdens første QuanteShrimper skulle få form af en kæmpestor gammeldags megafon. Virker tilfældigt.

— Du kan godt spare dig dine indsmigrende spekulationer, sagde Carl.

— Hvis DATman, Sprecchmeister og Siccesrug arbejder sammen i stedet for at slås, ligger LINGO CITY åben for os, fortsatte Ramon. — Det er vejen frem til de 94 % af borgerne som er ligeglad med den sproglige formidling til de 6 %, og som ønsker action for at forstå og holde sig vågen. Vi har allerede fået Ævlekævlerne over på vores side. De optræder nu med boksning, selvforsvar og andre kropslige udfoldelser i flok i TV-studierne i stedet for at debattere sprogligt. Med stor succes. 77 % af vælgerne forstod således Ævlekævlernes informationer da de med deres kropslige udfoldelser – dans, sang, slagsmål og forfølgelser – helt uden talens brug oplyste om hvordan Sprecchmeisters revolution i LINGO CITY foregår i øjeblikket.

Balledblid rystede langsomt, men meget overbevisende på hovedet.

— Nej, nej og atter nej, sagde han alvorligt indtrængende. — Uden dig havde jeg stadig haft begge mine forældre. Det glemmer jeg aldrig. I deres gemmer fandt jeg mange år efter en udklippet avisartikel fra LINGO NEWS, hvor du formidlede til almindeligt interesserede om svært sprog. Den havde begge mine forældre været meget begejstret for. Og lært af, troede de. Det var derfra de fik den tragiske idé at foreslå mig at give dem et apparat med en meget svær brugsanvisning i kobberbryllupsgave. Så ville de demonstrere hvad de havde lært af dig i avisartiklen om at forstå svært sprog. Og så kunne jeg samtidig træde ind i de voksnes rækker.

DITwoman stønnede og bevægede armene. Hun var ved at vågne trods den meget stærke sovemedicin Ramon i smug havde givet hende på vejen ind gennem slottets lange gange. Nu spærrede hun øjnene vidt op og stirrede på dem.

— Jeg er Rosa Future, erklærede hun. — Ægtefødt datter af  fremtidsforskerne His og Her Future. Tro ikke jeg er en DITwoman.

Hun flåede sin kattelignende hovedbeklædning med bevægelige ører af og greb den store tragtformerede råber af letmetal og pressede den ned over sit hoved, før Balledblid og Ramon kunne nå at reagere.

Tragten sad som en stor hue af blik på toppen af hendes hoved. Og hun trykkede med den ene hånd af al kraft på en rød kontakt på mundstykket som sad øverst oppe, mens hun kneb øjnene sammen.

— Hvad sker der? spurgte Balledblid – uden at få svar.

Ramon flygtede rædselsslagen ud af lokalet mens han råbte:

— Apparatet har en løs ledning. Alt kan ske. Selv stærke piller og ordinære voldelige overfald bider ikke på hende.

Rosas hurtige opvågnen efter Ramons forgiftning viste klart at hun genetisk var kunstskabt.

Ramon fandt snart efter porten ud af slottet og forsvandt.

Rosa pressede sammenbidt videre på knappen.

Men efter en tid uden der skete noget, opgav hun og smed megafonen fra sig.

— QuanteShrimperen virker stadig ikke, konstaterede hun. — Så jeg kan ikke slippe væk og blive til en mængde kvanteenheder, som lever nærmest evigt, spredt i universet og udelukkende kan beskrives statistisk. Det har ellers vist sig ved forsøg med dyr at DATH SLOTHspark er det bedste skrumpeområde i Lingo County.

— Du er velkommen her som du er, sagde Balledblid varmt. — Vi har fælles fjender: Ramon Siccesrug og Sprecchmeister. Jeg troede i øvrigt du var parringsklar. Sådan virkede du, da jeg besøgte Future-parret.

— Sir, sagde butler Reader som netop trådte ind. — Vi har desværre endnu ikke fået spredt den vigtige information på slottet om naturlig befrugtning. Der har været afbrydelser hele tiden. Desværre.

Rosa så træt på Balledblid:

— Efter min shrimpning vil enhver parring være helt unødvendig. Så er jeg en stor mængde quanter spredt i universet. Men hvis denne QuanteShrimper fortsat ikke virker, hænger jeg på dig.

— Aha, sagde Balledblid. — Godt at vide. Og informationen er klar.

— Ja, bekræftede butler James Reader.

— Du er ihvertfald et langt bedre parti end Ramon Siccesrug, fastslog Rosa.

Balledblid nikkede glad. Rosa fortsatte:

— Alt det parringssnak skyldes udelukkende mit ønske om at blive en rigtig kvinde. Hvis shrimpning og antishrimpning viser sig umuligt, må jeg jo leve et almindeligt liv som kvinde der vælger at avle med den mest lækre mand hun møder, også selv om han er dødelig. Jeg ønsker ikke at leve kvindelivet som et apparat lavet i to fremtidsforskeres laboratorium omgivet af en flok børnerobotter og mine dataskabte projektioner. Naturligvis ikke.

— Det forstår jeg godt, nikkede Balledblid.

Butler Reader anrettede en bakke med forfriskninger, frugt og drikkevarer.

Efter at de havde forsynet sig, sagde van Balledblid:

— Nu, du er kommet, skal du høre historien om mine forældre. Den forklarer så meget.

 

Til næste kapitel: 22

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk