24

 

 

 

Først lagt op 08-05-2023. Senest opdateret 14-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Sprecchmeister og Ramon Balledblid stjæler QuantShrimp’eren, nu med Quant Shrimp Circle, fra Her and His Future.

 

24

Det var et apparat, hvis lige aldrig før var set i kvanteforskningens frontlinje.

Det bestod af to dele: Et cirkelformet elektronikbærende fintmasket netværk med en diameter på π gange 20. Og en kvantestrålekanon som gjorde det muligt at sende kvanteskabende stråler mod det der befandt sig inden for cirklen som – i den videnskabelige artikel Future-parret allerede havde på vej – kort kaldtes QSC (Quant Shrimp Circle). Kvanteskabende stråler reducerede det, strålerne ramte, til kvanter, dvs. små, subatomare statistiske elementer som – hvis det gik som beregnet – blev fordelt overalt i de eksisterende 500.000 universer.

  Godt, Rosa kun rendte med MegafonShrimperen af blik som vi brugte til hunden, da hun stak af, sagde Her Future. —Hun skulle bare vide...

— Men hun har lært os meget med hundeeksperimenterne. Hun har ellers den senere tid været besat af sit parringsvalg, så hun aner ikke, hvad vi nu har gang i.

His Future rystede på hovedet.

— Kun godt, hun er totalt domineret af sin parringskrise og således ikke røber 2. generations-shrimperen til de forkerte, men i stedet giver folk indtryk af at vi med Megafon-skrumperen af blik stadig er forreste frontlinje, nikkede Her Future. — Hendes krise virker helt ægte, som om hun var et menneske. Det er i sig selv et stort videnskabeligt side-resultat af en robot kunstigt at gennemleve sådan en krise.

His Future nikkede. Og Her Future fortsatte:

— Derimod var det kun naturligt at vi forklarede vores revolutionerende nyopdagelse til vores landsmand og kollega fra forskningsverdenen, Ramon Siccesrug, da han aflagde os visit forleden.

— Det var også inspirerende at han var så videbegærlig, supplerede His Future. — Enestående videbegærlig af en humanistisk forsker at være. Nede i detaljer, vi knapt kunne svare på. Imponerende vingefang.

— Hans kommentarer til indledningen til vores artikel om kvantestrålekanonen var virkelig relevante, sagde Her Future. — Man bemærkede slet ikke at hans videnskabelige speciale er klart sprog.

— Ah, han gjorde da opmærksom på to stavefejl og et tilfælde af mangelfuld kommatering som han kaldte “idiotkommatering”; jeg husker det stadig, smålo His Future.

— Forskning rummer så mange overraskende glæder, sagde Her Future.

I det samme lød der støj i forhaven.

Før Future-parret nåede at reagere og få deres 36 elektronisk projicerede DITwomen startet op med computerne, stod Sprecchmeister og Ramon i laboratoriet. Og de havde medtaget en hel del SM Army-folk som myldrede omkring Future-parret og holdt dem i skak.

— Det er mest kanonen vi har brug for, forklarede Sprecchmeister og pegede på strålekanonen, mens Ramon lod øjnene rotere undskyldende over for Future-parret bag hans ryg. — Men jeg forstår at cirklen dér hører med, så den tager vi selvfølgelig også.

Han pegede på Quant Shrimp Circle.

— Nu skal der skrumpes, råbte Sprecchmeister begejstret, da en masse SM Army-folk lidt efter bar strålekanonen ud. — Og bare rolig: Vi melder naturligvis alle resultater tilbage hertil.

— Jeg har forklaret ham at det er apparater beregnet til eksperimenterende forskning, sagde Ramon undskyldende. — Og at ingen aner hvordan man får kvanteskrumpede individer og genstande tilbage til deres naturlige makro-størrelse i det univers, de er blevet skrumpet fra med strålekanonen. Men det gjorde ham bare endnu mere varm på at prøve det af i praksis.

— Ja, lad os dog få det testet, indskød Sprecchmeister. — En fantastisk opfindelse. Fantastisk. Får ting til at forsvinde. Pst borte.

— Mellem os, fortsatte Ramon Siccesrug med dæmpet røst og bekymret ansigt. — Jeg tror desværre ikke han helt har forstået kvanteskrumpning videnskabeligt. Han brænder mest for politik og ledelse.

— Jeg har da forstået at kanonen rammer nogenlunde præcist, indskød Sprecchmeister. — Ikke kun fordi den nu er blevet forsynet med sigtekorn. Men også fordi His Future har kunnet trække på sine erfaringer fra sin tid i telegrafbataljonen på Høvelte Kaserne som værnepligtig kanonskytte. Det er nok for mig. Og at alt som rammes pst forsvinder uden at efterlade sig det mindste spor. Det kunne ikke være bedre, tak.

Sprecchmeister forlod huset, omgivet af SM Army-folk der bar på strålekanonen.

Ramon Siccesrug lukkede døren bag dem med et dæmpet: — Tak for alt. Glæd jer til forskningsresultaterne, som vi snarest muligt melder tilbage til artiklen.

Dog måtte han straks lukke ekstra SM mandskab ind for også at få båret den glemte Quant Shrimp Circle ud til det ventende køretøj, som derefter fjernede sig med stor hast.

— Godt de ikke også tog AntiShrimper-strålekanonen, sagde His Future. — Det er den der sørger for at det skrumpede vender tilbage til dette univers med evigt liv og giver det hele mening.

— Men så gid dog den hund ville vende tilbage og give det hele mening, sagde Her Future.

 

Næste kapitel: 25

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk