26

 

 

 

Først lagt op 23-05-2023. Senest opdateret 28-05-2023

 

 

Dette kapitel

 

 

Kapitel 25:

En hidtil ukendt læser anråbes. Det er Fro Fraters mor som læser af kærlighed og medlidenhed. Historien stoppes i 10 minutter. DATman, DITwoman og butler James Reader reddes. De tre fik-tive hovedpersoner meta-samtaler med Fro Frater på hans digterbalkon, inden handlingen fortsætter.

 

26

 

I næste uge:

Kapitel 27:

Byens højeste tårn (DATmans restartknap), QuanteShrimper og AntiShrimper. Sprecchmeister og Ramon kvanteskrumpes. DATman antiskrumpes. Døgdar Geist fuldender faderoprør.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Slagsmål, Det store Opgør: DATman, assisteret af DITwoman, besejrer bureaukraterne på Lingo City Town Hall som støttes af Sprec-chmeister og Ramon Siccesrug – som begge kvante-skrumpes med succes. Undervejs korte indslag 1) med reporter Allu Teacher i spidsen for pensionister på rundtur, 2) med professor Wattson og lektor Writer som synger sproglige viser, akkompagneret af en rytmisk trio.

Kampen foregår over hele byen. Alt (det meste) vises frem, når det bruges som kampplads.

 

26. Rådhushallen

Rådhuset var blevet advaret. Det var allerede befæstet af dokumentomsorgerne og Createurs du Langue’erne: Skriveborde, pc’er, arkivskabe, OH-skærme, skrivebordsstole, og enorme stabler af skriftlige betænkninger, kataloger og udviklingsplaner m.m. dannede barrikader ved hver indgang. Barrikaderne skulle forhindre enhver udenforstående indblanding i administrationen.

Dokumentomsorgerne under ledelse af generalomsorgeren for Affalds- og destruktionsdepartementet, Knud, havde lært lektien om vold, der tæller. Så i stedet for en masse forgæves snak og skrift udførte de handlinger, som var fuldt forståelige for mindst 94 % af borgerne og derfor grundigt dækket af medierne.

DATmans ansigt med maske genspejlede mange blinkende lamper fra hans transportmiddels omfattende instrumentpanel. Hans hænder holdt fast greb om to styre-håndtag. Han drejede på håndtagene. Fartøjet gav et bump og sad fast.

Han befandt sig i de gigantiske kloaker under rådhuset i sin DATmobile undervandsbåd. Han tvang sine håndtag frem, så fartøjets maskiner gav fuld kraft, og efter et kraftigt ryk gik det igen rask fremad på de tykt flydende kloakers blandede overflade. Da fartøjet kort efter dykkede en smule, blev ruderne ugennemsigtige af tyktflydende, unævneligt snavs. Han trykkede på nogle knapper og ruderne blev skyllet rene og gnedet efter med små hurtige, effektive vinduesviskere.

Han steg kort efter ud ved foden af en lodret metaltrappe i et kæmpemæssigt lodret cementrør og klatrede lynhurtigt og adræt opad, mens hans mørke kappe blafrede efter ham, idet den afgav enkelte dråber som faldt i dybet.

I LINGO Rathaus’ store sal var alle indgange massivt blokerede, men bag en af de gigantiske barrikader var der inde i hallen et rundt dæksel, som nu gav sig til at bevæge sig, blev stødt til side og åbenbarede DATmans maskeklædte ansigt, som hurtigt voksede opad. Snart efter stod han i fuld skikkelse i rådhussalen.

Da nogle af dokumentomsorgerne og Createurs du Langue’erne nærmede sig med hævede kontorstole og arkitektlamper klar til kamp, hvæsede DATman af dem og sprøjtede derefter en masse små, farvede fjer i alle farver ud over dem. Fjerene forvandlede sig til hoste- og klø-fremmende smådyr, som straks blev mange flere og myldrede rundt og bredte sig som en løbeild på de forsvarende dokumentomsorgere som hostende og desperat kløende flygtede væk mod udgangene, hvor de blev effektivt stoppet af deres egne barrikader.

DATman greb et af de mange elektriske løbehjul som dokumentomsorgerne havde smidt da de flygtede. Snart var han—i fuld fart med sin blafrende kappe vandret bag sig – på vej direkte mod den blokerede indgang, hvor flest af dokumentomsorgerne havde samlet sig og nu forsøgte at bryde ud gennem deres egne forskansninger.

På et idyllisk skilt ved siden af den blokerede indgang stod: “VielsesForum” omgivet af en masse røde hjerter og tegninger af små, gule, nyklækkede kyllinger.

DATman sprang af løbehjulet som for fuld kraft fortsatte mod den blokerede indgang. Løbehjulet og alle de andre løbehjul som ubemandet fulgte det, ramte barrikaden som efter lang tids vuggen ramlede støjende sammen.

I det samme så DATman ud gennem et af salens gigantiske gulv-til-loft-vinduer at en motoriseret sort bryllupskaret med guldudsmykninger og kæmpemæsige gyldne hjul blev angrebet af Sprecchmeisters hær af SM’ere.

Pludselig var kareten omgivet af en hær af DITwomen-kopier som forsvarede den.

Inde bag karetens vindue stirrede den originale, fysiske DITwoman ud. Hun sprang nu ud af kareten og gik løs på SM’erne som havde stor succes med at få hæren af DITwomen nedkæmpet da de alle var IT-kopier uden fysisk tilstedeværelse.

Men SM’erne forsvarede sig veloplagt mod DITwoman. Successen i kampen med de IT-kopierede DITwomen var tydeligt gået dem til hovedet.

— Dårlige kopier er dødsens farlige, konstaterede DATman.

Snart kæmpede den enlige fysiske DITwoman desperat med ryggen mod den sorte karet hun var ankommet i. Hun fik omsider fyret nogle vandretgående raketter af fra den armerede bryllupskarets undervogn; de fældede en del SM’er, men flertallet fortsatte deres kunstigt stimulerede sejrrige kamp.

DATman sprang ud på den enorme trappe foran rådhuset og skubbede to kæmpemæssige kugleformede granitsten som prydede trappen øverst, ud over trappetrinene ned mod kareten som var omgivet af de kæmpende SM-tropper. Granitkuglerne lavede to brede veje ved at bryde gennem tropperne foran og bagved kareten.

Da tropperne så DATman springe ned ad trapperne hen mod dem, flygtede de skrigende og råbende. Mange af dem blev plaffet ned af flere af DATmans små armerede helikopterattrapper som luften pludselig var tyk af.

Så dukkede Sprecchmeister og Ramon op. De blandede sig i kampene med opildnende råb til SM-krigerne.

Kampene bølgede frem og tilbage, og pludselig befandt både DATman og DITwoman sig i selve bryllupssalen.

— Skriv lige under her, sagde DITwoman og pegede ned i ægteskabskontrakten som hun selv allerede havde underskrevet.

— Deltager vi ikke i et videnskabeligt eksperiment? sagde DATman.

— Netop, sagde DITwoman og skubbede dokumentet over mod ham.

I det samme trådte Sprecchmeister ind.

— Ak, her er flere af mine livstragedier grundlagt, udbrød han. — Foretag jer intet i dette lokale. Forhold jer i fuldkommen ro. Alt andet kan blive skæbnesvangert. Jeg taler af dyrekøbte erfaringer.

— Alt er ført til bogs, sagde Døgdar Geist, som dukkede op bag DATman og DITwoman med bogen “Den slugte kamel”. — Og med stor succes efter min plejefar, Dennis Jensen, er blevet berømt som Sprecchmeister.

Sprecchmeister brølede af raseri og angreb DATman for at få fingre i Døgdar Geist.

Ramon lagde imens groft an på DITwoman.

Sprecchmeister og Ramon fik støtte fra stråler der udgik fra byens højeste tårn, stråler som lammede alt maskineri.

Men strålerne var upræcise og ramte flere dokumentomsorgere omkring de kæmpende superhelte. Den ene omsorger efter den anden forsvandt sporløst for øjnene af superheltene. Til tydelig frustration for Sprecchmeister og Ramon. Også Døgdar Geist var pludselig væk.

— Det her ser værre ud end det er, forklarede Allu Teacher som i det samme trådte ind i bryllupssalen, fulgt af et aftenskolehold af pensionister.

— SM’erne har stjålet QuanteShrimperen, råbte DITwoman. — Jeg troede ikke Future-parret havde nået at få den til at virke.

— Hvad er en shrimper? spurgte en på aftenskoleholdet.

— Den kan gøre alt meget småt, forklarede Allu Teacher. — Ligesom når man skruer op for formindskelsen, eller ned for forstørrelsen, årh, I ved vist hvad jeg mener. Alle venter sig meget af QuanteShrimperen. Næsten ligeså meget som af AntiShrimperen.

— SM’erne sigter godt, men rammer skidt, konstaterede DATman.

— Hvad er AntiShrimperen? spurgte en pensionist.

— Det omvendte af Shrimperen, forklarede Allu til de nikkende pensionister. — Det er ganske let at forstå.

Nu lød der pianomusik og sang fra torvet. På en scene stod lektor Borning Writer og professor Horatio Wattson med nøgen overkrop og sang viser. Mange forbipasserende borgere stoppede og lyttede, inden de fortsatte i kamphandlingerne.

Bandets repertoire var de ti mest elskede viser om sprog og tale i Lingo Citys mest populære samlinger af lystige viser. Alt blev spillet og sunget rytmisk og frisk. Flere gange klappede tilskuerne og flere råbte begejstret på mere.

Både Wattson og Writer og rytmegruppens leder modtog hyldesten med glæde og overskud, inden de hurtigt fortsatte med næste vise. De svedte og var smittende glade. Sammen med tilskuernes begejstrede tilråb overdøvede de næsten støjen fra tumulterne i gaderne omkring torvet.

Kæmpende ryg mod ryg undslap DATman og DITwoman bryllupssalen og LINGO Rathaus.

— Vi tager kareten, råbte DITwoman til DATman som forsøgte at få forbindelse til sin DATmobil med sin fjernkontrol. Forgæves.

Ubegejstret steg han med alle forbehold ind i bryllupskareten, som straks satte sig igang, og som en racerbil bevægede sig gennem oprørske folkemasser der fyldte gaderne.

Sprecchmeister og Ramon, foruden Writer, Wattson, Allu Teacher og pensionisterne, så dem køre bort.

 

Læs næste kapitel: 27

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk