John Chr. Jørgensen: Selvbibliografi

1. Kortfattet faglig selvbiografi

2. Selvstændige publikationer – med biografiske noter (i fremdrift)

3. Redigerede værker

4. Artikler i tidsskrifter og samleværker

5. Efterord

 

Først lagt op 23-04-2019; senest opdateret 23-04-2019 14:59

 

Skjult mellem linjerne

 

I Panduros verden, 1974, var selv efter den tids standarder en primitiv publikation, 60 maskinskrevne sider med håndskrevne rettelser, sat op, affotograferet og trykt hos Studenterrådet. En beskeden blå pjece, som jeg selv finansierede og distribuerede. Det var en lærerig proces, som bragte mig i kontakt med nogle af mine læsere. I dag ville man vælge en netpublikation.

 

Den faglige ambition var at foretage en grundig fortælleteknisk og tematisk undersøgelse af et helt aktuelt Panduro-spil. Valget faldt på I Adams verden, som blev udsendt den 21. oktober 1973. Leif Panduro havde givet mig adgang til manuskriptet, eller man skulle måske sige manuskripterne, for hans metode bestod i stryge mere og mere for at komme frem til en non-stil, hvor alt det vægtige blev skjult mellem linjerne. Jeg fik således også lejlighed til at studere samarbejdet mellem forfatteren og instruktøren, Palle Kjærulff-Schmidt.

 

En analyse af denne art kunne ikke holdes nede på de ti sider, som var gennemsnittet for de tv-spil-analyser, jeg havde skrevet til bogen om Panduros dramatik. Det var en faglig tilfredsstillelse at kunne skrive frit og blæse på omfanget, sværhedsgraden og afsætningsmulighederne. At mit publikum på den måde blev mere eksklusivt, betød ikke så meget, for jeg havde gennem en freelance-aftale om anmeldervirksomhed i Politiken fået mulighed for også at publicere i Kroniken. Til dette store publikum skrev jeg om et sidemotiv i spillet om Adam: ”For Vorherre er vi alle transvestitter” (8.12.1973).

 

 

Se bogen på den bibliografiske liste

 

©John Chr. Jørgensen