John Chr. Jørgensen: Selvbibliografi

1. Kortfattet faglig selvbiografi

2. Selvstændige publikationer – med biografiske noter (i fremdrift)

3. Redigerede værker

4. Artikler i tidsskrifter og samleværker

5. Efterord

 

Først lagt op 27-04-2019; senest opdateret 27-04-2019 21:29

 

Herreartikler

 

Herreartikler, 1985, kan bedst beskrives som én lang biografisk fodnote til Hamskiftet. Jeg fortæller i en lille pamflet om mit liv som omrejsende foredragsholder med køn og sex på programmet.

 

”Jeg havde ventet, at du ville sige noget mere personligt”, sukkede en kvindelig tilhører efter et foredrag om sexuelle problemer hos romanpersoner. Var der en forventning om, at man ville smide bukserne?

 

En aften kom en ung pige op til podiet og overrakte mig en seddel, hvorpå der stod:

 

There was a young man from Kent

and his thing was so long that it bent

and to save himself trouble

he put it in double

and instead of coming he went.

 

Om det var en kritik eller en invitation, var ikke til at vide.

 

Jeg deltog i en snes debatmøder om forskellen på mænd og kvinder. ”Vi lider af akut kønsforstoppelse”, sagde forfatteren Hans-Jørgen Nielsen i et værtshuslignende debatprogram på tv. Og efter et år som rejsende i køn måtte jeg give ham ret. Det rigtige var dog ikke at klappe i. Man måtte gå videnskabeligt til værks, skaffe sig mere faktisk viden og udvikle teorier, som kunne matche den komplicerede virkelighed.

 

Kønsrolledebatten foregik mundtligt eller på avispapir. Det blev aldrig de store bogoplag. De antologier, jeg bidrog til, nåede aldrig ud over 1. udgaves 3.000 eksemplarer. Mine egne bøger blev trykt i oplag på 2.000 (Hamskiftet) og 1.000 (Herreartikler). Men man blev rig på erfaring og glemte aldrig mere det, der i den akademiske jargon hed ”at medtænke kønnet”.

 

Se bogen på den bibliografiske liste

 

©John Chr. Jørgensen