John Chr. Jørgensen: Selvbibliografi

1. Kortfattet faglig selvbiografi

2. Selvstændige publikationer – med biografiske noter (i fremdrift)

3. Redigerede værker

4. Artikler i tidsskrifter og samleværker

5. Efterord

 

Først lagt op 19-05-2019; senest opdateret 19-05-2019 18:20

 

Suveræne salater

 

Brillante brevskrivere, 2015, er en af mine mest formalistiske bøger. Jeg tog udgangspunkt i brevformen, brevets kommunikationssituation, forankringen i person, tid og sted (deiksis). Jeg tillod mig altså at være strengt faglig og fuld af fremmedord som i en videnskabelig artikel skrevet for de lykkelige få. Derfor valgte jeg at udgive selv. Godt 100 eksemplarer i en papirudgave, det måtte være nok, og så e-bogversion, som sikrede, at fagfolk altid vil kunne få fat i den.

 

Helt bortvendt fra verden var bogen dog ikke. Var teorien vanskelig, så var eksempelmaterialet hentet hos to forfattere, som læserne kendte: H.C. Andersen og Karen Blixen. Det var også lykkedes mig at skrue en fiks titel sammen: ”Brillante brevskrivere”. Min gamle ven og kollega Claes Kastholm skrev til mig, at titlen mindede ham om ”Suveræne salater”.

 

Et par elskværdige forlæggere antydede, at de godt ville have haft bogen tilbudt, før jeg kastede den i grams. Den kunne sikkert have fået en bedre lancering, men pyt.

 

Det er dejligt at blive læst af mange, men jeg var kommet i den luksusposition, at jeg kunne glæde mig over at forske frit i, hvad jeg havde lyst til. Og bare jeg fandt én kvalificeret og tilfreds anmelder, var jeg glad. Tak til Bo Hakon Jørgensen i Kristeligt Dagblad!

 

 

Se bogen på den bibliografiske liste

 

©John Chr. Jørgensen