John Chr. Jørgensen

Mest læste på John Chr. Jørgensen

Minder og Mennesker

Dansk sagprosa

Parkinson Status

Seneste nyt

Bøger

 

Selvstændige publikationer

Ekstra: Uden for nummer A, B, C og D

 

Redigerede værker

Artikler i andre medier end Kjoeller.dk

 

Artikler på Kjoeller.dk

 

Først lagt op 04-02-2023; senest opdateret 04-02-2023 11:30

 

Uden for nummer (D): Gensyn med Finn Søeborg, Anders Bodelsen og Leif Panduro

 

Se bogen i bibliografien.

 

 

Jeg troede ellers, at jeg havde udgivet min sidste bog på papir, men så kom forlæggeren Helge Scheuer Nielsen og spurgte, om vi ikke skulle udgive nogle af mine litterære netartikler i papirbogform. Han tænkte især på de personligt farvede artikler om forfattere, jeg har kendt. Det lå vel i tankegangen, at artikler, der handler om skønlitterære forfattere, der udkom på papir, også kunne fortjene en gammeldags bog. Disse forfatteres primære publikum var boglæsere, og nu, hvor disse læsere er blevet gamle, læser de formentlig stadig helst om skønlitteratur på papir.

 

Hver publikationsform har sine fordele: skærm, papir, lyd. Helge Scheuer Nielsen og hans grafiske tilrettelægger på Røde Hane har gjort denne bog let og handy. Samtidig er skriften stor og tydelig.

 

Omslagets blå farve har sin egen historie. Helge Scheuer Nielsens forlag har specialiseret sig i bøger af kvindelige forfattere. Bøgerne har alle gult omslag. Forlaget bærer  navnet Kvinder Skriver. Da min bog handler om tre mandlige forfattere og til overmål er skrevet af en mand, foreslog jeg, at forlaget ved denne lejlighed blev omdøbt til Mænd Skriver. Men forlæggeren var bange for, at det kunne skabe forvirring. Løsningen blev, at bogen fik blåt omslag!

 

Alle, der arbejder professionelt med tekster, ved, at man ikke bare kan hælde en bogtekst ud på skærmen. Det samme gælder den anden vej rundt: Nettekster skal bearbejdes for at fremtræde som homogen bogtekst. De skal strammes op og rettes til rent sprogligt, så “for eksempel” ikke skrives “f.eks.” i den ene artikel og “fx” i den anden. Til en bogtekst, som udbydes til salg, har læserne lov til at stille større krav om perfektion end til en tekst, der kan hentes gratis på nettet. Jeg skal i denne forbindelse huske at takke Karsten Sand Iversen for at have kastet et kritisk blik på teksten.

John Chr. Jørgensen

 

Se bogen på den bibliografiske liste

 

 

 

©John Chr. Jørgensen