Kjøller: specialeskrivere à resumé

 

 

 

 

Anne Kosack Laisen

Økobaby. Børn og økologi på nettet. En analyse af brugervenlighed på hjemmesider om børn og økologi samt produktion af hjemmesiden Økobaby

Kontakt: annekosack@email.dk

Specialets formål er at producere, analysere, forklare og brugerteste hjemmesiden Økobaby (www.oekobaby.dk) som skal indeholder information om børn, økologi, miljø og sundhed. Hjemmesiden skal leve op til en række krav om brugervenlighed, fx læsevenlige tekster, intuitiv rigtig navigation og fejlfri funktionalitet.

Som grundlag for udvikling af hjemmesiden bruges

 

1)     analyse og kritik af fem beslægtede og potentielt konkurrerende hjemmesider: Netdoktor.babyklub, Vores børn, Netbaby og Pampers.dk samt den største danske miljøhjemmeside, Miljø og Sundhed.

2)     Diverse teorier om målgrupper (Minervamodellen), informationsarkitektur (Nielsen, Molich, Kjøller), god tekst (Kjøller, Nielsen, Becker Jensen), design og funktionalitet.

3)     Brugertest i form af tænke højt-test (Molich, Munk & Mørk) hvor fem mulige brugere fra målgruppen – yngre mødre fra det grønne segment, eventuelt det grøn-rosa segment – prøver at løse ni opgaver på hjemmesiden i et forløb på 45-90 minutter.

Af plads- og tidsgrunde vælger specialeskriveren at vente med at justere hjemmesiden ifølge testens resultater til efter specialet er afleveret. Men allerede under specialearbejdet er hjemmesiden ”gået i luften”. Der forklares om de tiltag der er gjort for at udbrede kendskabet til den: bl.a. søgemaskineoptimering, pressemeddelelse som rummer historien omkring hjemmesiden, opfording til andre om at linke til hjemmesiden.

Konklusionen giver et resumé som leder over i perspektiveringen som bl.a. behandler hjemmesidens udviklingsmuligheder, bl.a. nyhedsbrev, debatforum og reklamer (både på hjemmesiden og for hjemmesiden i andre medier).

[senest opdateret 10/12 2007]

Øverst i dokumentet

kkj@hum.ku.dk