Klaus Kjøller lektoral forside  <<>>   Sprog- og kommunikationsrådgivning forside   >>  Vejledning af specialer og andet  >> Vision og mission

[senest opdateret 22-10-2019 11:19:48]

 

 

Vision og mission – eller hvad jeg går efter når jeg vejleder

 

 

 

 

Billede050Spejl

 

Det er dig der skriver specialet – med mig som opmærksom læser og rådgiver. Min vision er at få dit speciale til at være afslutningen på hele dit studium, dvs. et videnskabeligt kvalificeret dokument som vellykket integrerer det faglige med det personlige.

 

Det betyder at du så vidt muligt skal træde i profil som fagperson i dit speciale.

 

Min mission er i høj grad at sørge for at du frembringer noget som du kan bruge når du skal have et job. I jobsituationen vil dit problem typisk ikke være at den ansættende organisation/ virksomhed tvivler på at du kan læse tykke og svære bøger og artikler, indsamle viden gennem iagttagelse, analysere den videnskabeligt og skrive en stor, meget grundig rapport om det. Dem der ansætter, vil derimod helt sikkert spørge om du er i stand til

 

1)   at levere et aftalt arbejde til en aftalt tid med en frist (som altid er meget kortere end man ideelt set kunne ønske sig)

2)   at leve dig ind i organisationen/ virksomheden og samarbejde med mange forskellige slags mennesker

3)   at omsætte din viden til noget brugbart for dem der ansætter dig. På universitetet er vi meget optaget af at beskrive hvordan virkeligheden er, men stort set alle andre organisationer/ virksomheder opfatter kun dette som et middel. De kræver desuden at du som fagperson er i stand til at frembringe gode råd til hvad man skal gøre for at ændre den foreliggende virkelighed til noget bedre for organisationen/ virksomheden. Og helst også at du konkret selv er i stand til at være med til rent praktisk at virkeliggøre dine råd.