Først lagt op 17-03-2018, senest opdateret 26-06-2022 15:15:04

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

Systematisk oversigt over alle bøger

BEDST SÆLGENDE BØGER TOTALT

MEST POPULÆRE BØGER PÅ SAXO.com

 

Opdræt af småbørn for begyndere, Bogpræsemtation

Suttens velsignelser, Køllebank

Skift hunde, Løkke!, Køllebank

Fredagsslik og kondomer, Kommentar

Livet som , forandringsprojekt, Klumme

Bander begynder i familien, Kronik

Om de sociale faktorers betydning for barnets og den unges (sprog-)udvikling, Artikel 

 

 

 

 

 

 

Kolofon:

Titel: Opdræt af småbørn for begyndere

© 2015 Klaus Kjøller

Forside: Tegning af  Troels: ”Stjernefugl”, d. 4/7 1990. Og gruppebillede (privatfoto) af Nikolaj, Joakim og Troels fra 1985.

Published by KJOELLER.dk

Printed by Saxo Publish

Bogen er sat med Word.

ISBN 9788740913415

Første  udgave  som  paperback,  version  16-03-2018  12:39 (første  version  som  paperback  19-11-2015,  første  version som e-bog: 25-06-2014)

 

Emneord: børn, familie, opdragelse, ledelse, demokrati

 

Sider i farver: 16,31,33,34,68,69,93,108,145,146,147,

 

Bogen tilegnes min kone, Marianne, og vores tre drenge, Nikolaj, Joakim og Troels. Uden dem, ingen bog. Og uden dem heller ikke en hel masse andet. Men de er uden skyld i enhver mangel, skævhed og forsømmelighed i bogen, som udelukkende er mit ansvar.

156 s.

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

Læseprøve: Læs begyndelsen af Kapitel 5: Kan sovetider ændres?

 

Indtil 01-07-2022: Køb paperbacken på SAXO.com eller i enhver anden boghandel på nettet eller i virkeligheden.

Køb stadig e-bogen på SAXO.com eller i andre e-boghandler.

Læs kommentaren Fodbold for små fødder, kronik i Politiken, juni 1982 om mine erfaringer som holdleder for et puslingefodboldhold.

 

 

 

 

 

 

 

Pasning af små børn er ét af de mest almindelige, men mest undervurderede job i menneskehedens historie.

Mærkeligt. For den tidligste påvirkning er grund­laget for alt, hvad der kommer senere. I familien lærer barnet, at omgås andre mennesker, hvad livet handler om, og hvordan man mest effektivt får sin vilje.

Bogen bygger direkte på de erfaringer, jeg har gjort som far til tre. Og den rummer de praktiske råd, jeg som far kan give til andre forældre.

 

 

At jeg også er ekspert i kommunikation og forsker i manipulation og politisk kommunikation – og har været leder på et stort universitetsinstitut – træder muligvis frem her og dér, men det er en biting. Og det er aldrig noget, som har imponeret ungerne.

Men uden dem – Nikolaj, Joakim og Troels – var denne bog plus meget andet aldrig blevet til noget.

Og uden min livsfælle siden 1969, psykoanalytisk psykoterapeut, cand. psych. Marianne Thomsen Kjæmpe, var det hele aldrig gået.

 

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

Læseprøve: Læs begyndelsen af Kapitel 5: Kan sovetider ændres?

 

Spredte citater fra bogen

”Forældre, som ikke fra starten forstår, at et barn også er en magthaver, som kæmper for at udvide sit territorium i familien, skaffer sig selv en masse unødvendigt besvær ved lalleglad og sukkersød behandling af deres barn. De skaber en ulidelig tyran i deres midte, som gradvis vil reducere forældrene til tjenere og slaver.”

”Hvis du har en moral, vil barnet afsløre det.”

”Det, der sagt i al enkelhed gør børneopdragelse til et dybt moralsk anliggende, er, at man har magt til i meget høj grad at lade hensynet til en selv være bestemmende. Barnet er forholdsvis forsvarsløst, og det er over for de forsvarsløse, at ens moral træder frem som den væsent­ligste, regulerende mekanisme. Og moral er ikke noget med udvendige principper; den sidder i rygmarven og viser sig – også når man mindst venter det – på godt og ondt.

”Det kan kræve stor selvovervindelse for en voksen at måtte bøje sig for argumenter, som kommer fra en 3‑4-årig purk. Det er her ens menneskelige format skal vise sig. Fristelsen til at falde tilbage til primitive magtmidler kan være meget stor. Men ønsker man, at opdrage sit barn til at respektere de demokratiske dyder, bør dette tilbagefald ikke ske for tit.”

”Husk derfor altid: Når I tager fat på avlen, læg ni måneder til, og se så, hvilken årstid I måske skal holde børne­fødselsdag i.”

”I det hele taget gælder det, at par, som mestrer det hurtige knald, har de bedste muligheder for at holde kønsaktiviteten oppe, samtidig med at de har små børn.”

 

 

 

Hvis du vil af med noget efter at have læst noget på KJOELLER.dk, så skriv på www.facebook.com/klauskjoeller

 

Link: Mine mest populære, mest sælgende bøger på SAXO.com (dagligt opdateret hitliste)