Først lagt op 04-04-2018, senest opdateret 28-08-2022 13:43:04

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

Systematisk oversigt over alle bøger

BEDST SÆLGENDE BØGER TOTALT

MEST POPULÆRE BØGER PÅ SAXO.com

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolofon:

Titel: Aktiv seer, eller: Hvordan Steven Spielberg lærte mig at elske politikerne. 2. revolutionerende udgave 

© 2015 Klaus Kjøller

Forside: modelfoto af dreng med blå briller og skæg

Published by KJOELLER.dk

Printed by SAXO Publish

Bogen er sat med Word, Palatino Linotype

ISBN 9788740912715

2. stærkt omredigerede udgave, PoD-version 03-03-2017 13:04 (første PoD-version dec. 2015; første e-version: 06-04-2015; 1.udg. som p-bog under titlen ”Aktiv seer, eller: Hvordan jeg lærte at elske politikerne” med tegninger af Bent Eskestad, Borgens Forlag, 1977)

 216 s.

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

Indtil 01-09-2022: Køb paperbacken på SAXO.com eller i enhver anden boghandel på nettet eller i virkeligheden.

Også efter 01-09-2022: Køb e-bogen på SAXO.com eller i andre e-boghandler.

 


Læs kommentaren Trilogien, som tog forfatteren bagfra.

 

 

 

 

 

 

 

Dette er historien om de følger, det får for en yngre familiefar i IT-branchen, at han en aften foran TV indser, at hans 2-årige søn forstår Ask Rostrups nationaløkonomiske forklaringer ved trykskærmen. Med sin sunde fornuft og den store TV-pakke med alle nyhedskanaler kæmper han sig frem gennem kilometervis af politiske TV-udsendelser for at finde ud af, hvad det er, man forstår i politik, når man ikke forstår nationaløkonomi, jura og administration. Vi hører om den pris, han må betale – i familien, i karrieren. Vi oplever ham hånet, forfulgt, grebet af anfægtelser – men også godt hjulpet af en højtplaceret, hemmelig kilde med adgang til bandlyste politiske udsendelser fra DR TVs guldalder i 1970’erne. Vil det lykkes ham at afsløre den rystende sandhed om politik i TV, inden han bliver stoppet af det etablissement, som i årtier har fyldt seerne med manipulation og løgn? Bogen er en total revision og opdatering til vor tid af ”Aktiv seer” fra 1977.

 

 

Hvad bibliotekerne (ved Carsten Güllich-Nørby) skrev om anden, stærkt omredigerede udgave 2015, som ikke blev sendt til pressen

”Tankevækkende satiriske bid både i den politiske bolledej og i vores selvforståelse som moderne danskere, der måske i virkeligheden forstår mindre og mindre af det som bliver serveret på tv, om det så er nationaløkonomien skåret i skiver, eller vejrudsigter. Romanen er god motion for såvel lattermuskler som hjernevindinger.”

Læs hele lektørudtalelsen

 

Hvad pressen skrev om første udgave

”Vanvittig morsom bog om politikere og TV-journalister” (Karen Thisted, Ekstra Bladet). ”at skrive en humoristisk roman om de uheldige skærmhelte. Den opgave kan sikkert nok løses mere ondskabsfuldt – men ikke vittigere end her.” (Bettina Heltberg, Politiken).”Så morsomt, drønende frækt og kærligt er der aldrig skrevet om mediepolitikere og kommunikationskløfter.” (Flemming Chr. Nielsen, Jyllands-Posten). ”Pludselig en samfundskritik, der er menneskelig, selvironisk og satirisk, ond og venlig på samme tid. (…) Den mediekritiske analyse er intelligent og korrekt. ” (Kristen Bjørnkjær, Aktuelt)

Læs lidt flere og lidt større uddrag af anmeldelser nedenfor.

 

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

Hvad bibliotekerne skrev om den stærkt omreviderede 2. udgave i 2015

 

 

 

 

Vurdering (af Carsten Güllich-Nørby): Tankevækkende satiriske bid både i den politiske bolledej og i vores selvforståelse som moderne danskere, der måske i virkeligheden forstår mindre og mindre af det som bliver serveret på tv, om det så er nationaløkonomien skåret i skiver, eller vejrudsigter. Romanen er god motion for såvel lattermuskler som hjernevindinger.

Læs hele lektørudtalelsen:

 

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

 

 

 

 

 

Hvad pressen skrev om førsteudgaven i 1977

”Vanvittig morsom bog om politikere og TV-journalister” (Karen Thisted, Ekstra Bladet)

”Man sidder og klukker og godter sig med denne bog. (…) at skrive en humoristisk roman om de uheldige skærmhelte. Den opgave kan sikkert nok løses mere ondskabsfuldt – men ikke vittigere end her.” (Bettina Heltberg, Politiken)

”Formen er munter, næsten kåd. Men hvad Klaus Kjøller vil sige, er alvorligt nok – eller rettere: dybt foruroligende.” (Jens Kistrup, Berlingske Tidende)

”Så morsomt, drønende frækt og kærligt er der aldrig skrevet om mediepolitikere og kommunikationskløfter. Man fristes til at citere romanen fra ende til anden.” (Flemming Chr. Nielsen, Jyllands-Posten)

”Bogen er (…) så morsom, at man må overraskes og glædes: Pludselig en samfundskritik, der er menneskelig, selvironisk og satirisk, ond og venlig på samme tid. (…) Den mediekritiske analyse er intelligent og korrekt. ” (Kristen Bjørnkjær, Aktuelt)

”Citaterne og analyserne af dem gør (…), at jeg tør anbefale den konkrete genstand for nærværende overvejelser til fornøjelig gennemlæsning.” (Sven-Erik Jørgensen, Information).

”Spas med mening” (Fyens Stiftstidende)

”Klaus Kjøller (…) har med den foreliggende bog ønsket at komme ud over den spændetrøje, en strengt faglig behandling af "mediepolitikerne" ville være ensbetydende med. Det er gjort med præcision og ironi. Den vil blive læst med opmærksomhed af karriere-politikerne, her er fiduser at hente, men lur dem – læs med” (Henrik Tjalve, Fyns Amts Avis)

 

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp

 

Hvis du vil af med noget efter at have læst noget på KJOELLER.dk, så skriv på www.facebook.com/klauskjoeller

 

Link: Mine mest populære, mest sælgende bøger på SAXO.com (dagligt opdateret hitliste)