ALLE BØGER

Forlaget KJOELLERdk

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

SYSTEMATISK OVERSIGT OVER ALLE BØGER

BEDST SÆLGENDE BØGER TOTALT

MEST POPULÆRE BØGER PÅ SAXO.com

 

REDAKTØRERNE LEVE!

DEN ALMÆGTIGE FORFATTER

FORLAGET KJOELLER.dk

FORFATTERBANKET

 

Først lagt op 08-05-2020, senest opdateret 10-07-2020 10:34

Alle kneb gælder, når en forfatter skal huske alle medvirkende og have alle til at falde på plads i en god slutning.

Kronologisk oversigt over alle bøger

 

 

Hvordan opstod ideen?

Studerende som forsøgte at spille kønskortet med opstemte bryster, angribende dufte eller manisk mimik, faldt hurtigt hen i den kastrerende døs som holdt mine grammatikhold i jerngreb efter få timers undervisning.

 

— Nogle anmeldere vil nok fremhæve din tydelige inspiration af de attraktive kvindelige Danskstuderende som du har undervist i 40 år.

   Ha ha. Det kan jeg helt afvise. Min universitets­undervisning var kønsløs. Selv optrådte jeg afsexet i træsko, slidt lædervest og T-shirt som aldrig formåede at skjule min mave. Studerende som forsøgte at spille kønskortet med opstemte bryster, angribende dufte eller manisk mimik, faldt hurtigt hen i den kastrerende døs som holdt mine grammatikhold i jerngreb efter få timers undervisning. Næh, ideen til bogen opstod da jeg for et års tid siden her på Kjoeller.dk lavede denne kommenterende ”Zætning”, hvor jeg første gang mærkede styrken i at forene nøgne kvindekroppe med skemaer som vi kender dem i grammatikken. Styrken i denne forening kom bag på mig.

 

 

   Men der er da langt fra kvindekroppe og så til sætningsskemaer?

   Præcis. Det var først da jeg fik gjort sætningsskemaet og trappe- og hypotagmediagrammet tre-dimensionalt, at der kom gang i romanen. Her blev jeg inspireret af mine mange år med bogreoler og talløse forsøg på som parcelhusejer at disciplinere pulterkamre og kaotiske udhuse med værkstedsreoler. Da jeg først fik elevkroppene ind at ligge på hylderne, gik resten som en leg.

 

 

Seneste

 

Hvordan opstod ideen?, 10/7

 

Arbejde i fremdrift 2020: Ufødt,men allerede fremmelig, 6/7

 

Kold afvaskning, 4/7

 

Med kropsmetoden kan alle lære ethvert fag, 27/6

 

Læserspørgsmål til ”Arbejde i fremdrift 2020”, 21/6

 

Arbejde i fremdrift 2020: Bagsiden er klar, 19/6

 

Markedsføring af ”Arbejde i fremdrift 2020”, 9/6

 

Fri for smuds, Baggrunden for Arbejde i fremdrift 2020, 8/5

 

 

 

Ufødt

 

 

 

 

Kold afvaskning

Snak fra pause i den intensive undervisning

 

— Men på den anden side kan vi godt se, at dit sædvanlige tilnavn blandt studerende, ”træsko-Knud”, ikke virker spor erotisk, sagde Zenia. — Så det var godt, at du gjorde entré her på kurset i sort tøj og sorte laksko og med ridepisk, og ikke som sædvanligt i slidt, brun lædervest, sygekassebriller, hængerøv og tykke strikkede skisokker i træsko. Men direkte erotisk ophidsende vil jeg nu ikke kal-de det. Det var mest bare latterligt. Undskyld.

   — Forleden hørte jeg i kantinen, at du gik under navnet ”Kold Afvaskning”, sagde Sys.

   — Det navn kommer du aldrig af med, når det rygtes, at vi her på kurset har vinterbadet i Furesø-en, sagde Kathy.

 

 

 

 

 

 

Med kropsmetoden kan alle lære ethvert fag

Udpluk af centralt didaktisk sted i ”Arbejde i fremdrift 2020”

 

— I lærer grammatik med minimal brug af grammatiske fagudtryk, sagde Knud Frederiksen. — Det er et pædagogisk eksperiment med helt uprøvede konsekvenser for effektiv indlæring. Kan revolutionere alle fag. Ikke kun grammatik, men også filosofi, matematik, jura, fordi der jo altid er elever og mindst en underviser tilstede. Alle med kroppe og stærke følelser bag facaden. Med kropsmetoden kan man lære alle fag.

   — Det bliver en pædagogisk revolution på ungdomsuddannelserne, konstaterede Sys.

   — Metoden anvendes allerede i politik, oplyste Kathy. — En partilederdebat i TV kører med store seertal, selv om kun nogle få politiske nørder fatter de kendsgerninger som debatteres. Men alle fatter kroppene og skænderierne. Nogle mener at det er nødvendigt for at demokratiet kan nå ud til alle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bagsiden af Arbejde i fremdrift 2020

 

 

 

 

 

 

 

Ultrakort bagsidetekst til SAXO.coms lancering

En desperat, yngre mandlig grammatiklærer bruger alle midler for at få hul igennem til en gruppe på 5 unge kvindelige studerende på et eksternatkursus i en ensom hytte. Det kan lyde lidt af porno, men det er det bestemt ikke.

 

Bogen bliver tilgængelig på SAXO.com når den er færdig og udgivet.

 

 

Bagsidetekst

Tests på universitetet viser, at Danskstuderende ikke kan sætte korrekt komma. Alle kendte indlæringsmetoder har spillet fallit. I igangværende finanslovsforhandlinger trues universitetet med nedskæringer -- hvis næste test om få dage igen viser, at Danskstuderende ikke kan sætte korrekt komma.

 

Men alt håb er ikke ude. For en lille udvalgt testgruppe af særligt kommaudfordrede kvindelige studerende og deres mandlige lærer træner på et weekendkursus i at sætte korrekt komma. Det sker ved hjælp af en ny, revolutionerende metode: kropsgrammatik, hvor elevernes kroppe bruges som de sætninger, der kommateres.

 

Arbejde i fremdrift 2020 fortæller, hvordan alle sejl sættes til på dette ultrakorte intensive eksternatkursus i en pavillon ved Frederiksdal Fribad. Med overraskende resultater.

 

 

09-06-2020

Markedsføring af ”Arbejde i fremdrift 2020”

 

Som forfatter med efterhånden et par bøger på samvittigheden ved jeg, hvor vigtigt det er helt fra starten at tænke i markedsføring.

 

Derfor giver jeg her til højre et par eksempler på markedsføringstekster. Med alt mulig forbehold. Der arbejdes stadig med teksterne – parallelt med færdiggørelsen af ”Arbejde i fremdrift 2020”.

 

Det vigtigste er dog ikke salgstekster, men de opmærksomhedsskabende handlinger som forfatteren kan finde på omkring udgivelsen. Og som ikke bare tegner forfatteren som skør eller genial. Men som faktisk får folk til at købe bogen, bogstaveligt talt.

Annonce i fagblade for undervisere (skitse):

Fiktion som gør praktisk nytte.

 

De kropsgrammatiske øvelser i campusromanen ”Arbejde i fremdrift 2020” er beskrevet med en præcision, som gør det let for enhver underviser på ungdomsuddannelser og højere niveauer at bruge dem i sin egen undervisning.

 

Og metoden kan let overføres til andre faglige områder. Den kan bruges i enhver indlæring og træning af kønsmodne og nogenlunde smidige personer, dvs. på ungdomsuddannelser og opad. Med tilpasninger kan den også benyttes på pensionisthold.

 

Til de allerældste elever er udarbejdet særlige opgaver, bl.a. rolatorkommatering, sætningsknuder med inhalator. Og hver hylde i sætningsstativet er udstyret med en udklappelig trappe med små trin og gelænder.

 

Råstof til sætningsstativ

 

Annonceskitse til fagblade for undervisere:

Kropsgrammatik gør en forskel!

 

Mange vil mindes deres egen grammatikundervisning og begræde at kropsgrammatikken ikke var opfundet.

 

Under et fotos af en lykkelig underviser bringes denne udtalelse (stadig under udarbejdelse):

 

— Aldrig har sætningskællingeknuder givet så store glæder. En undervisningstime som blev en åbenbaring. Endelig lykkedes det! For jeg har forsøgt at undervise i sætningsknuder – og også jævnligt i den firdobbelte sætningskællingeknude – i mange år og haft mange hold. Men det var før kropsgrammatikken.

 

 

 

Fra forside til kompendium i Dansk Grammatik, 1986

 

Fri for smuds

O8-05-2020, senest opdateret 10-07-2020

Jeg har i op mod fyrre år undervist i elementær dansk grammatik ved Danskstudiet på Københavns Universitet. Jeg husker det som fornøjeligt og givtigt. Men selvfølgelig har jeg fra tid til anden leget med tanken om som underviser at få en mere direkte adgang til dybere lag i de studerendes psyke, så jeg kunne aktivere de stærkeste lidenskaber i dem til gavn for dansk grammatik.

     Denne adgang fik jeg aldrig. Trods dristige forsøg som den illustration, der smykkede forsiden af mit grammatikkompendium i 1986. Men det får hovedpersonen i romanen med arbejdstitlen ”Grammatik i fremdrift 2020”, den løstansatte timelønnede underviser Knud Frederiksen.

     En særlig politisk situation i Finanslovsforhandlingerne gør det nemlig nødvendigt for universitetet med alle midler at sørge for, at Danskstudiets 5 svageste grammatikelever består en hård test i grammatik. Ellers rammes universitetet af besparelser.

     Ledelsen indser straks, at kun Knud Frederiksen kan løse opgaven. Hvis den kan løses. Så selv om Frederiksen netop er blevet fyret på grund af studenterklager over kontroversielle undervisningsmetoder, så hyres han sort til opgaven.

     Bogen skrives under pseudonym for fortsat at holde mit ry som sprogforsker og kommentator fri for smuds.

 

 

 

 

Arbejde i fremdrift 2019

 

Læs om Arbejde i fremdrift 2019:

 

 

 

 

Bøgerne falder i 5 familier

 

 

Handy Big Brothers:

Manipulation II

og magt3logien

 

Store, gamle scenes

hovedkræfter

 

Manipulation I’s

ophav, sidespring

og nedslag

 

Sprogets Vej

– indad og udad

 

Skrønerne

 

ALLE BØGER

ALLE KOMMENTARER

KJOELLER NEWS

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

KLAUSKJOELLER.dk

KJOELLER.dk/JohnChrJoergensen

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Først lagt op 08-05- 2020, senest opdateret 10-07-2020 10:34

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk