Køb den bl.a. på

SAXO.com

GUCCA.dk


Og læs om den i

 

 

Først lagt op i nov. 2020, senest opdateret 19-11-2023 13:31:12

 

 

Lektørudtalelse

Set af kk på Bibliotek.dk d. 2/8 2021

Kort om bogen

Utraditionel dagbog af den produktive fagbogsforfatter og kommunikationsekspert Klaus Kjøller. En reflekterende dagbog, der beretter om hans universitære arbejdsliv, sit ophav, og især om sit livsprojekt med at blive en berømt romanforfatter. For interesserede i kunstneres bekendelser

Beskrivelse

Klaus Kjøller har udgivet mange bøger inden for forskellige genrer, især kommunikation. Bogen her består af private optegnelser i dagbogsform med fragmenter fra både den akademiske og skønlitterære skribentvirksomhed. Beretningen er tonet med personlige bekendelser, vekslende mellem universitetsarbejde og forfatterskab i perioden 1998-2020. Der er dog langt fra tale om en traditionel levnedsbeskrivelse. Stilen er præget af KKs refleksioner, indfald og udfald og hans karakteristiske vid

Vurdering

KK har en velmoduleret pen og et stærkt udtryk. "Projektet" i KKs vidtrækkende dagbogsoptegnelser er at udgive denne selvafslørende, hudløst ærlige bog om sine drømme om et gennembrud, der kan skaffe ham berømmelse og økonomisk frihed. Bogen balancerer mellem det personlige og ambitionen og var egentlig ikke ment til udgivelse: "Hele denne dagbog er masturbation", skriver han karakteristisk. Men bogen her er ikke den roman, han vil kendes for. Det er til gengæld underholdende - og for søren da, ærligt!

Andre bøger om samme emne

Forfatter og standupper Thomas Wivel skriver også om sit liv og sine litterære kvababbelser fx i den aktuelle Forbyd himlen

Lektørudtalelse

Kent Skov

Se teksten på Bibliotek.dk.

 

 

 

 

 

 

Dagbogsnotits 24/3 2021

Har tilfældigvis lige læst lidt i Det, jeg aldrig (2020). Og indset til marven at den bog jo får hele mit foretagende til at hænge sammen: Kampen for det skønlitterære, selvudgivelserne, mine idoler, lektorjobbet, mine godt sælgende populære fagbøger. Det, jeg aldrig er derfor min mest nødvendige bog. Men jo umulig uden alle de andre. Deri ligger det perfekte.

 

 

 

Brevveksling med den person, John Chr. Jørgensen, som

modtog et frieksemplar fra forfatteren ved udgivelsen.

Ligesom mine andre bøger på forlaget Kjoeller.dk fra de senere år,

er denne bog ikke udsendt til pressen.

 

ma 23-11-2020 16:35:

Emne: ny bog når dig snart

Kære John Chr.

Nu er bogen lagt i postvæsnets hænder. Den skulle være fremme senest lørdag. Den taler forhåbentlig for sig selv, når den først når frem.

Den er som nævnt ret anderledes end mine andre bøger. Men det skal en lille bog som rummer det hele vel også være. ”Det hele” er ikke verdensaltet, men bare ”de bøger, jeg har skrevet.” Og kun et udvalg. 😊 Men forfatteren slipper læseren ikke for.

God fornøjelse, når den dukker op. Jeg ved du har hår på brystet til den slags.

Kærlige hilsner

Klaus

 

28. november 2020 08:45:

Emne: Noget helt særligt

Kære Klaus

Jeg læste din bog ud i ét stræk i går. Det var en stærk, ja, gribende oplevelse. Jeg mindes ikke at have set en lignende afskrælningsproces før. Lag på lag fjernes illusionerne. Systematisk og med repeteret dokumentation. Nederlag, afvisning, middelmådighed. Det er hamrende modigt gjort. Man forstår, at uden selvironien - og M - var det aldrig gået.

For at kunne skrive og udgive en sådan bog må man have en betydelig styrke. Den underkender du måske lidt i bogen. Den ro og myndighed, du udstrålede som leder. Det gode humør, hvormed du fik gennemført beslutningsprocesserne. I elektronisk know-how var du langt forud for dine kolleger. Du har ene mand opbygget et betydningsfuldt fagområde, som nu føres videre af Mie m.fl. Den slags er du for beskeden eller for selvkritisk til at nævne. Det vil også let kunne tolkes som praleri. Men det hører jo med, hvis vi skal ramme den objektive sandhed.

Jeg anfægter din subjektive sandhed. Jeg respekterer, at du har bogført den. Men der er altså mere at sige, Klaus, også mere, end dette brev kan rumme - kærlig hilsen John Chr.

 

Den 28. nov. 2020 kl. 17.53:

Kære John Chr. 

Tak for din overvældende tilbagemelding. Godt du nåede i land igen.

Når jeg igennem årene ikke har skrevet noget om det, du savner, må det være fordi jeg ikke har kunnet bruge det til at sparke mig ud af dødvandet. Det kan også bare være en tilfældighed. Det er ikke en officiel erindringsbog jeg har skrevet. Netop ikke. Men en række dagbogsnotater, udelukkende skrevet fordi jeg ikke den dag kunne komme i gang med at skrive på noget brugbart. Og den dækker kun – som nævnt i forordet – 1 ud af 88 dage i de sammenlagt 22 år bogen omfatter. De 87 andre dage har været langt mere båret af begejstring og sejrsrus. Så kunne der sagtens, vupti, gå flere år, hvor jeg intet skrev i bogen.

Nogle forfattere æder måske lakridskonfekt, tyller whisky eller bliver skilt, når de ikke kan komme i gang. Det ved du som litteraturmand meget mere om end jeg gør. Men jeg skrev altså i stedet disse dagbogsnoter. Og denne skæve måde at præsentere et forfatterskab/ en forfatter på faldt jeg så for og lavede bogen. Du ser her straks, hvor intakt min optimisme, begejstring og tiltro til læserne er, trods den afskrælningsproces du så rammende beskriver.

Kærlig hilsen fra Klaus

 

sø 29-11-2020 14:06:

Kære Klaus

Jeg har tænkt meget over din bog, siden jeg læste den. Herunder det forhold - eller den påstand - at man synes nærmest sandheden, når man er på bunden, og mest troværdig, når man erkender det selv i dagbogsform. Begge dele kan betvivles. Dagbogen er uden kontrolinstanser. Man kan piske sig selv med skorpioner uden nogen får lov til at komme ind med korrektioner. Og man kunne lige så godt måle livet på dets bedste øjeblikke som på dets værste. Ved at fokusere krisesituationen, som du har gjort, risikerer man, at sortmale “væsentlige, gennemgående ting i forfatterskabet og i livet” (s. 13). 

Det fascinerer mig, at du fundamentalt opfatter dig som ‘forfatter’, og det kommer før dine roller som ‘forsker’, ‘lærer’, ‘coach’, ‘konsulent’ m.v. Jeg kan også godt lide at se min ‘produktion’ som et ‘forfatterskab’, selv om jeg ikke som du har skrevet fiktionsværker. Men som du har jeg haft fornemmelsen af, at det at holde forelæsning, give vejledning, bedømme opgaver osv. var noget, der skulle overstås, så jeg kunne tage fat i det egentlige: mit forfatterskab. Det værste  ’tidsspilde’, jeg har været med til, har været administrative møder. Dem troede jeg du holdt meget af, siden du administrerede med så stort overskud. Men sådan kan man altså ikke slutte.

Kærlig hilsen og endnu en gang tillykke med en inspirerende bog fra John Chr.

 

 

 

 

Hvorfor blev bogen ikke sendt til pressen ved udgivelsen?

07-08-2021: På Facebook spurgte Bent Fausing – efter at have læst lektørudtalelsen om Det, jeg aldrig – om der var en bestemt grund til, fx bogens perspektiv og form, at den ikke var sendt til pressen.

Svaret er nej. Læs hele svaret

 

 

 

 

 

Det, jeg aldrig kan gå ud med. Mit forfatterskabs uanstændige dagbog

 

 

 

206 s.

Indtil 28-11-2023: Køb paperback’en på SAXO.com eller i enhver anden boghandel.

Også efter 28-11-2023: Køb ePub’en på SAXO.com eller i enhver anden e-boghandel.

Læseprøve: Læs bogens begyndelse.

Denne beretning fra virkeligheden, Det, jeg aldrig kan gå ud med, forklarer selv sin tilblivelse. Den kan man allerede læse i ”Forord” i læseprøven. I kontrast hertil kan du ved mine to seneste fiktionsbøger se, hvordan fiktive bøgers tilblivelsesberetninger med fordel kan udnyttes i salgsarbejdet:

Læs tilblivelsen af

Epistel 666. Krimi

Åh, jeg kommaer. Advarsel: eksplicit sprogbrug. Roman

 

 

 

 

BOGENS BAGSIDE

Hvordan denne bog kan sælges

Afvist doktordisputats tvang tryghedsnarkomanisk lektor på livslangt erobringstogt i ukendte genrer. Og: Ofrede stilling som første direktør for Dansk Sprognævn for satirisk, politisk romanflop. Men det vil være misbrug af en tekst hvor jeg simpelthen bare er nådesløst ærlig overfor mig selv i skrivekriser. For at komme i gang igen.

Citater fra bogen

Hvad gør jeg hvis jeg en dag opnår anerkendelse og hyldes fuldt tilfredsstillende for mit samlede forfatterskab? Så står jeg jo uden projekt. Nåh, foreløbig ser det ikke ud til at blive aktuelt.

Inskriptionsidé til min gravsten: ”Næste bog bliver mit gennembrud”.

Sandheden er at hvis jeg opgiver ambitionerne og holder op med at arbejde, dør jeg. Derfor er der slet ingen vej udenom selvironi. Den holder mig i live. Gør det muligt at leve lykkeligt med mine selvmodsigelser. Ihvertfald leve.

 

 

 

 

 

2004

2017

2019

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Senest opdateret 19-11-2023 13:31:12

 

 

© klaus@kjoeller.dk