senest opdateret 07-12-2020 10:32:04

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

Systematisk oversigt over alle bøger

BEDST SÆLGENDE BØGER TOTALT

MEST POPULÆRE BØGER PÅ SAXO.com

 

POLITISK ARGUMENTATION

UD MÆ’ SPROGET!

DEN POLITISKE KOMEDIE

SPINDOKTOR

MANIPULATION II

DET POLITISKE SPROG

DEMOKRATI

TAK FORDI DU KOM

 

Manus til Politisk argumentation som doktorsag 1988-91

 

Redaktionel kommentar

 

Københavns Universitet 1988-89

 

 

Aarhus Universitet 1990-91

indstilling

forfatterbemærkninger

udvalgets replik

forfatters replik

Professor 1990

Doktor 1991

 

 

 

 

 

Note 17/10 2020: Denne doktorsag og de samme dokumenter har tidligere ligget på Kjoeller.dk: fra 1998 til vistnok 2003. Når de nu igen kommer op at ligge, skyldes det at jeg har en selvbiografisk bog om mit forfatterarbejde gennem årene på trapperne: Det, jeg aldrig kan gå ud med. Mit forfatterskabs uanstændige dagbog. Under redaktionen af denne dagbog frem mod offentliggørelse har det vist sig, at oplevelserne med bogen Politisk argumentation i det universitære system fik en afgørende betydning for mit forfatterliv, både angående hvilken sagprosa jeg skrev (skriver), og hvilken skønlitteratur jeg kastede (kaster) mig ud i. Derfor er det vigtigt at eventuelle læsere af dagbogen har mulighed for her at få nærmere kendskab til sagen.


 

Redaktionel kommentar

Senest substans-opdateret d. 10/10 1998; senest layout-opdateret 7/12 2020

Der er en del krydsreferencer i disse tekster der indgår i doktorsagen. Referencer både fra bedømmelsesudvalgets papirer (og mine svar) til afhandlingen, og mellem bedømmelsesudvalgets og mine gensidige bedømmelser af hinandens bedømmelsesbedrifter.

Refencerne til afhandlingen Politisk argumentation bygger på den sideinddeling som teksten havde i manuskriptet. Teksten foreligger i dag som bog med samme titel som manuskriptet og med samme tekst, bortset fra et par detaljer som fremgår af mit brev til Jørgen Elklit på Statsvidenskab i Aarhus, d. 17/2 1992. Jeg har endnu ikke fået indført bogens sidetal i firkantede parenteser efter de originale henvisninger til manuskriptstederne, men det bør ske snarest, så eventuelt interesserede ret let kan slå efter. Men da manuskriptet var på 283 sider og bogen er på 273 sider, så er forskellen i sidehenvisningerne meget lille hele vejen igennem. Hvis man er orienteret i bogen før man læser dokumenterne her, er det ikke vanskeligt at finde de steder der henvises til - også selv om sidetallene altså ikke passer 100% med bogudgaven (endnu). Træk en enkelt side eller nogle stykker fra og du vil finde stedet.

Referencerne fra de forskellige papirer i sagen til andre papirer i sagen (Indstilling, Bemærkninger osv.) benytter de originale papirers sidetal. Disse sidetal er anført i firkantede parenteser og med blåt (i min browseropsætning ihverfald), fx således:

[side 7:]

I øvrigt vil jeg ikke kommentere sagsforløbet her ca. 10 år efter. Dokumenterne må tale for sig selv, og der skulle da nok være interessante iagttagelser at gøre for den læser der har tid til at sætte sig lidt ind i argumentationen og den afhandling som argumentationen drejer sig om. Både iagttagelser om disputatsgenren, den videnskabelige institution og min psykiske konstitution. Og sikkert også meget mere.

Meget er ændret på 10 år. Bl.a. har jeg skrevet en række udadvendte praktiske bøger om hvordan man får sin vilje mest effektivt. Én af dem handler ovenikøbet specielt om skriftlige opgaver helt op til højeste niveau, dvs. doktordisputatsen. Hvis jeg havde skrevet de bøger før afhandlingen, ville jeg ikke have kunnet undgå at gribe sagen anderledes an fra begyndelsen. Og dog: Man kan aldrig vide. Desuden er det meget sandsynligt at jeg aldrig ville have skrevet de praktiske bøger, hvis forløbet omkring denne afhandling havde været et andet.

 

 

 

 

 

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

Systematisk oversigt over alle bøger

BEDST SÆLGENDE BØGER TOTALT

MEST POPULÆRE BØGER PÅ SAXO.com

 

Senest opdateret 07-12-2020 10:32

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

151217klauskjoellerDKforside.bmp