Dronningens hund à Hans Larsen anmelder i Ekstra Bladet

[senest opdateret d. 30/6 2005 (layout); bringes efter tilladelse af Hans Larsen]

 

 

 

 

 

Ekstra Bladet, d. 19/10 99

Manipulation og en død hund

[Fire stjerner af seks mulige.]

Af Hans Larsen

Ivar Olavsen er ekspert. En af dem, medierne har bud efter hele tiden, fordi de altid er klar med en mening. Olavsen er oven i købet ekspert i politisk kommunikation og bliver derfor spurgt, hver gang der sker noget på den politiske scene.

Valgkamp er højsæson for ekspert Olavsen, og derfor er det katastrofalt, at han en nat kort før et folketingsvalg bliver anholdt, mens han står og fisker efter noget i Københavns havn ud for Amaliehaven. Det viser sig, at dronningens hund er forsvundet, og politiet tror, det er ham, der har kørt kræet over og smidt liget i havnen.

Den pæne mand går i panik, da politiet ikke vil indrømme sin fejltagelse, og det oven i købet ser ud, som om de har fældende beviser imod ham. Han flygter, fast besluttet på at bevise sin uskyld. Han vil i kontakt med statsminister Birger Nemmer Petersen, for det er ham, der har bragt eksperten i den ubehagelige situation.

Og så går det ellers over stok og sten, alt imens den pæne lektor bliver mere og mere desperat, samtidig med at han med tilfredshed bemærker, at han pludselig er blevet en handlingens mand, der både kan slå på tæven og score unge kvinder.

Klaus Kjøller, der selv er kommunikations-ekspert og blandt andet har skrevet bøger om magt og manipulation, viser her i praksis hvordan teori kan omsættes til praksis. Det er yderst underholdende og for det meste også meget morsomt – ikke mindst de ondskabsfulde politiker-portrætter med den kejtede og magtsyge statsminister (ren fiktion, naturligvis) som vittigt højdepunkt.

Bogen når ikke de samme komiske højder som den roman af en vis Arne Ossian, Klaus Kjøller udgav i fjor. Måske skulle Kjøller bede unge Ossian om nogle tips, inden han går i gang med sit næste roman-projekt.

Og hvad det egentlig er, der sker med dronningens hund, skal ikke røbes her – bortset fra, at prins Henrik må lære at passe bedre på en anden gang!