Kjøller forside à alle artikler à Manus: bidrag til rapport fra Klarsprogskonference i Oslo, juni 2015

[senest revideret 5/5 2022]

151217klauskjoellerDKforside.bmp

Titel og medium                                             

”Bedre offentlig sprogbrug: Gode hensigter rammer grum virkelighed” offentliggjort i: Fra myndig maktspråk til klar kommunikasjon · Rapport fra Nordisk klarspråkskonferanse Oslo 28.–29. mai 2015, 59–69. Manus til artiklen blev afleveret 31/8 2015.

http://ojs.statsbiblioteket.dk/index.php/ksn

© klaus@kjoeller.dk

151217KjoellerDKforside.bmp

 

 

 

Bedre offentlig sprogbrug: Gode hensigter rammer grum virkelighed

 

Af Klaus Kjøller

 

Det er en selvfølgelighed at offentlige myndigheder bør udtrykke sig let forståeligt. Men mange monopolorganisationer gør modstand mod forbedringer, og alt forbliver uændret når sprogkonsulenterne er draget videre efter at have modtaget organisationens officielle hyldest.

Hvordan undgår vi at konsulenten og hendes produkter: kurser, pjecer, diasshows, innovationsforløb og teambuildingdage, ender som skueværdier og hyldesucceser uden at kommunikationen forbedres? Artiklen svarer på spørgsmålet ved at give et overblik over udviklingen i Danmark inden for sprog- og kommunikationsrådgivningen fra 1970 til i dag. En udvikling frem mod en mere effektiv rådgivning.

Hyldesucceser

Et af de mest sejlivede emner inden for sprog- og kommunikationsrådgivningen er historien om gode intentioner, glimrende vejledningspjecer og imponerende kommunikationspolitikker som bare desværre aldrig blev til virkelighed i organisationen. De blev sat på hylden. De blev en hyldesucces.

 

Læs hele artiklen (pdf).

 

 

Klaus Kjøller, d. 21/9 2016, manusdato: 31/8 2015.

                

Øverst i dokumentet