Forside KJOELLER.dk >>> Kommentarer og moraler, menu

 

Først lagt op 18-03-2017, senest opdateret 24-11-2019 14:29:39

Link: Mine mest populære, mest sælgende bøger på SAXO.com (dagligt opdateret hitliste)

Se hitlisten over de mest indbringende titler fra forlaget KJOELLER.dk

 

 

 

 

Othellokagen, som gik over grænsen

Støjberg har tidligere haft stor succes med andre madvarer. Hun viste således engang et billede af sit ansigt ved siden af en glaseret hamburgerryg, og også dengang skælvede landet.

 

 

 

Inger Støjbergs lagkage er i øjeblikket en kæmpe succes i medierne. Den ses overalt i alle sammenhænge. Satiretegnere elsker den, lederskribenter fråser i den. Den kage er splattet ud over landet.

Støjberg har tidligere haft stor succes med andre madvarer. Hun viste således engang et billede af sit ansigt ved siden af en hamburgerryg, og også dengang skælvede landet. Alle kunne se, at meget få politikere ligner en glaseret hamburgerryg mere end Inger Støjberg. Bl.a. af den grund er hun nu regeringens mest populære minister.

Postyret om lagkagen skyldes ikke substansen. Hverken kagens eller politikkens. For der er en bred politisk enighed bag flygtningestramningerne. Og Berlingske kunne forleden fortælle, at 64 % af borgerne mener, at den muslimske indvandring skal begrænses.

Så hvad er der egentlig galt med kagen?

Det handler udelukkende om politisk form og proces.

Vi er her i landet ret enige om at stramme. Men det skal ske diskret. Der kan siges meget godt om Ingers othellolagkage, men diskret var den ikke. I modsætning til Lars Løkkes udtalelser fra Folketingets talerstol om det samme som lagkagen handlede om: ”Hvis man ser på, hvordan tingene har udviklet sig siden da (2015), så er der egentlig en del at glæde sig over. Vi har strammet udlændingeloven 48 gange.”

Det sagde Løkke samme tirsdag om formiddagen som Støjberg lagde lagkagebilledet på Facebook om eftermiddagen. Ingen ænsede Løkke, men alle ænsede lagkagen og gør det stadig. Og vi ved alle, at den lagkage aldrig går bort. Den er blevet en del af Støjbergs brand, på linje med den glaserede hamburgerryg og hendes beretning om indvandrerdrenge, der engang ødelagde hendes biograftur.

Lagkagen er i samme kategori som det hegn, Ungarn er ved at opføre ved sin sydlige grænse mod Serbien. Det hegn er heller ikke spor diskret. Men så længe vi her i landet kan holde den tanke væk, at ungarerne og andre, der bruger indiskrete hegn, egentlig hjælper os her i Danmark med at holde tilstrømningen nede, så kan vi jo godt skælde ud på ungarerne for at bruge alt for brutale, dvs. indiskrete midler. Og vi kan leve videre med en behagelig forestilling om, at flygtninge og indvandrere nu bare bliver væk, fordi EU er ved at få lidt mere styr på migrantstrømmene med Erdogans humane hjælp. Det tror vi gerne på, bare vi så kan fortsætte med at være diskrete.

Det er så her Støjbergs kage griber forstyrrende ind. Selv folk, som til dagligt skriver kommentarer om, at nu er der tilstrækkeligt med flygtninge og indvandrere her i landet, fandt, at kagen bare var for meget. Den gik over grænsen. Fordi den jo direkte udstillede og hyldede det som et faktum, at det er vores skyld, at flygtningene ikke mere myldrer ind i landet. Man må gerne stramme, men det må aldrig ske med kage eller med hegn og vagter eller andre ting, der kan vække anstød. Det bedste er, hvis flygtninge bare bliver væk af sig selv, uden det kan påvises, at det skyldes stramninger, kager og hegn.

Kagen kom, fordi Støjberg i regeringen er castet som den minister, der skal sørge for, at vælgere, som overvejer at stemme på Dansk Folkeparti eller Nye Borgerlige, skal få øje på Venstre. Jo mere succes Støjberg har med at optræde som kæmpende lagkagekvinde bevæbnet med mørk glasur, dannebrog, flødeskum og marcipan, jo mere kan wienerbrødsmand Løkke under fuld diskretion gumle løs på selv de værste formuleringer i Folketinget, og Kristian Jensen dele slik ud, som om han var Radikal. Der er sådan set noget for enhver smag i Venstre.

I øvrigt ville Støjbergs kage have vakt endnu større postyr i Sverige. Her ville man ud over alt det ved kagestuntet, som mange raser over her i landet, også have kunnet se en direkte racistisk hån i valget af othellolagkage, altså en kage opkaldt efter en sort. Og ingen svensk minister ville nogensinde sammenligne sig selv med en hamburgerryg, fordi det ville virke provokerende på de store dele af befolkningen, som aldrig spiser svinekød.

 

 

 

 

Det bedste er, hvis flygtninge bare bliver væk af sig selv, uden det kan påvises, at det skyldes stramninger, kager og hegn.

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

Øverst i dokumentet

 

 

Link: Mine mest populære, mest sælgende bøger på SAXO.com (dagligt opdateret hitliste)

Se hitlisten over de mest indbringende titler fra forlaget KJOELLER.dk

Hvis du vil af med noget efter at have læst kommentaren, så skriv på www.facebook.com/klauskjoeller

151217klauskjoellerDKforside.bmp