FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

SENESTE KØLLEBANK

MÅNEDENS BEDSTE KØLLEBANK I INDEVÆRENDE ÅR

ÅRETS BEDSTE 2018

ÅRETS BEDSTE 2017

BEDSTE 5 TANTES GROVE GYS 2017

ÅRETS BEDSTE 2016

ÅRETS BEDSTE 2015

ÅRETS BEDSTE 2014

ÅRETS BEDSTE 2013

ÅRETS BEDSTE 2012

ÅRETS BEDSTE 2011

 

 

ALLE KOMMENTARER 2018

ALLE KOMMENTARER 2017

TANTES SAMLEDE GROVE GYS

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2016

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2015

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2014

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2013

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2012

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2011

 

Først lagt op 04-01-2018, senest opdateret 15-08-2019 11:52:40

2017

Årets måske bedste

Nogle af årets Køllebank er bedre end andre. Der vælges normalt én for hver måned. Som om kvantitet og kvalitet var nogenlunde konstant året igennem, hvad de selvfølgelig ikke er.

 

Menu:

Vanrøgtet kronprins [29/12 2017] 1

Det er majestætsfornærmelse, at Holm med denne indsigt var en af de mest aktive for at få kronprins Frederik ind som IOC-medlem i 2009. 1

#MeToo2.00 [18/11 2017] 1

Vi  har intet hørt fra unge, smukke kvinder, som ved at udsætte sig for mægtige mænds sexuelle udfoldelser scorer en hovedrolle i en film. 1

Pias fald [13/10] 1

Pia Kjærsgaard bekæmpes nu med venlighed og omklamring. Og særdeles effektivt. 1

Glade dage i Christiania [8/9] 1

Sagen demonstrerer Danmarks gode evne til at skabe lykke. 1

Samuelsens lov [18/8] 1

Politikere, som siger klart urealistiske ting og så, efter en tid, siger det modsatte, som alle hele tiden har vidst, scorer langt mere omtale end politikere, der hele tiden siger det samme. 1

Gummisnak [22/7] 1

Men ingen har endnu fundet et anstændigt argument for at opføre de nødvendige, befæstede mure, som det hele må ende med. 1

Skats disruption [18/6] 1

Og alle ansvarlige er glade, for omorganiseringen understreger, at ingen ansatte eller ministre har svigtet. 1

Bøssedrengens sejr [13/5] 1

Opstanden om Krarups ”bøssedreng” viser, at et seriøst debatprogram i DR faktisk godt kan engagere alle medier og hele befolkningen. 1

Skallesmækkende mimose [17/4] 1

I Berlingske langfredag røbede Zenia Stampe over to sider, at hun i virkeligheden er en yderst sart og frygtsom natur. 1

Tidligt modne [23/3] 1

Helt spæde danske ungdomspolitikere er i dag så professionelle, at de kan røvrende landets største medier med det mest uimodsigelige politikerbullshit. 1

Takket være Trump [2/2] 1

Aldrig har der været mere spjæt i seks tidligere danske udenrigsministre på én gang. 1

Selvskabte sensationer [12/1] 1

Men disse oplysninger er kun sensationer i Politiken, fordi bladet i årevis har bildt deres læsere ind, at ligegyldigt hvad der sker i verden, så skyldes det aldrig, at almindelige mennesker ikke gider mere indvandring. 1

 

 

 

 

 

 

 

Vanrøgtet kronprins [29/12 2017]

Det er majestætsfornærmelse, at Holm med denne indsigt var en af de mest aktive for at få kronprins Frederik ind som IOC-medlem i 2009.

Meget tyder på, at brasilianske medlemmer af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) i 2009 ved et møde i København bestak afrikanske medlemmer til at stemme for OL i Rio de Janeiro 2016.

Men det kommer ikke bag på Kai Holm, dansk IOC-medlem 2002-9. Til Politiken siger han: “Jeg er efterhånden blevet så kynisk, at jeg ved, at der foregår fusk i en eller anden form, hver gang der er afstemninger med stor økonomi på spil.”

Det er majestætsfornærmelse, at Holm med denne indsigt var en af de mest aktive for at få kronprins Frederik ind som IOC-medlem i 2009.

Enten må Frederik omgående ud. Eller Danmark må følge IOC-ånden og kræve et anseligt millionbeløb under bordet som smudstillæg for fortsat at lade vores intetanende, uskyldige Frede sponsorere sit velpolerede kongelige image til det korrumperede foretagende.

***

#MeToo2.00 [18/11 2017]

Vi har intet hørt fra unge, smukke kvinder, som ved at udsætte sig for mægtige mænds sexuelle udfoldelser scorer en hovedrolle i en film.

Det er rystende med alle de kvinder, som i øjeblikket står frem og fortæller om ydmygende behandling fra mænd, som har brugt deres magt til at få sex.

Men det giver en ensidig, skæv vinkel på emnet magt og sex, at ingen af kvinderne i kampagnen #MeToo, har fået noget ud af manden, som kan opveje lidelserne. Vi  har intet hørt fra unge, smukke kvinder, som ved at udsætte sig for mægtige mænds seksuelle udfoldelser scorer en hovedrolle i en film – eller livslang forsørgelse og social prestige som mage til en rig, afskyelig, affældig mand.

Hvis sådanne kvinder stod frem i en kampagne #MeToo2.00 med deres skræmmende succeshistorier, ville kampagnen mod sexchikane blive renset for enhver mistanke om at være hævntørstige kvinders forfølgelse af mægtige mænd, som foretrak andre.

Læs kommentaren "Nul sex, jeg er lektor."

Tante blev lammet af gys over denne grovhed,

fordi det ikke er en pæn tanke. at kvinder, som har scoret roller eller rige mænd ved at tilbyde sig seksuelt, holder det for sig selv. Tante vil helst ikke tro på, at den slags kvinder findes. I øvrigt ville en sådan kampagne #MeToo2.00 fuldstændig slå #MeToo af pinden, fordi den – ud over at rumme seksuelle ydmygelser – ville gøre visse kvinders kunstneriske karrierer og visse mægtige mænds ægteskaber til skandaler.

***

Pias fald [13/10]

Pia Kjærsgaard bekæmpes nu med venlighed og omklamring. Og særdeles effektivt.

Pia Kjærsgaard har i årtier været dagbladet Politikens samlende hadefigur. Hun var ”Konen i muddergrøften” i Roald Als’ satiretegninger. I Politiken bandede og svovlede debattøren Carsten Jensen hver søndag side op og ned takket være hende.

Men nu er det ny tider. Nu er den ny chefredaktør Christian Jensen ved at gøre Politiken til en politisk Bo Bedre-udgave af Information. Det sker med lange interviewserier om centrum-venstre og ræverøde ledere, som skal skabe begejstring blandt sløve, ideologisk forvirrede politikere.

Og Pia Kjærsgaard bekæmpes nu med venlighed og omklamring. Og særdeles effektivt. Hun fyldte således onsdag bladets morsomme bagside, hvor hun som harmløs morlille fortalte, at hendes gravhund har fået en trappe, så den selv kan gå op i vindueskarmen og se på andre dyr.

***

Glade dage i Christiania [8/9]

Sagen demonstrerer Danmarks gode evne til at skabe lykke.

Christianitterne fjernede for et år siden hashboderne i Pusher Street. Og TV 2 News beskrev det i timevis som, at christianitterne ”ødelagde boderne”.

Men på årsdagen i lørdags berettede Jyllands-Posten så, at både boder og hashsalg er tilbage i fuldt omfang. Politiets overvågningskameraer blev allerede for et år siden revet ned samme dag, som de blev sat op. Og Christianitterne har igen indført fotoforbud i gaden.

Men den ansvarlige politileder forsikrer, at politiet har alt under kontrol: ”Vi laver aktioner mod Pusher Street igen og igen. Og pusherne bliver mere og mere pressede.”

Sagen demonstrerer Danmarks gode evne til at skabe lykke. Alle i denne sag er glade: Politiet, fordi de stresser pusherne mere end nogensinde; pusherne, fordi de fortsat sælger hashen - nu uden camouflagenet og masker; kunderne, fordi de køber deres hash som altid; og medierne, fordi de år efter år kan underholde os med skandalen uden ende. Christiania er ren win-win-win-win.

Læs Køllebank’en ”Christianias featureuge”.

***

Samuelsens lov [18/8]

Politikere, som siger klart urealistiske ting og så, efter en tid, siger det modsatte, som alle hele tiden har vidst, scorer langt mere omtale end politikere, der hele tiden siger det samme.

Først garanterede en småpartipolitiker med stålfast blik højt oppe fra et træ, at hans parti kun ville støtte regeringen, hvis den lettede topskatten med 5 procent. Det gav en masse omtale, fordi alle journalister klart kunne se, at der aldrig ville blive flertal for det.

Så blev småpartipolitikeren medlem af regeringen og udenrigsminister.

Nu indser politikeren så, længe efter alle andre, hvad alle hele tiden har vidst: at topskattelettelsen ikke kan lade sig gøre. Det giver ham nu en masse omtale igen.

Morale: Politikere, som siger klart urealistiske ting og så, efter en tid, siger det modsatte, som alle hele tiden har vidst, scorer langt mere omtale end politikere, der hele tiden siger det samme. Uanset om det, de altid siger, er det glade vanvid eller noget, som alle ved i forvejen.

***

Gummisnak [22/7]

Men ingen har endnu fundet et anstændigt argument for at opføre de nødvendige, befæstede mure, som det hele må ende med.

Først var de flygtninge fra Syriens helvede. Så gik det op for os, at det mest var migranter fra Afrikas udviklingslande. Nu fortæller Jyllands-Posten, at menneskesmuglere flyver migranter fra Bangladesh til Libyen, hvor de tager plads i folkevandringen med gummibåde fra syd.

Tendensen er klar: Alle folkeslag på denne jord, der kan betale smuglere, rejser snart mod Italien med håbet om at slippe ind i et EU-velfærdsdemokrati.

Og os, der er født herinde, ved godt inderst inde, at det er nødvendigt at holde dem ude for at bevare velfærden. Men ingen har endnu fundet et anstændigt argument for at opføre de nødvendige, befæstede mure, som det hele må ende med.

I mellemtiden holder EU møder, hvor man snakker udenom ved at gøre det muligt at forbyde eksporten af påhængsmotorer og gummibåde til Libyen.

***

Skats disruption [18/6]

Og alle ansvarlige er glade, for omorganiseringen understreger, at ingen ansatte eller ministre har svigtet.

”Skat nedlægges”, skrev flere medier. Nonsens!

Sandheden er, at først skjulte man ansvaret for skandalerne i Skat med lynhurtige ministerskift. Det var ikke nok. Så nu skjuler man ansvaret ved at omorganisere Skat i mange nye styrelser.

Og alle ansvarlige er glade, for omorganiseringen understreger, at ingen ansatte eller ministre har svigtet. Skatteskandalerne er organisationens skyld. Skat havde organiseret sig selv forkert. Og nu skærer regeringen igennem og omorganiserer.

Og regeringen udnytter genialt Skats selvpåførte krise til at udflytte de nye styrelser. Herved spredes de ca. 20 % af de gamle medarbejdere, som flytter med, ud over hele landet, så de ikke igen samlet lader Skat køre sig selv i sænk. Disruption, dit navn er Skat!

***

Bøssedrengens sejr [13/5]

Opstanden om Krarups ”bøssedreng” viser, at et seriøst debatprogram i DR faktisk godt kan engagere alle medier og hele befolkningen.

DR2 Debatten behandlede mandag i halvanden time et yderst seriøst emne: Europa i lyset af det franske præsidentvalg.

Blandt showets debattører var Søren Krarup, som om Macron sagde: ”Jeg ville aldrig stemme på den der lille pæne bøssedreng.” Han fortrød øjeblikkeligt og rettede det til ”skoledreng”. Men ”bøssedreng” var allerede ude i alle medier, så nu ved alle i landet, at Søren Krarup har sagt det.

Færre ved, at han straks fortrød. Langt færre ved, at han sagde det i DR Debatten, og ingen, bortset fra de udvalgte få, som holdt ud hele vejen gennem debatten, ved, hvad der ellers fremkom af synspunkter og argumenter i programmet.

Opstanden om Krarups ”bøssedreng” viser, at et seriøst debatprogram i DR faktisk godt kan engagere alle medier og hele befolkningen. Noget ingen ellers troede muligt.

***

Skallesmækkende mimose [17/4]

I Berlingske langfredag røbede Zenia Stampe over to sider, at hun i virkeligheden er en yderst sart og frygtsom natur.

Iltre Zenia Stampe (R) har landets klareste profil som politikeren, der øser gavmildt af sine stærke følelser og sit privatliv i den politiske debat, når modstandere skal have det glatte lag for øjnene af hendes mange tusinde fans på Facebook.

Men i Berlingske langfredag røbede Zenia Stampe så over to sider, at hun i virkeligheden er en yderst sart og frygtsom natur. Således havde hun på Folkemødet mødt en mand, som ikke vidste, hvem hun var, og derfor bad om hendes navn. Det havde rystet og skræmt hende.

Da Groft sagt skælver ved tanken om at blive næste offer for Zenias splatter-vrede, så tøver han ikke med at forsvare hendes ret til ikke kun at bruge sit skallesmækkende raseri og sit flotte hår, men også sin mimoseagtige sarthed som middel til at lamme al modstand i debatten. Ja, selv rationelle argumenter skal være velkomne.

Note: Fik i Berlingske overskriften ”Skallesmækkeren”.

***

Tidligt modne [23/3]

Helt spæde danske ungdomspolitikere er i dag så professionelle, at de kan røvrende landets største medier med det mest uimodsigelige politikerbullshit.

Formændene for vores politiske ungdomspartier har underskrevet et ”politikerløfte”. Det har givet stor dækning i medierne.

I Jyllands-Posten forklarede Nanna Bonde, formand for SFs Ungdom, at hun var imod, at ”politik bliver et show frem for det, som jeg mener, det bør handle om.” Flere af ungdomsformændene ser også politikerløftet som middel mod populisme.

Men når man læser de i alt 7 løfter, så falder alle for ikke-prøven. F.eks. er det umuligt at være imod, at ”jeg vil tænke visionært og være åben over for nye idéer” og ”Jeg vil indrømme, når jeg tager fejl, eller skiftende omstændigheder gør, at jeg må ændre holdning.” Det er altså en total substansløs ikke-historie at love dette.

Det mest tankevækkende i sagen er, at alle seriøse medier gad fortælle den, som om den gav mening.

Derimod fortalte ingen medier den virkelige historie i sagen, nemlig at selv helt spæde danske ungdomspolitikere i dag er så professionelle, at de kan røvrende landets største medier med det værste uimodsigelige bullshit.

***

Takket være Trump [2/2]

Aldrig har der været mere spjæt i seks tidligere danske udenrigsministre på én gang.

Der sad i aftes (01-02-2016) seks gravalvorlige, dystre mænd i et TV 2-studie. Det var forhenværende danske udenrigsministre.

En yngre, livlig blondine med hår som fru Underwood fra serien ”House of Cards” forsøgte at skabe håb og optimisme blandt de tungsindige mænd. Det var studievært Cecilie Beck.

Det lykkedes ikke. Men det er også komplet ligegyldigt. For det var et godt show at følge kampen mellem de seks gravalvorlige, dystre mænd og den glade, kommanderende journalistkvinde, som ikke lod sig kue. Hun fik hjælp af en ubarberet bankdirektør, som ind imellem dukkede frem på væggen og talte for Trump, mens de seks forhenværende, overlevende danske udenrigsministre vendte øjnene mod himlen, raslede  med hovederne og gøs.

Aldrig har der været mere spjæt i seks tidligere danske udenrigsministre på én gang.

Ingen ved, hvad Trump i den sidste ende vil føre til. Men alle ved allerede nu, at han – sammen med Cecilie Beck og direktøren for SAXObank – har skabt en underholdende dansk TV-udsendelse med seks synkront sprudlende og spruttende danske udenrigsministre. Noget ingen troede muligt.

***

Selvskabte sensationer [12/1]

Men disse oplysninger er kun sensationer i Politiken, fordi bladet i årevis har bildt deres læsere ind, at ligegyldigt hvad der sker i verden, så skyldes det aldrig, at almindelige mennesker ikke gider mere indvandring.

Dagbladet Politiken har de seneste dage bragt to tilsyneladende sensationer. Den ene er, at brexit ikke skyldtes, at underklassen protesterede over globalisering og økonomi, men at almindelige briter ikke gad mere indvandring. Den anden er, at to danske valgforskere er på vej med en bog om, at de fire gamle magtbærende partiers, S, V, R og K, dårlige resultater ved valget i 2015 ikke skyldtes oprør fra underpriviligerede barbarer i udkantsområderne, men fra almindelige danskere.

Men disse oplysninger er kun sensationer i Politiken, fordi bladet i årevis har bildt deres læsere ind, at ligegyldigt hvad der sker i verden, så skyldes det aldrig, at almindelige mennesker ikke gider mere indvandring. Derfor er bladet nu nødt til at sælge en viden, som er velkendt for almindelige danske vælgere, som nervepirrende sensationer.

Hvis bladet er ansvarligt, må det også omgående tilbyde sine rystede læsere kriseterapi gennem sin læserforening Politiken Plus.

 

 

 

 

 

 

 

Se den seneste uges og de seneste måneders mest læste Køllebank.

Læs flere Kølletæppebank.

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

SENESTE KØLLEBANK

MÅNEDENS BEDSTE KØLLEBANK I INDEVÆRENDE ÅR

ÅRETS BEDSTE 2018

ÅRETS BEDSTE 2017

BEDSTE 5 TANTES GROVE GYS 2017

ÅRETS BEDSTE 2016

ÅRETS BEDSTE 2015

ÅRETS BEDSTE 2014

ÅRETS BEDSTE 2013

ÅRETS BEDSTE 2012

ÅRETS BEDSTE 2011

 

 

ALLE KOMMENTARER 2018

ALLE KOMMENTARER 2017

TANTES SAMLEDE GROVE GYS

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2016

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2015

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2014

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2013

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2012

KØLLEBANK/ GROFT SAGT TOTAL 2011

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER