Forside KJOELLER.dk >< Forside KlausKjoeller.dk >>> Kommentarer og moraler, menu

 

Først lagt op 20-02-2018, senest opdateret 22-02-2018 12:11:22

Link: Mine mest populære, mest sælgende bøger på SAXO.com (dagligt opdateret hitliste)

Link: Arne Ossians mest populære, mest sælgende bøger på SAXO.com (dagligt opdateret hitliste)

Se de mest indbringende (mindst tabsgivende) titler fra forlaget KJOELLER.dk

Se familierelationerne mellem (næsten) alle bøgerne, fra 1973 til dags dato

151217klauskjoellerDKforside.bmp

002

Ni gange prins Henrik in memoriam

Tak til Prinsen for inspiration til 7 Groft sagt’er, 1 Tantes grove gys og 1 Kort og gult gennem de seneste år.

 

 

Tantes grove gys: Dogmatisk dronningesmil 1

17-02-2018: Trods den lærde, teologiske forklaring håber Groft sagt, at dronningen under sin mands ugelange gravfærd fælder en tåre eller to. 1

Groft sagt: Prins uden arving 1

18-02-18: Prins Henriks død er et særlig smerteligt tab for alle kritikere af kongehuset og mobbere af prinsen. 1

16-02-2018: Kort og gult: Peptalk post mortem 1

Groft sagt: Gift og guf 1

12-08-2017: En prins, som ikke på TV mestrer det danske sprog, kombineret med et ugeblad, som kynisk vulgariserer hans udtalelser for at score kassen, er gift for kongeriget, men guf for medierne. 1

Groft sagt: Prinsens presseansvar 1

06-06-2016: Når prins Henrik ikke er med, bliver billederne ofte meget kedelige, og ingen tror på, at der sker noget uforudset. 1

Groft sagt: Berigtigelse om influenza 1

29-04-2015: Selvfølgelig er det da et kæmpeproblem for vores to store public service-TV-stationer, at de ikke i deres nyhedsudsendelser dækker Prinsgemalens overraskende tur til Venedig. 1

Groft sagt: Se Venedig, og lev! 1

24-04-2015: Talemåden ”Se Venedig, og dø!” bør efter prins Henriks genopstandelses-mirakel ændres til ”Se Venedig, og lev!” 1

Groft sagt: Konge over krumme tær 1

18-03-2015: Den massive bemanding af Prinsgemalen med egen hofchef og egen "hofstat" tyder på, at der falder en trøstpræmie af fra Dronningen, hver gang Henrik ikke får lov at blive konge. 1

Groft sagt: Forfald 1

22-06-2013: Hvorfor betaler man Bjørn Nørgaard for at skabe en flot gennemsigtig sarkofag i Roskilde Domkirke, hvis man alligevel skjuler regentparret under gulvet? 1

 

 

 

161208TanteGyserVignet

 

 

 

 

Tantes grove gys: Dogmatisk dronningesmil

17-02-2018: Trods den lærde, teologiske forklaring håber Groft sagt, at dronningen under sin mands ugelange gravfærd fælder en tåre eller to.

”Dronningens smil er meget bevidst,” lød en overskrift i Ekstra Bladet. Tanken om, at dronningen ved prins Henriks gravfærd ikke skulle smile bevidst, men på grund af irrationelle følelser, forekom denne Groft sagt så hårrejsende, at han klikkede på artiklen.

Det viste sig så at være sognepræst Kathrine Lilleør, der oplyste, at det bevidste lå i, at dronningen ”ifører sig frimodighed,” fordi hun ”ikke kun er regent, mor og farmor, men også kirkens overhoved.” Og Lilleør fastslog: ”Gud ønsker ikke, at vi skal græde over døden, fordi han ved, at der ikke er noget at græde over.”

Trods den lærde, teologiske forklaring håber Groft sagt, at dronningen under sin mands bisættelse fælder en tåre eller to, da det ifølge sognepræsten så ikke kan være bevidst, og derfor må komme helt spontant fra hjertet.

Tante gøs (af gode grunde),

fordi den yderst pæne Kathrine Lilleør – som er en pryd for ethvert blad og derfor også er klummeskribent i Bellas – nødigt skulle blive stødt bort af grovheder. Og hertil kommer, at det overhovedet ikke er pænt at gøre opmærksom på, at to så anstændige personer som pastor Lilleør og dronningen kommer i teologisk konflikt, hvis dronningen fælder en tåre eller to ved bisættelsen. Og det bliver kun værre af, at det gjorde dronningen faktisk.

Men det værste gys giver alligevel truslen mod Lilleør. Da abonnenttallet for trykmagasinet Bellas viger, og flere og flere i Bellas nærområde klistrer skiltet ”Reklamer frabedes” på postkassen, satser tante på at få pæne klummeskrivere med tusinder af følgere på Facebook til at trække læsere til netudgaven og lokke dem til ikke kun at klikke og klikke, men også betale. Så tante gyser af gode grunde.

Læs flere Tantes grove gys.


Groft sagt: Prins uden arving

18-02-18: Prins Henriks død er et særlig smerteligt tab for alle kritikere af kongehuset og mobbere af prinsen.

Kulturminister Mette Bock (LA) går på Facebook i rette med prins Henriks kritikere: ”Nu er manden død. Og mobberne vil i dag svømme over med nekrologer om dette fantastiske menneske, der var spændende, anderledes, sprudlende og helt sig selv. Hykleriet vil ingen ende tage.”

Og på en måde har hun ret. For Ekstra Bladets leder torsdag ”Prinsen der gerne ville være konge” håner ham ikke for dette ønske, som bladet ellers altid gjorde fra det i 2015 udnævnte ham til konge og til prinsen fik diagnosen demens.

Men hun tager også grueligt fejl. For prinsens død er et særlig smerteligt tab for alle kritikere af kongehuset og mobbere af prinsen. Der findes ingen arving til hans rolle som på én gang kongelig og uregerlig. Derfor har mobberne ekstra grund til at føle ægte sorg over hans død og hylde ham oprigtigt.


16-02-2018: Kort og gult: Peptalk post mortem

Læs Kort og gult i de rette omgivelser.


Groft sagt: Gift og guf

12-08-2017: En prins, som ikke på TV mestrer det danske sprog, kombineret med et ugeblad, som kynisk vulgariserer hans udtalelser for at score kassen, er gift for kongeriget, men guf for medierne.

Prins Henrik sagde: "Min kone giver mig ikke den respekt, som en almindelig kone skal give sin ægtefælle". Men det, prinsen mener, er selvfølgelig: "Min kone giver mig ikke den respekt, som enhver hustru bør vise sin ægtefælle". Stadig en stærk påstand, men nu uden de ufikse fornærmelser: "almindelig kone" og "skal give". 

Prinsen siger også til Se & Hør i TV-interview: ”Det er hende, der gør mig til narren.” I ”narren” kan ligge en raffineret henvisning til de faste roller i italiensk maskekomedie, commedia dell’arte. Men i overskrifter erstatter bladet ”narren” med det vulgære ”en nar”. 

En prins, som ikke på TV mestrer det danske sprog, kombineret med et ugeblad, som kynisk vulgariserer hans udtalelser for at score kassen, er gift for kongeriget, men guf for medierne. Groft sagt: Prinsens presseansvar

06-06-2016: Når prins Henrik ikke er med, bliver billederne ofte meget kedelige, og ingen tror på, at der sker noget uforudset.

Cirkusplakaterne i Varde blev pillet ned trods cirkusdirektørens protester. Det skete af hensyn til sikkerheden under dronningens karettur lørdag. Hærens paradetrænede heste kunne efter myndighedernes vurdering blive så skræmt over plakaterne, at der kunne udbryde kaos med løbske heste i Vardes gader.

Men de 48 heste havde allerede fredag opholdt sig i byen i nogen tid og trænet i ruten med plakater to gange uden tumulter. Så det står klart, at den absurde historie om plakaterne udelukkende skyldes, at medierne ikke ved, hvad de ellers skal skrive om, når vor dronning besøger Varde.

Når prins Henrik ikke er med, bliver billederne ofte meget kedelige, og ingen tror på, at der sker noget uforudset. Det skaber desperation i dansk presse, som giver sig udslag i indholdsløse historier.

Prinsen bør derfor snarest antyde over for dansk presse, at han muligvis vil lade sig se på sommerens togt, så pressen kan fyldes af meningsfulde gisninger om, hvorvidt det vil ske i Varde.


Groft sagt: Berigtigelse om influenza

29-04-2015: Selvfølgelig er det da et kæmpeproblem for vores to store public service-TV-stationer, at de ikke i deres nyhedsudsendelser dækker Prinsgemalens overraskende tur til Venedig.

Begge kanaler har jo i 48 timer informeret om, at prinsen desværre ikke kunne deltage i festlighederne, fordi han havde influenza. Og influenza for en 80-årig, hvis helbred i forvejen skranter, er ikke nogen legestue.

Da prinsen end ikke havde styrke til, f.eks. efter et par panodiler, at vise sig på fødselsdagsmorgenen i vinduet ved siden af vor vinkende dronning, frygtede denne Groft sagt faktisk, at han lå på det sidste.

Det er en hån mod landets befolkning, at de to store TV-kanaler overlader det til andre at informere udførligt om hans mirakuløse genopstandelse.

Ganske vist kan DR og TV 2 så som sædvanligt nasse tabloidavisernes stof ind på sine hjemmesider, men man burde i det mindste prompte have bragt en ”berigtigelse” i de store nyhedsudsendelser af, at informationerne om prinsens influenza var forkerte.


Groft sagt: Se Venedig, og lev!

24-04-2015: Talemåden ”Se Venedig, og dø!” bør efter prins Henriks genopstandelses-mirakel ændres til ”Se Venedig, og lev!”

Kim Jung-un besteg forleden Nordkoreas højeste bjerg iført jakkesæt, diplomatjakke og lædersko. Der er udsendt et officielt PR-foto, hvor han hyldes på bjergttoppen af sine ellevilde soldater.

Sådanne ”mirakler”, som er iscenesat af regimet, er vi heldigvis forskånet for i demokratiske lande. Når vi oplever mirakler, så er de ægte og grundigt dokumenteret med foto, som tages af med mobiltelefoner af helt almindelige danskere uden spor forloren iscenesættelse.

Som nu f.eks. det mirakel, at en 80-årig dansker var så hårdt ramt af influenza, at han måtte melde fra til at deltage i en formidabel fest på kongeslottet, hvor hans elskede hustru, hele hans familie og alle hans bedste venner deltog, men allerede ti timer efter festen var så rask, at han kastede sig ind i sin bil for at køre til Tyskland og tage en flyver til Venedig. Og her spankulerede frisk omkring i røde bukser blandt danske turister.

Talemåden ”Se Venedig, og dø!” bør efter dette mirakel ændres til ”Se Venedig, og lev!”


Groft sagt: Konge over krumme tær

18-03-2015: Den massive bemanding af Prinsgemalen med egen hofchef og egen "hofstat" tyder på, at der falder en trøstpræmie af fra Dronningen, hver gang Henrik ikke får lov at blive konge.

Prins Henrik vil gerne være konge. Men Dronningen er ikke meget for det. Men Prinsgemalen selv er ikke karrig med titlerne.

Hans sekretariatschef Mogens Christiansen fyldte 70 forleden og nåede lige at blive udnævnt til hofchef, inden han blev pensioneret. Hofchefen regerer over prinsens ”hofstat”, som består af fire ansatte, som tager sig af besøg hos protektioner, koncerter, udstillinger, planlægning af rejser, udgivelse af digtsamlinger og kogebøger, støbning af skulpturer og andet forefaldende.

Den massive bemanding af Prinsgemalen tyder på, at der falder en trøstpræmie af fra Dronningen, hver gang Henrik ikke får lov at blive konge. Så får han i stedet lov til at øge sin hofstat og forfremme sine folk.

Det var samme teknik, som Svend Auken benyttede under Nyrup til efterhånden at opbygge et enormt Miljøministerium. Så der er ingen grund til, at Prinsgemalen skulle stoppe sine åbenlyse kongedrømme. Bortset fra hensynet til befolkningens stadig mere krumme tær. 


Groft sagt: Forfald

22-06-2013: Hvorfor betaler man Bjørn Nørgaard for at skabe en flot gennemsigtig sarkofag i Roskilde Domkirke, hvis man alligevel skjuler regentparret under gulvet?

Regentparrets sarkofag af glas i Roskilde Domkirke skabes af kunstneren Bjørn Nørgaard.

Sjældent har en kunstner vel været et mere indlysende valg til en stor opgave. Nørgaard fik jo sit gennembrud som hesteslagter på en mark ikke langt fra Roskilde. Og hesten blev puttet i syltetøjsglas.

Og så sent som på Folkemødet på Bornholm 2012 optrådte Nørgaard med sin velkendte happening, hvor han nøgen med stort møje bestiger en fedtet skråning med glassplinter, som han til sidst blødende finder hvile på.

Nørgaard har altså flere gange bevist, at han er verdens førende kunstner i udtryksformerne pattedyr, glas og død.

Stor var derfor Groft sagts skuffelse, da han gennem Jyllands-Posten torsdag erfarede, at regentparret til sin tid ikke skal indtage selve den prægtige Nørgaardske glassarkofag, men ligge skjult nede i gulvet under sarkofagen.

Ak, hvordan kan en kunstner af Nørgaards format dog indgå et sådant kompromis? Det vidner sørgeligt om en kunstner i forfald, der tænker mere på borgerskabets mammon og hæder end på nådesløst at udfordre os alle med sin øjenåbnende kunst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere Køllebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

Øverst i dokumentet

Opdatering 22-02-2018: suppleret med to Groft sagt’er.

 

Link: Mine mest populære, mest sælgende bøger på SAXO.com (dagligt opdateret hitliste)

Hvis du vil af med noget efter at have læst kommentaren, så skriv på www.facebook.com/klauskjoeller

151217klauskjoellerDKforside.bmp