Først lagt op 06-03-2018,,senest opdateret 28-01-2020 10:08:37

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

Ulven kommer ikke!

Gid det første offer for ulveeventyret ikke bliver et uskyldigt barn, men en ekspert, som når at hviske ”Ulven kommer”, før han udånder

 

 

Indhold

Ulvenumre 4

21-06-2018: Derfor foreslår Groft sagt, at alle ulve straks svøbes i et solidt dækken med gps og med et stort selvlysende nummer, som også kan ses af svagsynede. 4

Kort og gult: Peberspray til alle 4

05-05-18: Det har nu vist sig, at peberspray gør det muligt at udbrede ulven. 4

Rødhætte og ulven 5

12-04-2018: Og alle aviserne kommenterede eventyret på deres Facebook-sider, og Rødhætte fik flere tusinde nye venner med sine altid opdaterede opslag om sine oplevelser i bedstemor ulvs mave. 5

Kort og gult: Mur beskytter svin mod indvandring 5

22-03-2018: Vores store udfordringer med ulve og indvandrere skyldes udelukkende, at ingen politikere mistænker dem for at kunne smitte vores svin med afrikansk svinepest. 5

Kort og gult: Ulven er kommet 6

06-03-2018: Frygt ikke, for ellers bliver du ædt. 6

Forebyggende ulvebid 6

08-07-2017: Argumentet duer ikke, for i politik skal der altid lig på bordet, før man indfører de bestemmelser, der kan forebygge lig. 6

Ulven kommer ikke 7

27-04-2015: Gid det første offer for ulveeventyret ikke bliver et uskyldigt barn, men en ekspert, som når at hviske ”Ulven kommer”, før han udånder 7

Bambi, Sherlock og Matador 7

17-12-2014: Historien om den hovedløse Bambi kan stadig få en perfekt klimaks, hvis det lykkes at videooptage og skyde Baskervilles irske monsterhund, mens den jagter 90-årige Bent Fabricius-Bjerre på morgenridetur i Dyrehaven 7

Dræberulve og kamphunde 8

03-03-2013: Hvis den ulv, der i øjeblikket er ved at flå en flok får i Jylland, havde været en kamphund, så ville den for længst være dødsdømt og aflivet 8

 

 

 

 

Ulvenumre

21-06-2018: Derfor foreslår Groft sagt, at alle ulve straks svøbes i et solidt dækken med gps og med et stort selvlysende nummer, som også kan ses af svagsynede. 

Landbrugsminister Jakob Ellemann-Jensen arbejder med et forslag, som skal gøre det muligt at skyde ulve, som tre gange kommer tættere end 50 m på mennesker. At det er samme ulv, skal dokumenteres, f.eks. ved afføringsprøver, foto eller DNA-prøver, som kan findes i efterladt savl, hvis ulven f.eks. sætter tænderne i, hvilket kan ske ved nærkontakt i tredje forsøg.

Hvis en skriftlig ansøgning herefter imødekommes, skal ulveramte borgere ud at finde en med jagttegn, som kan pløkke ulven. Hvis man kommer til at skyde en forkert ulv, vanker der bøde.

Enhver kan se, at det bureaukratiske forslag ikke gør folk mindre bange for at færdes i jyske ulveskove. Derfor foreslår Groft sagt, at alle ulve straks svøbes i et solidt dækken med gps og med et stort selvlysende nummer, som også kan ses af svagsynede.

Så kan ængstelige folk på tur i skoven let se, om det er samme ulv, de skræmmes af. Og myndighederne let dokumentere, hvis ulven æder vedkommende, mens der indsamles fækalier, fordi ulven tror, det er et græssende får.

Desuden holder dækkenet ulvene varme i kolde vintre.


Kort og gult: Peberspray til alle

05-05-18: Det har nu vist sig, at peberspray gør det muligt at udbrede ulven.

Flere ulve er fotograferet i tyske byer. En tysk borgmester udstyrer nu sine pædagoger med peberspray, så børnehaver kan forsvare sig, når de går tur. God idé – som jo også gør det let at udbrede ulven i Danmark i områder med mange ulveelskere, f.eks i Storkøbenhavn og i Dyrehaven.


Rødhætte og ulven

12-04-2018: Og alle aviserne kommenterede eventyret på deres Facebook-sider, og Rødhætte fik flere tusinde nye venner med sine altid opdaterede opslag om sine oplevelser i bedstemor ulvs mave.

"Sikke lange ører du har, bedstemor," sagde Rødhætte til sin rare bedstemor i sengen.

"Det er for, at jeg bedre kan høre, hvad du siger, og fortælle dine venner alle dine søde hemmeligheder."

"Og sikke store øjne du har, bedstemor."

"Det er for, at jeg bedre kan vise dine private billeder, så dine venner kan like dem."

"Men sikke en masse vildt fremmede venner, du har skaffet mig, bedstemor, som jeg bruger al min tid på at blive liket af."

"Så kan jeg bedre gøre dig afhængig af det daglige bedstemor-fix."

"Men, bedstemor, sikke en skrækkelig masse informationer, du har om mig."

"Det er for, at jeg kan gøre mine aktionærer glade, når jeg sælger dine og dine venners mest intime detaljer til reklamer og politiske kampagner," sagde Mark Zuckerberg, som i samme øjeblik sprang ud af sengen, iførte sig habit og begav sig til USA's kongres og undskyldte, at han havde narret Rødhætte.

Og alle aviserne kommenterede eventyret på deres Facebook-sider, og Rødhætte fik flere tusinde nye venner med sine altid opdaterede opslag om sine oplevelser i bedstemor ulvs mave.

 

[Frit efter Brødrene Grimms eventyr ”Den lille rødhætte”.]


Kort og gult: Mur beskytter svin mod indvandring

22-03-2018: Vores store udfordringer med ulve og indvandrere skyldes udelukkende, at ingen politikere mistænker dem for at kunne smitte vores svin med afrikansk svinepest.

Det er kommet bag på alle, at politikerne faktisk godt lynhurtigt kan rejse et grænsehegn, som kan stoppe en invasion fra syd. Det eneste, der skal til, er, at invasionen truer svineeksporten på 11 mia. årligt med afrikansk svinepest. Godt, at det endelig blev afklaret, at vores store udfordringer med ulve og indvandrere udelukkende skyldes, at ingen politikere mistænker dem for at kunne smitte vores svin med afrikansk svinepest.


Kort og gult: Ulven er kommet

06-03-2018: Frygt ikke, for ellers bliver du ædt.

Hvis det var en stor glubsk hund, som løb rundt i jyske skove og åd en masse får og skræmte børn og motionsløbere, så ville den for længst være skudt og ejeren have fået en stor bøde. Men når flere ulve løber rundt og gør det samme, så får hunderædde mennesker bare at vide af en ekspert, at de aldrig må vise frygt og flygte fra vilddyret, for så bliver de formentlig ædt. Og det vil de så selv være ude om. Øv bøv.


Forebyggende ulvebid

08-07-2017: Argumentet duer ikke, for i politik skal der altid lig på bordet, før man indfører de bestemmelser, der kan forebygge lig.

Der er nu vist billeder i TV af en ulvemor i Jylland med otte unger. Manden, der filmede, tør ikke længere lade familiens børn cykle alene til naboejendommen.

Billederne får Pia Adelsten (DF) frem med et forslag til at udrydde ulve: ”Vi er nødt til at tage dette alvorligt, inden en skovbørnehave møder en ulvemor med et kobbel.”

Argumentet duer ikke, for i politik skal der altid lig på bordet, før man indfører de bestemmelser, der kan forebygge lig. Derimod anviser Hernings borgmester, Lars Krarup (V), i Jyllands-Posten en genial vej frem: ”Vi bør flytte ulvene til Dyrehaven ved Charlottenlund.”

Et enkelt harmløst ulvebid i et barn af en minister eller departementschef fra Whiskybæltet på søndagstur i Dyrehaven vil nemlig gøre det unødvendigt at vente på en massakre på en hel jysk skovbørnehave.


Ulven kommer ikke

27-04-2015: Gid det første offer for ulveeventyret ikke bliver et uskyldigt barn, men en ekspert, som når at hviske ”Ulven kommer”, før han udånder

Det er velkendt, at hvis nogen igen og igen råber: ”Ulven kommer!”, uden at ulven viser sig, så sløves advarslen. Men efter vi frivilligt her i landet har anskaffet 17 ulve, så hører vi nu igen og igen det modsatte: ”Ulven kommer ikke!”

Forleden fortalte Politiken således, at der, ifølge en rapport fra Aarhus Universitet, kun er dræbt ni europæere af ulve siden 1950. Og fem af ulvene var smittet med rabies, men da der ikke er rabies i Tyskland, hvorfra de danske ulve kommer, så er der ikke noget at frygte: Ulvene kommer ikke.

Det korte af det lange er, at alle andre end eksperterne er skræmt over ulvene. Ingen medier kan fortælle om skovbørnehaver, hvor unger og pædagoger med jodlende forældre i baglandet jubler over at være omringet af et kobbel ulve på jagt.

Ulveeventyret slutter desværre først den dag, hvor ulvene leverer et menneskelig på bordet.

Groft sagt håber, at det første offer ikke bliver et uskyldigt barn, men en ekspert, som når at hviske: ”Ulven kommer!”, før han udånder.


Bambi, Sherlock og Matador

17-12-2014: Historien om den hovedløse Bambi kan stadig få en perfekt klimaks, hvis det lykkes at videooptage og skyde Baskervilles irske monsterhund, mens den jagter 90-årige Bent Fabricius-Bjerre på morgenridetur i Dyrehaven

Et hovedløst dådyr i Dyrehaven var tophistorie i netmedierne i weekenden, hvor det udkonkurrerede alverdens tragedier.

Men historien fænger også let. Den handler om et uskyldigt dådyrkid, en bambi, som har lidt, hvilket frembringer stærke følelser.

Der leveres et lig på bordet, men liget ser ikke værre ud, end man kan vise det igen og igen (i modsætning til halshuggede gidsler, som er for fæle at vise).

Og en autoritet – her en uniformsklædt skovrider, som interviewedes på åstedet – kunne ikke afvise, at det var en ulv, der var gerningsmanden. Herved aktiveres alle til at gætte med på flere gåder: 1) Er det en ulv, eller bare en hund? 2) Hvis det er en ulv, har den så taget intercitytoget fra den jyske hede, eller er den løbet langs jernbanesporene? 3) Har ulven taget dådyrets hoved med hjem til Jylland til sine unger?

DNA-testen skuffede, da den afslørede, at det ikke var en ulv. Men historien kan stadig få en perfekt klimaks, hvis det lykkes at videooptage og skyde Baskervilles irske monsterhund, mens den jagter 90-årige Bent Fabricius-Bjerre på morgenridetur i Dyrehaven.


Dræberulve og kamphunde

03-03-2013: Hvis den ulv, der i øjeblikket er ved at flå en flok får i Jylland, havde været en kamphund, så ville den for længst være dødsdømt og aflivet

Nu er der så ulve i Jylland. Seniorforskere i ulve på Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet, melder begejstret ud, at vi har ynglende ulve i Jylland om senest 10 år.

Knap 100 ulve i Jylland vil have et fødebehov, der i dag svarer til en tiendedel af det samlede danske jagtudbytte af to hjortearter. Det rigelige fødegrundlag vil dog næppe kunne hindre, at ulvene tager et husdyr i ny og næ, vurderer forskerne.

Groft sagt spørger: Hvad med et velfodret barn, som farer vild fra en af de mange børnehaver, som dagligt færdes i skoven? Og hvad med en almindelig tæppepisser, som mister orienteringen?

Groft sagt er rystet over, at vi nu skal juble over blodtørstige ulve her kort tid efter, at vi har forbudt blodtørstige hunde, de såkaldte kamphunde. Hvis den ulv, der i øjeblikket er ved at flå en flok får i Jylland, havde været en kamphund, så ville den for længst være dødsdømt og aflivet.

Ingen betjent kunne drømme om at befri den, endsige forvente at blive tiljublet ved en offentlig demonstration, som bestod af andre end en håndfuld seniorforskere i ulve.


Læs News: Bladhus hjælper jyder mod ulvefobi

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

Opdateringer: 07-03-2018: Endnu en ulvekøllebank indsat.

18-04-2018: Link til News-artikel.

21-06-2018: Køllebank og Kort og gult tilføjet. Layoutforbedringer.

 

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp