FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

Først lagt op 05-03-2019,,senest opdateret 05-03-2019 16:27:26

 

Kølletæppebank

Skat

Først når tragi-komisk elendige IT-systemer er ved at lægge Skat i graven, råber medierne ”Skandale!” og alle indser, at noget er galt.

 

Da direktøren for Skat København skabte sin redegørelse, benyttede han samme metode, som vores nationale skjald, Adam Oehlenschläger brugte, da han skabte dansk romantiks mesterværk, Guldhornene.

Det er muligt at finde lyspunkter i Skat ved at sammenligne Skat med Ruslands atletikforbund.

Teksten fortsætter efter annoncen

 

Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

 

 

 

 

Indhold

Skats hemmelige hovsa-milliarder 1

24-02-2018: Når pressen og vi borgere ikke får noget at vide, er det svært at se anden grund, end at vi alle sammen er under overvågning for svindel, og at myndighederne indsamler beviser mod os. 1

Skats disruption 1

18-06-2017: Og alle ansvarlige er glade, for omorganiseringen understreger, at ingen ansatte eller ministre har svigtet. 1

Selvødelæggende Skat 1

06-06-2017: Den seneste sag viser, at ikke engang, når Skat får at vide, at de penge, Skat snydes for, går direkte til voldelig destruktion af det samfund, som Skat lever af, er Skat til at råbe op. 1

Skats rodehoved 1

30-04-2017: Skatteministerens forvrøvlede modsætning mellem ”aktiv” og ”effektiv inddrivelse” afslører, at kaos ikke kun hersker i Skats it-systemer, men at ragnarok råder i hovedet på Skats minister. 1

Dødens skattegab 1

12-02-2017: Det har længe været således, at efterladte til enhver borger, som dør, og som i dødsøjeblikket har for meget betalt indkomstskat til gode, må vinke farvel til pengene. 1

Skats Sisyfos-arbejde 1

16-06-2016 : Først når tragi-komisk elendige IT-systemer er ved at lægge Skat i graven, råber medierne ”Skandale!” og alle indser, at noget er galt. 1

Skat i ly 1

09-04-2016: Enhver kan jo se, at Skat gør alt, hvad man kan, for at undgå forstyrrende informationer udefra. 1

Kaosfødt skattechef 1

29-02-2016: Fejlene i Skat er så enorme og innovative, at skatteminister Lauritzen ikke ser anden udvej end at beholde Rønnow i det håb, at hans helt enestående erfaringer med at skabe Skats rodebutik ad åre kan føre til ordnede forhold. 1

Skat i positivt lys 1

13-11-2015: Det er muligt at finde lyspunkter i Skat ved at sammenligne Skat med Ruslands atletikforbund. 1

Skats skelet-orgie 1

04-09-2015: Kun fordi Skat fik et tip fra en udenlandsk myndighed i sommeren 2015, blev man nødt til at anmelde sagen til Bagmandspolitiet, hvorefter pressen også fik den. 1

Resistent Skat 1

30-05-2015: Hverken domstole eller skatteministeren kan tøjle Skats bedrevidende, politisk resistente embedsværk. 1

Dummeskat 1

29-11-2014: Kun borgere, der hverken har råd til de bedste rådgivere eller har en firmafilial i et skattely, er underlagt det danske skattesystem. Dansk skat er en dummeskat. 1

Skats absurde dramatik 1

22-07-2013: Ingen går fri af SKAT. Med breve og mærkelige telefonforklaringer angriber SKAT nu også gruppen af overartige skatteborgere 1

Skats skjald 1

12-12-2011: Da direktøren for Skat København skabte sin redegørelse, benyttede han samme metode, som vores nationale skjald, Adam Oehlenschläger brugte, da han skabte dansk romantiks mesterværk, Guldhornene. 1

Skatte-bonus: Længere kommentar om Skat. 1

Skatteskandale med eller uden abe 1

04-09-2015: Det er før sket i nyere dansk administrationshistorie, at en oprørende skandale er endt uden abe. 1

 

 

 

 

Skats hemmelige hovsa-milliarder

24-02-2018: Når pressen og vi borgere ikke får noget at vide, er det svært at se anden grund, end at vi alle sammen er under overvågning for svindel, og at myndighederne indsamler beviser mod os.

Allerede i juni 2015 blev Skat, ifølge Politiken, advaret om, at udenlandske svindlere i årevis tappede dem for milliarder i uberettiget refusion af udbytteskat. Og at det var en HK-ansat mand i Skat i Høje-Taastrup, som sørgede for det praktiske. Men først d. 3/8 indkaldte Skat ham til møde d. 6/8.

I mellemtiden havde han udbetalt milliarder, heraf et stort trecifret millionbeløb til svindlerne. Dagen for mødeindkaldelsen, d. 3/8, godkendte han 105 mio. til svindlerne. 12 min før mødet begyndte d. 6/8 kl 10.30 blev de 105 mio. frigivet til deres udenlandske konto.

Mere tekst efter annoncen

Sandsynligvis tøvede Skat og bagmandspolitiet med at stoppe ham – ikke fordi det var sommerferie – men for at samle flere beviser mod ham. Der er stadig lagt låg over sagen.

Og når pressen og vi borgere ikke får noget at vide, er det svært at se anden grund, end at vi alle sammen er under overvågning for svindel, og at myndighederne indsamler beviser mod os.

Det er groft stødende for retsfølelsen, at vi først skal se vores indbetalte skat uhindret gå til svindlere og derefter intet får at vide, fordi man efterforsker os for svindel. Forhåbentlig er forklaringen derfor bare, at myndighederne lige nu holder vinterferie.


Skats disruption

18-06-2017: Og alle ansvarlige er glade, for omorganiseringen understreger, at ingen ansatte eller ministre har svigtet.

”Skat nedlægges”, skrev flere medier.

Nonsens! Sandheden er, at først skjulte man ansvaret for skandalerne i Skat med lynhurtige ministerskift.

Det var ikke nok. Så nu skjuler man ansvaret ved at omorganisere Skat i mange nye styrelser.

Og alle ansvarlige er glade, for omorganiseringen understreger, at ingen ansatte eller ministre har svigtet. Skatteskandalerne er organisationens skyld. Skat havde organiseret sig selv forkert. Og nu skærer regeringen igennem og omorganiserer.

Og regeringen udnytter genialt Skats selvpåførte krise til at udflytte de nye styrelser. Herved spredes de ca. 20 % af de gamle medarbejdere, som flytter med, ud over hele landet, så de ikke igen samlet lader Skat køre sig selv i sænk.

Disruption, dit navn er Skat!


Selvødelæggende Skat

06-06-2017: Den seneste sag viser, at ikke engang, når Skat får at vide, at de penge, Skat snydes for, går direkte til voldelig destruktion af det samfund, som Skat lever af, er Skat til at råbe op.

Skat reagerede ikke på advarsler i 2014 fra spanske myndigheder om jihadisters millionsvindel med moms. Det fortalte Jyllands-Posten og DR forleden. Derfor skylder fritgående jihadister nu Skat flere millioner.

Det er allerede velkendt, at Skat er resistent over for oplysninger fra udenlandske myndigheder. Det viste både sagen om udenlandske svindleres milliardstore momsrefusioner og sagen om ”Panama Papers”.

Men i disse to sager gik staten bare glip af en masse penge. Den seneste sag viser, at ikke engang, når Skat får at vide, at de penge, Skat snydes for, går direkte til voldelig destruktion af det samfund, som Skat lever af, er Skat til at råbe op.

Selvdestruktiv adfærd er ellers mest noget, som rammer unge, ulykkelige piger. Nu ved vi, at denne plage også har ramt Skat.


Skats rodehoved

30-04-2017: Skatteministerens forvrøvlede modsætning mellem ”aktiv” og ”effektiv inddrivelse” afslører, at kaos ikke kun hersker i Skats it-systemer, men at ragnarok råder i hovedet på Skats minister.

Skat opgav at inddrive 80 mia. Og Politiken spurgte så skatteministeren: "Kan man også slutte, at det på en måde faktisk har kunnet betale sig ikke at betale sin gæld?"

Svaret er ja. Men ikke for skatteminister Lauritzen: "Det kan man ikke sige. Der har været aktiv inddrivelse. Når vi ikke har haft en effektiv inddrivelse og haft it-problemer, kan der være nogle, der kan have udnyttet det."

Skatteministerens forvrøvlede modsætning mellem ”aktiv” og ”effektiv inddrivelse” afslører, at kaos ikke kun hersker i Skats it-systemer, men at ragnarok råder i hovedet på Skats minister.

Hemmeligheden bag Skats årelange kroniske rod kan være, at Lauritzen og tidligere skatteministre er ude af stand til at tænke klart og logisk. De giver så it-systemerne skylden. Den går altså ikke længere, Lauritzen!


Dødens skattegab

12-02-2017: Det har længe været således, at efterladte til enhver borger, som dør, og som i dødsøjeblikket har for meget betalt indkomstskat til gode, må vinke farvel til pengene.

Efterladte efter boligejere, der er døde siden 2011, må vinke farvel til tusindvis af kroner i for meget opkrævet boligskat. Pengene beholder staten, hvis boligejeren – inden det nye vurderingssystem er på plads – er afdød, og dødsboet er afsluttet.

Skatteminister Karsten Lauritzen forsvarer sig med, at en tilbagebetaling til efterladte ville blive både bureaukratisk og dyr, fordi advokater så skulle betales for at genåbne dødsboer.

Argumentet er ynkeligt og hyklerisk. For det har længe været således, at efterladte til enhver borger, som dør, og som i dødsøjeblikket har for meget betalt indkomstskat til gode, må vinke farvel til pengene.

Groft sagt må råde alle borgere til at sørge for, at de aldrig har skat til gode hos Skat.

Det er ubærligt at sige farvel til en kær, som dør. Men det er en ulidelig hån oveni, at opdage for sent, at Skat krammer sig begærligt til afdødes for meget betalte skat.


Skats Sisyfos-arbejde

16-06-2016 : Først når tragi-komisk elendige IT-systemer er ved at lægge Skat i graven, råber medierne ”Skandale!” og alle indser, at noget er galt.

Der er mange møgsager i Skat: Skrottet IT-system, fejlbehæftede ejendomsvurderinger, 9,1 mia kr. udbetalt til udenlandske svindlere.

Hvorfor skal Skat køres helt i sænk, før Skat kan blive godt igen? Det skal Skat, fordi vores almindelige modstand mod at betale skat, gør det let for politikere at score stemmer på, at skære skat ned med "effektiviseringer", bl.a. store IT-systemer, der påstås at kunne det hele.

Det tror alle så på i nogle år, mens kaos breder sig bag lukkede døre.

Først når tragi-komisk elendige IT-systemer er ved at lægge Skat i graven, råber medierne ”Skandale!” og alle indser, at noget er galt.

Og da der altid går flere år, før de tragi-komiske skandaler frembringer ”lig på bordet” i medierne, så når Skat altså at køre i sænk, før nogen griber ind.

Så ansætter man folk, som retter skaderne op. Indtil der igen falder så meget ro over Skat, at ny ”effektiviseringer” og ny, store IT-systemer igen kører det hele i sænk, inden alt kan blive godt igen. Osv.


Skat i ly

09-04-2016: Enhver kan jo se, at Skat gør alt, hvad man kan, for at undgå forstyrrende informationer udefra.

Det viser sig, at politiet i Tyskland har ransaget banker allerede for et år siden umiddelbart efter lækken fra advokatfirmaet i Panama. Men her i Danmark har DR igennem et år i ro og mag kunnet fremstille en dokumentar om sagen, uden at Skat har anet uråd.

Politiken spurgte torsdag Skats indsatsdirektør Jim Sørensen om årsagen, og han svarede, at man ikke havde folk ansat til at læse tyske aviser og heller ikke havde et ”system sat op” til at overvåge internettet. Samtidig glædede han sig over, at Skat endnu engang havde fået vigtig information via danske medier.

Den indsatsdirektør er en slem hykler. Enhver kan jo se, at Skat gør alt, hvad man kan, for at undgå forstyrrende informationer udefra.

Og hvis ikke politikerne havde himlet op over DR-dokumentaren og indkaldt ministeren i samråd, så ville Skat fortsat have ligget trygt i ly i deres glaspalæ og nøjedes med jævnligt at sende konfirmandminister Karsten Lauritzen ud i medierne for at forsikre alle om, at alt er under kontrol.


Kaosfødt skattechef

29-02-2016: Fejlene i Skat er så enorme og innovative, at skatteminister Lauritzen ikke ser anden udvej end at beholde Rønnow i det håb, at hans helt enestående erfaringer med at skabe Skats rodebutik ad åre kan føre til ordnede forhold.

Fra finanskrisen kender vi den figur, som har påført bankerne så stort et tab, at bankerne ikke har råd til at erklære vedkommende konkurs og derved miste ethvert håb om at få bare fem øre af deres tab tilbage. Derfor kunne fallerede finansmænd leve videre i årevis i deres dyre Strandsvejspalæer på bankens regning.

Nu har vi i den danske embedsstand fået et fuldtonet modsvar til denne tragi-komiske figur i form af chefen for Skat, Jesper Rønnow Simonsen.

Statsrevisorernes formand har kaldt Rønnows håndtering af udbetaling af udbytteskat for ”den største skandale, han har oplevet i de 24 år, han har været statsrevisor.”

Altså står den på fyring? Nej, netop ikke. For fejlene er så enorme, at skatteminister Lauritzen ikke ser anden udvej end at beholde Rønnow i det håb, at hans helt enestående erfaringer med at skabe Skats rodebutik ad åre kan føre til ordnede forhold.

Lauritzen er naiv. Enhver kan se, at Rønnows bedst fortsætter sin karriere som uundværlig chef ved at udbygge skats kaos.

 

Læs kommentaren Skatteskandale med eller uden abe.


Skat i positivt lys

13-11-2015: Det er muligt at finde lyspunkter i Skat ved at sammenligne Skat med Ruslands atletikforbund.

Det står sløjt til med Skat. Der er problemer med ejendomsvurderinger. Milliarder suser ud af statskassen, fordi internationale svindlere har fået ubetalt moms retur.

Bøllemetoder anvendes over for udvalgte borgere. Gæld indrives ulovligt. Hertil kommer, at alt er i kaos på grund af et falleret IT-system.

Og det kan tage modet fra de sidste, at minister Lauritzen ligner en konfirmand, som overhovedet ikke har fået hår på brystet, selv om han er trådt ind i de voksnes rækker.

Derfor vil Groft sagt skabe optimisme blandt fortvivlede danske skatteborgere ved at sammenligne Skat med Ruslands atletikforbund.

Her sørgede folk i ledelsen, i efterretningsvæsen og sportsministeriet først for, at alle atleter var dopet. Derefter krævede de ansvarlige betaling fra atleterne for at se gennem fingre med negative dopingprøver.

Det opmuntrende ligger i, at Skat ikke har tvunget skatteborgere til at snyde og derefter har krævet bestikkelse for ikke at opdage det. Ikke endnu, i hvert fald. Så vidt vides.


Skats skelet-orgie

04-09-2015: Kun fordi Skat fik et tip fra en udenlandsk myndighed i sommeren 2015, blev man nødt til at anmelde sagen til Bagmandspolitiet, hvorefter pressen også fik den.

Skats seneste skandale med de forsvundne 6,2 milliarder er endnu et eksempel på at vores samfund drives efter princippet ”lig på nyhedsdesken”.

Helt tilbage i 2005 påpegede Skats Interne Revision (SIR) første gang den lemfældige administration. Intet skete.

Efter to yderligere SIR-rapporter beder departementchefen så i 2009 om endnu en rapport, som i 2010 igen beskriver problemet.

Så i 2013 afgiver SIR næste rapport, som påpeger det utilstrækkelige i de tiltag, som Skat (ikke) har gennemført for at stoppe hullet.

Samme år nedlægges Skats særlige afdeling for udbytteskat, som skulle tage sig af det problem, som netop det år vokser astronomisk.

Kun fordi Skat fik et tip fra en udenlandsk myndighed i sommeren 2015, blev man nødt til at anmelde sagen til Bagmandspolitiet, hvorefter pressen også fik den.

Og de mange milliarder var det lig på nyhedsdesken, som er den eneste grund til at politikerne nu konkurrerer om at komme først med at stoppe det hul, som burde være stoppet allerede i 2005.

 

Læs også kommentaren "Skatteskandale med eller uden abe".


Resistent Skat

30-05-2015: Hverken domstole eller skatteministeren kan tøjle Skats bedrevidende, politisk resistente embedsværk.

Sagen om Skats administrative nedprioritering af opfølgningen af tabte sager om ejendomsvurderinger viser, hvorfor kritiske medier er vores eneste beskyttelse mod Skats og andre monopolers hærgen. Kun takket være Politikens aktindsigt kommer sagen overhovedet frem.

Skats direktør talte hele lørdag på begge TV-kanaler med held udenom fra sin pinseferie på Samsø. Søndag fulgte skatteminister Benny Engelbrecht udenomssnakken op med udtalelser, der lå helt på linje med direktørens.

Samtidig havde hans informationsmedarbejdere i ministeriet fået et ministerlæserbrev i Jyllands-Posten, hvor Engelbrechts embedsmænd på ministerbrevpapiret skamroser sig selv og opfordrer Brian Mikkelsen (K) til ikke at svælge i enkeltsager, kalde Skat for en røverbutik og skælde embedsmænd ud for stasi-metoder.

Hverken domstole eller skatteministeren kan altså tøjle Skats bedrevidende, politisk resistente embedsværk. Vores eneste middel mod Skat er derfor medier, som udstiller galskaben i det løbske monopol.


Dummeskat

29-11-2014: Kun borgere, der hverken har råd til de bedste rådgivere eller har en firmafilial i et skattely, er underlagt det danske skattesystem. Dansk skat er en dummeskat.

Da staten solgte DONG til private, pudsede vores allesammens påtvungne pensionsselskab, ATP, glorien af ved at fremhæve, at de artigt betalte dansk skat af de aktier, de købte. I modsætning til det amerikanske Goldman Sachs, som fik SF til at forlade regeringen.

Men nu har ATP så købt en masse aktier af Goldman Sachs i skattelyet Cayman Islands med danske millioner, som skattefrit kan scores af Goldman Sachs. Og finansminister Corydon indrømmer på forsiden af Politiken, at økonomiske hensyn tvinger regeringen til at acceptere skattely til trods for, at man officielt bekæmper dem.

Groft sagt konkluderer, at firmaer, kapitalfonde og alt muligt andet med internationale filialer, betaler den skat i Danmark, som de selv vil.

Samtidig er læren efter Glistrup stadigvæk, at de danske skattelove er så indviklede, at folk, der har råd til landets bedste skatterådgivere, betaler den skat, de selv vil.

Den samlede konklusion er, at kun borgere, der hverken har råd til de bedste rådgivere eller har en firmafilial i et skattely, er underlagt det danske skattesystem.

Dansk skat er en dummeskat


Skats absurde dramatik

22-07-2013: Ingen går fri af SKAT. Med breve og mærkelige telefonforklaringer angriber SKAT nu også gruppen af overartige skatteborgere

Skats kreative fantasi rammer ikke kun rige danskere, som Skat mobber, fordi Skat mener, de skylder millioner. Kreativiteten viser sig langt ned i detaljer, som kan ramme alle.

F.eks. har Skat op til ferien udsendt årsopgørelser for 2012 i rudekuverter til helt almindelige mennesker. Mange af disse opgørelser er forkerte, fordi de ignorerer, at visse borgere frivilligt har indbetalt restskat for 2012.

Den skrupforkerte årsopgørelse skaber en del ekstra arbejde hos disse artige forudseende borgere: De skal f.eks. gå ind på skat.dk for at kontrollere deres seneste årsopgørelse for at tjekke, om det virkelig kan passe, at Skat bruger penge på at udsende skrupforkerte, forældede årsopgørelser.

Når de så til deres undren må erkende, at det gør Skat faktisk, så ringer de måske til Skat, venter i kø, hvorefter de belæres om, at ”vi sender brev ud til alle, der skal betale restskat, for at huske dem på det.”

Kreative Skat anser det altså for meningsfuldt at huske folk på noget, som de allerede har gjort. Netop denne destruktive leg med dagligsproget kendetegner den bedste absurde dramatik.


Skats skjald

12-12-2011: Da direktøren for Skat København skabte sin redegørelse, benyttede han samme metode, som vores nationale skjald, Adam Oehlenschläger brugte, da han skabte dansk romantiks mesterværk, Guldhornene.

Alle ved, at uden netværk bliver man ikke til noget. Men nu træder så Skat Københavns topchef, Erling Andersen, frem i Jyllands-Posten som rollemodel for indadvendte stræbere helt uden netværk.

Først var han i 12 år formand for en fagforening; derefter har han siden 1998 været chef i forskellige dele af Skats imperium, inden han i 2009 blev topchef for Skat Københavns 1100 sjæle.

Og det har han alt sammen klaret helt alene. Han forsikrer, at han ingen tilknytning overhovedet har til politiske netværk af nogen art.

Den redegørelse, som har fået Ekstra Bladets chefredaktør til at lyde som et politisk overkorrekt medlem af Det radikale Venstre og udløst en kommissionsundersøgelse, har den gode Andersen lavet helt mutters alene:

Ingen har hjulpet ham eller læst redegørelsen igennem, inden han afleverede den til skatteministeren. ”Det har ikke været fornødent. Jeg arbejder meget selvstændigt,” siger den brave embedsmand, som her fuldstændig ligner vor store nationalskjald Adam Oehlenschläger (1779-1850), som jo også i splendid isolation skrev direkte på guddommelige inspirationer fra de allerhøjeste sfærer.

 


Skatte-bonus: Længere kommentar om Skat.

 

Skatteskandale med eller uden abe

04-09-2015: Det er før sket i nyere dansk administrationshistorie, at en oprørende skandale er endt uden abe.

Opdateret 05-09-2015.

Hverken departementschefens rolle eller skiftende skatteministres roller bliver belyst i den undersøgelse, som skatteministeren offentliggør om tre uger. Dermed kan et politisk ansvar tidligst placeres i 2016, hvor et resultat af Rigsrevisionens undersøgelse foreligger. Det skrev Berlingske i går (4/9 2015) på basis af udtalelser fra en anonym, ”central kilde”.

Skatte­minister Karsten Lauritzen havde altså ifølge kilden ikke bedt om at få tidligere skatteministres og departementschefers rolle belyst i Skatte­ministeriets revisionsundersøgelse. Ministeren havde oplyst, at ingen i departementet kan stilles til ansvar for manglende opfølgning på revisionsrapporter, der vedrører problemer i styrelsen Skat:

”Det er ledelsen i Skat, der har ansvaret for Skats administration. Derfor er det også ledelsen i Skat, der følger op, når Intern Revision kommer med anbefalinger til Skats administration.”

Det lyder fornuftigt. En undersøgelse af sagens behandling i styrelsen Skat må selvfølgelig gå forud for en undersøgelse af sagens eventuelle behandling i Skatteministeriets departement og i forskellige regeringer.

Læs hele kommentaren: om hvordan ufejlbarlighedsdogmet og "vi har alle noget på hinanden"-dogmet kan føre til landing uden abe, selv i store skandaler

http://www.klauskjoeller.dk/AjrGfx/SystemGfx/1x1px.gif

 


 

 

 

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp