FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

Først lagt op 22-07-2019; senest opdateret 22-07-2019 14:13

Lig på bordet

Så længe ingen dør af dødsensfarlige forhold, så kan selv svært vanvid fortsætte, akkompagneret af dådløs politikertale og politi, som slår ud i luften med hænderne af mangel på ressourcer.

 

 

 

 

 

Unødvendige, nødvendige dødsfald 1

08-01-2019: Efter 8 døde, er det nu omsider dobbeltsikret, at ulykken på Storebæltsbroen forleden ikke kan ske igen. 1

Fremad med Facebook 1

21-03-2018: Det bedste, vi kan gøre, er at råhygge os på Facebook, mens vi sammen gør algoritmerne så gode, at det hele kan køre uden os. 1

Forebyggende ulvebid 1

07-07-2017: Argumentet duer ikke, for i politik skal der altid lig på bordet, før man indfører de bestemmelser, der kan forebygge lig. 1

I kajakkerne! 1

12-05-2017: Så længe ingen dør af dødsensfarlige forhold, så kan selv svært vanvid fortsætte, akkompagneret af dådløs politikertale og politi, som slår ud i luften med hænderne af mangel på ressourcer. 1

Voldsparadokset 1

23-02-2015: Den stærkeste påvirkning i offentligheden er ikke sproglig, og altså hverken diskussion eller debat, men udføres med voldelige aktioner. 1

 1

Bonus: Længere kommentarer 1

Paradoksernes mørke side 1

17-12-2015: De aktuelle bevægelser i det europæiske og amerikanske vælgerhav bekræfter endnu engang reglerne Lig på bordet og Flytte-høste-reglen. 1

 

 

 

Unødvendige, nødvendige dødsfald

08-01-2019: Efter 8 døde, er det nu omsider dobbeltsikret, at ulykken på Storebæltsbroen forleden ikke kan ske igen.

Trafikstyrelsen har nu forbudt kørsel med ”lommevogne”, dvs. den slags godstogsvogne, som var årsag til ulykken på Storebæltsbroen forleden, som kostede 8 mennesker livet. Desuden har man indført forbud mod at ”godstransport med vindfølsomme køretøjer” kører på broen, når der blæser stærk sidevind, som da ulykken skete. Så kort sagt har man nu dobbeltsikret, at ulykken forleden ikke kan ske igen.

Det er ærgerligt, at det skulle koste 8 livet og 16 tilskadekomne, før myndighederne testede sikkerheden ved denne transportform, som har været i brug i mindst 20 år. Endnu en gang har vi fået bekræftet grundreglen for al medienyhedsprioritering og derfor også al offentlig administration: Lig på bordet.

http://www.kjoeller.dk/komtar/190108KoelleBankUnoedvendigeNoedvendigeDoedsfald-filer/image010.jpg

(fra Den politiske komedie, 2011)

Så selv om den tidligere sikkerhedschef i DSB, Thomas Albøg Olsen, ifølge TV2.dk har gjort opmærksom på præcis denne sikkerhedsrisiko i mange år. Og selv om de godsmedarbejdere, der har stået for det daglige, praktiske arbejde, må have tænkt ”går den, så går den” flere gange gennem årene, når tappen på traileren vist ikke helt fik fat i godsvognen inden afgang, så skulle der altså desværre Lig på bordet, før medier og myndigheder gjorde noget effektivt ved det.

 Læs Køllebank Voldsparadokset

 

Fremad med Facebook

21-03-2018: Det bedste, vi kan gøre, er at råhygge os på Facebook, mens vi sammen gør algoritmerne så gode, at det hele kan køre uden os.

Så gik der hul på Facebook-bylden med milliarder af menneskers opsamlede private detaljer. Både Trumps sejr og Brexit kan være det første manipulerede resultat.

Det er godt, at vores kritiske presse råber op, at politikerne laver høringer og beskatter Facebook mere, og at juristerne fører retssager.

Men i politik er det kun Lig på bordet, der flytter så mange stemmer, at det gør en forskel. Og der er ikke noget fysisk lig på bordet i Cambridge Analytica-skandalen, men bare virtuelle mord på abstrakte ting som frie valg og privatlivets fred.

Og mens vi diskuterer skandalen og ”liker” synspunkter fra venner og familie, så raffinerer vi algoritmen. Men hvad nytter det at stoppe, når alle andre gør det?

Det bedste, vi kan gøre, er at råhygge os på Facebook, mens vi sammen gør algoritmerne så gode, at det hele kan køre uden os.

Læs Køllebank: Vi hærger på det sidste

Læs Køllebank: En nation af blottere

Læs Læst og påtalt: Homo Sapiens Sisyfos

 

Forebyggende ulvebid

07-07-2017: Argumentet duer ikke, for i politik skal der altid lig på bordet, før man indfører de bestemmelser, der kan forebygge lig.

Der er nu vist billeder i TV af en ulvemor i Jylland med otte unger. Manden, der filmede, tør ikke længere lade familiens børn cykle alene til naboejendommen.

Billederne får Pia Adelsten (DF) frem med et forslag til at udrydde ulve: ”Vi er nødt til at tage dette alvorligt, inden en skovbørnehave møder en ulvemor med et kobbel.”

Argumentet duer ikke, for i politik skal der altid lig på bordet, før man indfører de bestemmelser, der kan forebygge lig. Derimod anviser Hernings borgmester, Lars Krarup (V), i Jyllands-Posten en genial vej frem: ”Vi bør flytte ulvene til Dyrehaven ved Charlottenlund.”

Et enkelt harmløst ulvebid i et barn af en minister eller departementschef fra Whiskybæltet på søndagstur i Dyrehaven vil nemlig gøre det unødvendigt at vente på en massakre på en hel jysk skovbørnehave.

 

I kajakkerne!

12-05-2017: Så længe ingen dør af dødsensfarlige forhold, så kan selv svært vanvid fortsætte, akkompagneret af dådløs politikertale og politi, som slår ud i luften med hænderne af mangel på ressourcer.

Troels Brückner fra ”Bådklubben Valby” skriver i et læserbrev i Politiken: ”Min bådklub har utallige gange råbt op, deltaget i den offentlige debat, gjort vanvidssejlere til hadeobjekter og arrangeret møder med de ansvarlige myndigheder. Men ingenting er sket.”

Sandt. Ganske vist har der været forbud mod vandscootere i havnen siden 2014, men politiet kan ikke håndhæve det.

”Lig på bordet” er et hæsligt princip. Men al erfaring viser, at så længe ingen dør af dødsensfarlige forhold, så kan selv svært vanvid fortsætte, akkompagneret af dådløs politikertale og politi, som slår ud i luften med hænderne af mangel på ressourcer.

Hvis to døde ikke er nok til at stoppe dette vanvid, så må vi tvinge borgmestre og ledende politifolk i kajakkerne.

 

Voldsparadokset

23-02-2015: Den stærkeste påvirkning i offentligheden er ikke sproglig, og altså hverken diskussion eller debat, men udføres med voldelige aktioner.

Officielt hylder vi i demokratiet den sproglige, rationelle argumentation i form af diskussion, dvs. magtfri meningsudveksling mellem frie og lige individer.

Men sproglig offentlig påvirkning i demokratiet foregår aldrig som åben diskussion, men altid i form af debat, dvs. polemiske angreb på modstandere fra fastlåste positioner med meninger, som er strategiske og magtbestemte.

Den stærkeste påvirkning i offentligheden er dog slet ikke sproglig, og altså hverken diskussion eller debat, men udføres med voldelige aktioner.

Disse aktioners argumentatoriske styrke skyldes, at alle medier topprioriterer historier med lig på bordet.

Paradokset i dette er, at vi som gode demokrater fortsat skal tro på vores børnelærdom om, at vores beslutninger træffes ved ikke-eksisterende offentlige, rationelle diskussioner, samtidig med at vi hele tiden oplever, at vores beslutninger især træffes på grundlag af voldelige aktioner, som gennem medierne pisker vores følelser op, og sætter gang i politikerne.

Læs mere om dette og andre bærende paradokser i demokratiet i Den politiske komedies paradokser.

http://www.kjoeller.dk/komtar/150223KoelleBankVoldsparadokset-filer/image006.jpg


Bonus: Længere kommentarer

 

Paradoksernes mørke side

17-12-2015: De aktuelle bevægelser i det europæiske og amerikanske vælgerhav bekræfter endnu engang reglerne Lig på bordet og Flytte-høste-reglen.

Det er ikke spor mærkeligt, at de såkaldte højrenationale partier styrkes i Europa for tiden. Eller mærkeligt, at den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, efter indsigtsfuldes mening, for tiden scorer højt på udtalelser om at lukke USA for flere muslimer.

Disse bevægelser blandt vælgerne skyldes de følelsesstærke, billedbelagte pressehistorier om islamistiske terrorattentater med mange døde. Og følelsestærke, billedbelagte pressehistorier om store migrationsstrømme, som myldrer ukontrolleret over Europas grænser.

I demokratiet hylder vi den sproglige debat og den rationelle argumentation. Men realiteten er, at den slags rent sproglige aktiviteter yderst sjældent i sig selv flytter noget som helst. Rationelle argumenter har først og fremmest styrke, hvis de falder i kølvandet på begivenheder, som har flyttet følelser med andre midler end sproglige.

Sammenhængen kan formuleres således:

 

Flytte-høste-reglen

Flyt holdninger med eksempler. Høst dem med rationelle argumenter.

 

Læs kommentaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp