FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

Først lagt op 07-11-2019,,senest opdateret 08-11-2019 11:31:43

J.O. Krags og Foghs ligemand i løgne

Selv om Simon Emil Ammitzbøll-Bille ligner en boglærd mandsling og taler med en art fistelstemme, så svarer han ærværdige politiske runkedorer frygtløst igen med drabelige hug.

 

 Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

 

 

 

 

Indhold

Fremad! Rap, rap! 1

07-11-2019: Godt, at Ammitzbøll er tilbage i Den politiske TV-komedie som vital, ansvarstynget mandsling med grotesk intetsigende projekter. 1

Trussel på tilbud, Kort og gult 1

25-08-2018: Hvis en lækage kan få departementschefen fyret, så bør den ansatte tjenstligt pålægges at lække omgående. 1

Bankmændene kommer! 1

14-09-2012: Kun politiske eksperter kan se forskel på Thulesen Dahl (DF), Jesper Petersen (SF), Bjarne Corydon (S), Möger (SF) og Kristian Jensen (V), som alle ville være en pryd i enhver bankfilial 1

Runkedorernes endeligt 1

24-03-2011 1

Simon Emil Ammitzbøll-Bille-Bonus 1

Hvide løgne i politik 1

01-09-2009: Mange tror, at Helle Thorning-Schmidt er færdig, hvis hun ikke holder sit løfte til vælgerne om, at det fælles S-SF-udspil ikke er til at rokke. Men virkeligheden i form af eksempler med Fogh, Ammitzbøll og J.O. Krag viser en farbar vej ud af løftebrud. 1

Løgn bør så vidt muligt undgås 1

Juli 2010: Artikel i det populærvidenskabelige tidsskrift om sprog mål+mæle 1

 

 

 

 

Fremad! Rap, rap!

07-11-2019: Godt, at Ammitzbøll er tilbage i Den politiske TV-komedie som vital, ansvarstynget mandsling med grotesk intetsigende projekter.

Dagbladet Politiken og TV2.dk kan ikke styre sig selv af begejstring over Simon Emil Ammitzbøll-Billes ny parti Fremad. Men andre angriber partiet, fordi ikke alene dets navn Fremad, men også dets program er intetsigende. Ingen kan være imod 1) Frihed til forskellighed. 2) En fair og fast udlændingepolitik. 3) Et stærkt og frit Europa. 4) Et konkurrencedygtigt Danmark. 5) Tag klimaudfordringerne alvorligt.

Og hva’ så? Slap dog af! Kun landets højst 6 % politiske nørder interesserer sig for den slags detaljer. Det væsentlige for befolkningen er, at figuren Ammitzbøll nu er tilbage i Den politiske TV-komedie med endnu et umuligt projekt. Herligt! Dette lille land har ikke råd til at lade sådan en festlig figur smutte fra komedien. Og mediernes overdådige dækning af Fremad viser klart, at de deler denne holdning.

Hertil kommer, at det politiske TV-realityshow i forvejen er svækket ved at den succesfulde rap-trio Pia Rappenskralde og hendes to afrapporterende antipersoner, bankmændene Hulesen Dahl og Skægstubbe Skaarup nu optræder uden Pia og derfor uden rap.

Godt derfor, at Ammitzbøll nu igen holder den gående som vital, ansvarstynget mandsling med komisk intetsigende projekter.

Desuden passer hans substansløse figur perfekt til hæren af sprudlende politiske kommentatorer, som er ansat til at fylde os med ”politisk substans” – især hvor den ikke findes.

 

Læs Dansk Skrumpeparti, Køllebank

Læs TV’s diskrete politiske propaganda, Kommentar

Læs ”Mogensen & Kristiansen” forever, Kommentar


Trussel på tilbud, Kort og gult

25-08-2018: Hvis en lækage kan få departementschefen fyret, så bør den ansatte tjenstligt pålægges at lække omgående.

”Fyr departementschefen eller forbered dig på nye lækager!” skriver en anonym medarbejder til økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille, som opfatter det som en trussel. Vås. Det er da et tilbud. Hvis en lækage kan få departementschefen fyret, så bør ministeren med al sin autoritet tjenstligt pålægge den ansatte at lække omgående. For så er der noget helt galt i det ministerium, som ministeren er ansvarlig for. Læs Køllebank: Flere lækre lækager!


Bankmændene kommer!

14-09-2012: Kun politiske eksperter kan se forskel på Thulesen Dahl (DF), Jesper Petersen (SF), Bjarne Corydon (S), Möger (SF) og Kristian Jensen (V), som alle ville være en pryd i enhver bankfilial

Det har vakt opsigt, at Simon Emil Ammitzbøll (LA) i et TV-program har sagt ligeud til kontanthjælpsmodtageren Mette Hansen, at hun bør klippe sin tofarvede hårpragt og fjerne en violet tungepiercing for at have bedre chance for at få et arbejde.

Selv om det har været anført at tungepiercingen gør Mette særligt attraktiv til et job i en tatovørbutik, så må Groft sagt give Ammitzbøll ret i, at det alternative udseende, som både Mette og ”dovne Robert” har, er en karrieredræber.

Se nu bare på Pia Kjærsgaard (DF), som ligner en mærkelig kone fra Gentofte, og derfor nu må overlade magten til Kristian Thulesen Dahl, som tilhører den hær af anonymt udseende  bankmænd, som efterhånden overtager det hele.

Kun politiske eksperter kan se forskel på Thulesen og Jesper Petersen (SF), Bjarne Corydon (S), Möger (SF) og Kristian Jensen (V), som alle ville være en pryd i enhver bankfilial. Og i Europa reddes eurozonen nu ved at flere ikke-folkevalgte bankmænd i Den Europæiske Centralbank får magten over landenes økonomi. Hvis Mette og andre vil i verden frem, så skal de ligne en bankmand.


Runkedorernes endeligt

24-03-2011

De to gamle, arrede politiske kæmper, Uffe Elleman-Jensen og Kjeld Hillingsøe, belærer i Berlingske den unge, blege Simon Ammitzbøll (LA) om, at et ordentligt politisk parti også bør have en udenrigspolitik.

Men der skal mere til at imponere Ammitzbøll, som – på trods af at han ligner en boglærd mandsling og taler med en art fistelstemme – frygtløst svarer igen med drabelige hug mod disse ærværdige politiske runkedorer. Hvis folk synes, at udenrigspolitik er vigtigt, så må de stemme på et andet parti. Men hvis de vil redde landets økonomi, så skal de stemme på LA.

Bingo!

Uffemanden og den pensionerede general snøres her helt sammen af Ammitzbøll, som har indset, at når først han har fået alle til at debattere, om LA bør have en udenrigspolitik, så er der ingen, der også orker at interessere sig for, hvilken udenrigspolitik LA egentlig måtte have.


 

 

Simon Emil Ammitzbøll-Bille-Bonus

 

Hvide løgne i politik

01-09-2009: Mange tror, at Helle Thorning-Schmidt er færdig, hvis hun ikke holder sit løfte til vælgerne om, at det fælles S-SF-udspil ikke er til at rokke. Men virkeligheden i form af eksempler med Fogh, Ammitzbøll og J.O. Krag viser en farbar vej ud af løftebrud.

Da S og SF d. 28/8 09 præsenterede deres fælles skattepolitik, erklærede Helle Thorning-Schmidt bl.a.:

”Det, vi fremlægger i dag, er det, vi gennemfører. Så er det jo dybest set op til de Radikale, hvordan de vil forholde sig. Men jeg føler mig da overbevist om, at de Radikale hellere vil have en ny regering, der skaber fremgang og forandring i Danmark, når det handler om at gøre Danmark sundere, klogere, grønnere og mere fair, end at de ønsker, at Lars Løkke skal have lov til at fortsætte sammen med Dansk Folkeparti.”

Altså et klokkerent løfte. Flere politiske kommentatorer har allerede entydigt bekræftet at Helle helt uigendriveligt har lovet noget hun ikke kan løbe fra. Fx er Ralf Pittelkow (Jyllands-Posten) og Tøger Seidenfaden (Politiken) helt enige om dette – selv om de jo ellers ikke er enige om ret meget.

Men flere eksempler i nyere dansk politik viser, at selv klare løfter godt kan brydes helt åbenlyst. Og at det kan ske uden særligt lange forklaringer på en måde, som mange accepterer.

Læs hele kommentaren.


Løgn bør så vidt muligt undgås

Juli 2010: Artikel i det populærvidenskabelige tidsskrift om sprog mål+mæle

Indhold:

Læs den korte artikel. Og forstå Ammitzbøll og andre bedre.

 

 

 

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

151217klauskjoellerDKforside.bmp