FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 

 

 

Først lagt op 20-02-2020,,senest opdateret 24-02-2020 17:49:25

Selvskadende regering

Regeringen overvurderer utilladeligt naivt disse forskeres frygt for regeringen. Og undervurderer endnu mere naivt den skade, det påfører regeringen, når det afsløres – uden regeringen gider sige et kvæk derom.

 

 

 

 

Ansatte, der enten arbejder for Socialdemokratiet eller i et af ministerierne, har kontaktet eksperter med direkte advarsler. Berlingske kunne for et par dage siden bl.a. fortælle, at en ekspert havde modtaget denne advarsel: ”Jeg vil bare advare dig. Christiansborg kan være en krigszone.”

Der er ikke noget opsigtvækkende i, at et politisk parti med regeringsmagt gør alt, det kan, for at udbrede de holdninger og kendsgerninger, der fremmer dets politik. Og her kan eksperter, der har andre holdninger og prioriterer kendsgerninger anderledes, være irriterende.

Så hvad stiller en regering mest smart op med dem?

Så længe man er et parti i opposition kan man vælge at lytte og lære af de irriterende eksperter. På den måde kan partiet tegne sig selv som ydmygt, åbent og nuanceret. Men når først et parti er blevet regering og er tvunget til at beslutte planer og få dem effektivt ført ud i praksis i god tid inden næste valg, så er det umuligt samtidigt at omfavne irriterende eksperter.

Derfor vokser fristelserne til at begrænse irriterende eksperters udfoldelser i medierne. Og da medierne naturligt altid sværmer ekstra lidenskabeligt om eksperter, som en regering finder irriterende, så vokser fristelserne endnu mere.

Jeg har jævnligt igennem mine år som en af de mest citerede eksperter i landet, sagt ting, som en regering kan være blevet irriteret over. Ofte har journalister uden mange falbelader brugt mig til at give ekspertstatus til en skarp holdning, som kunne gøre en politisk historie, de sad og nørklede med, lidt mere sexet. Men jeg er trods løbende provokationer aldrig blevet truet af nogen regering eller af dens håndlangere til at holde bøtte. Tværtimod har jeg ofte fra politikere af alle afstamninger fået den modsatte reaktion.

Lignende erfaringer vil jeg tro, at alle andre eksperter i politisk kommunikation og medieforhold har gjort. Kun alvorligt selvskadende politikere og partier vil forsøge at styre os, fordi de ved, vi har netværk ind i medierne, og straks kan råbe op de rette steder. Skrive klummer og kommentarer, som fremstiller enhver, der truer os, som en desperat nar med kort udløbsdato.

Og f.eks. vil vi også straks gennemskue, at en advarsel med ordlyden ”Jeg vil bare advare dig. Christiansborg kan være en krigszone”, er et forsøg på at ligne en idealistisk hjælper og vejleder. Det er jo det rene børnelokkeri, udøvet over for erfarne forskere.

Det rystede mig, at vores nuværende regering åbenbart bruger så direkte mobbemetoder over for eksperter, der er troværdige leverandører til pressen af kendsgerninger, som regeringen ikke kan lide. Det drejer sig om eksperter i Mellemfolkeligt Samvirke, i Folkekirkens Nødhjælp, en professor på Aalborg Universitet og en uvildig forsker.

Regeringen overvurderer utilladeligt naivt disse forskeres frygt for regeringen. Og undervurderer endnu mere naivt den skade, det påfører regeringen, når det afsløres – uden regeringen gider sige et kvæk derom.

Tilbage står indtrykket af en desperat regering, som er villig til at løbe store PR-risici. Hverken borgere eller medier kan få øje på den virkelighed, som berettiger dette. Det virker derfor bare inkompetent, hvilket er noget af det værste en regering kan være. Og inkompetencen styrkes for hver dag, hvor regeringen nægter at udtale sig om afsløringerne.

Den socialdemokratiske regering kan ikke hurtigt nok få skruet op for charmen over for de forskere, som den har fornærmet. Ellers må vi alle tro, at desperationen fortsat regerer.

 

Læs Regering i spin, Kort og gult

 

 

 

Læs Forskermobning, Køllebank Groft sagt

Læs Mobbestop, Køllebank

Læs Opråb til alle mobbere, Klumme om Christiansborg

Læs Dyderne. Når man tages i en løgn, mister man ærlighed. Definition

 

Læs TV’s diskrete politiske propaganda, Kommentar.

 

 

 

Læs flere kommentarer

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Senest opdateret 24-02-2020 17:49:25

 

 

© klaus@kjoeller.dk