Homo Sapiens Sisyfos, Kommentar

Hvis menneskeheden overlever de næste årtier, bliver det som Sisyfos på kunstigt intelligente computeres museum. Sandsynligvis.

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

Først lagt op 07-04-2020,,senest opdateret 28-12-2020 13:50:11

Corona, Kølletæppebank

Først når vi har fået fred for corona igen, bliver vi i stand til nøgternt at diskutere, om de overlevende kostede for meget, og om demokrati er for dyrt og for upraktisk. Men vi kender allerede nu svaret.

Bag al tvivl om fremtiden står det i hvert fald klart, at vi homo sapienser får en hård tid med epidemier, inden vi bliver endeligt afskaffet.

 Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

 

 

 

 

Indhold

Bornholmernes vej til svensk kærlighed, Kort og gult 1

23-12-2020: Øen bør rumme færre silderøgerier og badestrande; men mange flere skisportssteder 1

Frygtet overlevelse blev glædelig, Zætning 1

21/9 2020: Tre avisoverskrifter malede uden grund corona-fanden på væggen 1

År 0,25 efter corona, Kvidder 1

13-05 2020: Selvbetjeningsluksuskrydstogtskibe, præsident i Coronaland, coronafødt statsmor 1

Corona, Jordens næste hersker? Kort og gult 1

29-04-2020: Det levende væsen, som har den mest tilpasningsdygtige genetiske kode, ender som Jordens hersker 1

Coronaklokkerne leve! Køllebank 1

7/4 2020: Død over skrøbelige sociale bobler 1

Flokimmunitet, Kvidder 1

6/4 2020: Ordet ’flokimmunitet’ sammenlignes med andre ord med samme denotation men bedre konnotation 1

Ellemanns mor, Zætning 1

31-03-19: Venstres mangeårige unge håb sprunget i profil som hele landets unge, evige håb. 1

Kampen for fremtiden, Kvidder 1

30-03-20 1

Krisens langtidseffekter, Køllebank 1

26-03-2020: Først når vi har fået fred for corona igen, bliver vi i stand til nøgternt at diskutere, om de overlevende kostede for meget, og om demokrati er for dyrt og for upraktisk. 1

Svensk corona-bullshit, Kvidder 1

23-03-2020 1

Respektbevarende sygdom, Kvidder 1

20-03-2020 1

Coronatanker, Køllebank 1

19-03-2020;: Bag al tvivl om fremtiden står det i hvert fald klart, at vi homo sapienser får en hård tid med epidemier, inden vi bliver endeligt afskaffet. 1

Svensk corona-ret, Køllebank 1

17/3 2020: Epidemibekæmpelse: Gid Sverige var et kommunistisk diktatur 1

Coronas drømmeland, Kvidder 1

13/3 2020: Sverige 1

Bonus 1

Mette Frederiksen, Kølletæppebank 1

12-03-2020: Ingen anede, at det hun gennem alle årene trænede sit tomgangsramte mundlæder op til, var effektiv håndtering af en landstruende coronakrise. 1

 

 

 

 

 

 


Bornholmernes vej til svensk kærlighed, Kort og gult

23-12-2020: Øen bør rumme færre silderøgerier og badestrande; men mange flere skisportssteder

Læs originalen med links


Frygtet overlevelse blev glædelig, Zætning

21/9 2020: Tre avisoverskrifter malede uden grund corona-fanden på væggen

Læs originalen med links


År 0,25 efter corona, Kvidder

13-05 2020: Selvbetjeningsluksuskrydstogtskibe, præsident i Coronaland, coronafødt statsmor

100.000 besætningsmedlemmer er ombord på arbejdsløse krydstogtskibe. Og de fattige skattelylande, hvor luksusfartøjerne er indregistreret, har ikke råd til tage sig af besætningerne. Derfor må besætningerne nu tilbringe coronatiden på selvbetjeningsluksuskrydstogtskibe.

For hver dag, der går, viser Trump sig at være en stadig mere katastrofalt elendig præsident i Coronaland. Flere og flere spørger sig selv, hvordan halvdelen af borgerne i verdens største, rigeste demokrati fortsat kan være så sultne på de billigste politiske trick og fiduser, at de ikke kan undvære Trump.

Men corona har også bragt gode ting: Heldigvis scorer vores statsminister Mette Frederiksen dagligt nye sejre med det tomgangsramte mundlæder, som vi var mange, der frygtede ville lægge landet øde, hvis hun blev statsminister. Det var før corona. Nu beundrer alle Mettes vise moderlige ord, som gør os stolte over at være danske.

Læs originalen med links og illustrationer.


Corona, Jordens næste hersker? Kort og gult

29-04-2020: Det levende væsen, som har den mest tilpasningsdygtige genetiske kode, ender som Jordens hersker

Et nyt dansk studie viser ifølge Politiken, at den genetiske kode hos coronavirus ændrer sig en lille smule, når den smitter fra den ene patient til den næste. Denne genetiske tilpasningsevne til nye omgivelser har vi homo sapienser også. Det har sat os i stand til at brede os overalt fra Østafrika til vidt forskellige miljøer på kloden i løbet af kun 70.000 år og hurtigt gøre effektivt kål på andre menneskearter og på utallige stolte dyrearter, der havde levet i millioner af år, fx sabeltigeren i Nordamerika og gigantiske mammutter på diverse kontinenter. Vil coronaen gøre kål på os? Muligvis ikke. Vi har masker, visirer og sæbe, hvad sabeltigeren ikke havde. Men det er rigtigt, at det levende væsen, som har den mest tilpasningsdygtige genetiske kode, ender som Jordens hersker. Også selv om det bare er en virus.

Se originalen med links

Flokimmunitet, Kvidder

6/4 2020: Ordet ’flokimmunitet’ sammenlignes med andre ord med samme denotation men bedre konnotation


Ellemanns mor, Zætning

31-03-19: Venstres mangeårige unge håb sprunget i profil som hele landets unge, evige håb.


Kampen for fremtiden, Kvidder

30-03-20


Krisens langtidseffekter, Køllebank

26-03-2020: Først når vi har fået fred for corona igen, bliver vi i stand til nøgternt at diskutere, om de overlevende kostede for meget, og om demokrati er for dyrt og for upraktisk.

Danske myndigheder regner med, at op mod 11.200 danskere vil blive indlagt på hospitalet under coronakrisen. Afhængigt af alderen på de smittede kan mellem 1680 og 5600 miste livet.

Nogle danskere med forstand på sundhedsøkonomi mener, at det ser ud til, at Danmark vil bruge for mange penge på coronakrisen. Det kommer så til at gå ud over andre ting i sundhedsvæsnet. Hvis vi skal bruge, hvad Norge og Storbritannian er villige til at betale for et leveår med god livskvalitet, så er det højst 500.000 pr. reddet liv.

Det er en svær diskussion. Selv i fredstid, hvor landet ikke er i krig med Corona. Realiteterne er, at lige i øjeblikket er den politiske stemning udelukkende til at betale hvad som helst for at holde ethvert coronaoffer i live. Ingen politiker taler for at slukke respiratoren med bedstemor, fordi hun nu har kostet 500.000.

Men når vi har begravet vores døde og fået udskrevet de overlevende, så kan vi diskutere, om vi egentlig havde råd til at redde så mange.

Og om vi stadig har råd til demokrati. For autoritære Kina viste sig klart bedre til at få folk til at rette ind efter frihedsberøvende påbud end gamle demokratier som Italien, Spanien og Frankrig, der hurtigt nåede kaos, tæt fulgt af Storbritannien og USA.

Først når vi har fået fred for corona igen, bliver vi i stand til nøgternt at diskutere, om de overlevende kostede for meget, og om demokrati er for dyrt og for upraktisk. Og i øvrigt fortsætte demokratiets andre naturlige gøremål – indtil næste krise.

Læs originalen med links


Svensk corona-bullshit, Kvidder

23-03-2020


Respektbevarende sygdom, Kvidder

20-03-2020


Coronatanker, Køllebank

19-03-2020;: Bag al tvivl om fremtiden står det i hvert fald klart, at vi homo sapienser får en hård tid med epidemier, inden vi bliver endeligt afskaffet.

Det er uacceptabelt for alle os homo sapienser, at vores forskellige samfund i løbet af få måneder vendes op og ned af en virus. Men vi er i høj grad selv ude om det. For vi har i løbet af de kun 200.000 år, vi har eksisteret på kloden, bredt os så voldsomt, at smitsomme elendigheder, som der endnu ikke er fundet en vaccine imod, nu ganske let breder sig fra det ene tæt pakkede menneske til det andet. Og befolkningstætheden øges med stigende hast, fordi yderst få lande rører en finger for at begrænse avlen, som tiljubles af mange store religioner og af mange stater.

Derfor ser jorden kun ud til at blive tættere befolket, og kommende ukendte vira vil derfor få stadig bedre vilkår.

Men samtidig bliver vores generelle sygdomsbekæmpelse stadig bedre. Det giver allerede opsigtsvækkende resutater. Den amerikanske præsidentvalgkamp 2020 vil således udspille sig mellem to meget rige mænd i halvfjerdserne, der har råd til alt det bedste, som lægeverdenen kan byde på. Der findes kloge folk, som mener, at det allerede midt i dette århundrede vil blive muligt at skaffe evigt liv her på kloden til folk med tilpas betalingsevne og -vilje.

Og den kunstige intelligens bliver stadig bedre. Forskere forudser, at den hurtigere end vores eksisterende menneskestyrede systemer kan fatte, vil overtage alle væsentlige funktioner, som holder Jorden gående i universet. Det står hen i det uvisse, om vi homo sapienser så vil blive anset for brugbare. Og i givet fald til hvad. Ellers ender vi som spildprodukt. Efter kun 200.000 år.

Meget er selvfølgelig uklart, men fremtidsperspektiverne er højst interessante. Og bag al tvivl om fremtiden står det i hvert fald klart, at vi får en hård tid med epidemier, inden vi bliver endeligt afskaffet. Vi har en af dem lige nu.

Læs originalen med links


Svensk corona-ret, Køllebank

17/3 2020: Epidemibekæmpelse: Gid Sverige var et kommunistisk diktatur

Det ville være rart – ligesom sydkoreanerne – at vide, om man er syg eller ej. Nu går fruen og jeg rundt om hinanden i huset og leger raske, fordi det ville være absurd at lade som om, man er syg, uden beviser. Og vi har opgivet at holde 3 eller flere meters afstand i huset og i dobbeltsengen, således som en kvindelig overlæge og hendes it-ingeniørmand forbilledligt gjorde, da de blev interviewet på tv i haven foran deres hus.

Hvis Danmark – ligesom Sydkorea – var nabo til et diktatur, som var tæt slyngveninde med verdens største kommunistiske diktatur, så ville Danmarks regering fra begyndelsen have indset den politiske, demokratiske pointe i at gøre det stik modsatte af Kommunist-Kina: Undgå at lukke grænser, skoler og arbejdspladser og spærre folk inde i boligen.

I stedet ville man så have satset på en kombination af omfattende tests og åbenhed. Sådan som det passer sig for et åbent, frit demokrati, som benytter enhver lejlighed til at vise, at det netop ikke er et kommunistisk diktatur, men det stik modsatte. Altså sådan som Sydkorea gjorde, hvilket allerede har skaffet landet godt gennem epidemien.

Men nu har Danmark Sverige som naboland. Og Sverige er endnu sløvere end UK til at indse, at noget overhovedet bør gøres mod corona. Og begge lande er stærke demokratier. Derfor var det bedste, Danmark kunde finde på i farten, at være hurtigere med at gennemføre lige netop det, som disse prægtige demokratiske lande nu også er ved – tøvende – at gøre.

Selvfølgelig er det normalt herligt at have Sverige som naboland. Men hvis Sverige havde været et kommunistisk diktatur, så skulle fruen og jeg ikke i disse dage gå rundt om hinanden og lege raske. Så ville vi kende sandheden og handle derefter.


Coronas drømmeland, Kvidder

13/3 2020: Sverige


Bonus

Mette Frederiksen, Kølletæppebank

12-03-2020: Ingen anede, at det hun gennem alle årene trænede sit tomgangsramte mundlæder op til, var effektiv håndtering af en landstruende coronakrise.

Det er Mette Frederiksens særlige kendetegn som politiker, at man kan stikke hende et hvilket som helst emne ud, og hun kan holde en lang, yderst patetisk tale om det. Især taler hun med stor lidenskab og fylde for noget, som alle og enhver er helt enige om i forvejen, f.eks. på valgaftenen, at man skal respektere vælgerne. Derfor har flere og flere gennem årene spurgt sig selv, om Mette har mere patos på lager til den dag, hun måtte finde noget vigtigt og nyt at kæmpe for med sit tomgangsramte mundlæder. Det viste sig i går (11/3 2020) – til manges overraskelse – at det havde hun. Få vidste, at det hun gennem alle årene trænede til, var håndtering af en coronakrise.

Læs Kølletæppebank’en om Mette Frederiksen.

 

 

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Senest opdateret 28-12-2020 13:50:11

 

 

© klaus@kjoeller.dk