FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

Først lagt op 21-05-2020;,senest opdateret 21-05-2020 13:59:14

 

 

 

Pippi som præsident

Det er med Donald Trump som med Pippi Langtrømpe: Overraskende, selvmodsigende handlinger nedbryder ikke deres figur. Tværtimod. De øger begges særlige format.

 

 

 

 

Pippi Langstrømpe fylder 75 år.

 

Og op til det, annoncerede Donald Trump, at han var begyndt at tage malariamidlet hydroxyklorokin forebyggende mod coronavirus. Han forklarede, at han tog det ”fordi jeg synes, det er godt. Jeg har hørt en masse gode historier.”

 

Men ingen eksperter eller videnskabelige forsøg kan bekræfte, at dette middel kan bekæmpe corona. Jordens mægtigste mand i Jordens mægtigste land var altså ligeglad med alle de eksperter og rådgivere, han har omkring sig.

 

Hermed slår han Pippi Langstrømpe stort i fanden-i-voldskhed. Og derfor blev sagen en god historie i alle amerikanske og andre medier. Den ene halvdel af de amerikanske vælgere beundrer ham for nu igen at overgå Pippi som præsident. Den anden halvdel bekræftes i, at manden faktisk er komplet idiot.

 

Og da historien således havde fejret triumfer i nogle dage, fortalte Trump ligesom tilfældigt i forbifarten på et pressemøde, at han forventede at stoppe med at tage lægemidlet hydroxyklorokin i løbet af en dag eller to. Det gav straks Trump endnu en rundtur i alle medier.

 

Det er med Trump som med Pippi: Overraskende, selvmodsigende handlinger nedbryder ikke deres figur. Tværtimod. De øger begges særlige format.

 

Så bare vi kan få puttet Trump ind i en tankevækkende, morsom børnebog om en fanden-i-voldsk præsident, så skulle Jordkloden være sikker.

 

 

 

Læs

 

Læs Politisk filmkorrektion, Køllebank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk