FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

Først lagt op 29-05-2020,,senest opdateret 29-05-2020 14:09:00

Foto: Politiken 29-05-2020

 

Dansk lånefallit

Angela Merkel og Emmanuel Macron gider ikke engang lade som om, der over for Italien og Spanien er forskel på gave og lån

 

Angela Merkel og Emmanuel Macron står sammen med EU-kommissionen i spidsen for en genopretningsplan efter coronakrisen på tusind milliarder euro. De vil bl.a. forære enorme beløb til Italien og Spanien. Derimod går Danmark, Sverige, Østrig og Holland ind for at man i stedet udlåner de nødvendige beløb til Italien, Spanien og andre hårdt ramte.

Men ingen med indsigt i nationaløkonomi og EU kan tro på, at man nogensinde får vredet udlånte, enorme midler tilbage fra Italien og Spanien. Så spørgsmålet, som hjælpsomme lande og EU må stille sig selv, er: Hvordan iscenesætter vi bedst enorme beløb, som vi godt ved, vi aldrig får tilbage?

Fordelen ved låne-iscenesættelsen er, at långiveren signalerer, at man tror det allerbedste, her om lande som Italien og Spanien. Bagdelen er at man virker smålig og kynisk.

Danmark signalerer altså stor tillid, fordi vi tror på, at vi faktisk får penge tilbage ved at kalde pengene ’udlån’. Helt modsat EU, som her helt fra starten ikke engang gider lade som om, der over for disse lande er forskel på gave og lån. Og så scorer man straks idealismen, mens vi danskere virker kyniske.

Og hvis Danmark om nogle år kaster sig i selen for at få de udlånte midler tilbage, bliver landets kynisme bare værre.

 

 

Læs

 

Læs

 

Læs Kort og gult i de rette omgivelser.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

ALLE BØGER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger