Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

Bibliotekerne, lektørudtalelse

2017, 10. oplag

2016, print on demand

2015, print on demand

 

 

 

FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

Først lagt op 19-06-2020;,senest opdateret 19-06-2020 14:36:02

 

 

 

 

Dumt

Det gode ved en præsident, som konsekvent udlever politik som et TV-realityshow, er, at præsidenten et let at få øje på og sjældent er kedelig. Desværre er resten bare dumt.

 

 

 

 

John Bolton udkommer om et par dage med en sønderlemmende bog om sine 17 måneder som Donald Trumps sikkerhedsrådgiver. Hans kritik rammer særligt hårdt, fordi han har markeret sig som en høg på den republikanske højrefløj. Han vurderer, at Trump måske er en dygtig ejendomshandler på New Yorks boligmarked, men at han klart er grotesk inkompetent som verdensleder.

Her bør indskydes, at Trump tidligere også har haft stor succes med at være med i en TV-reality-serie. Og at den erfaring og viden han fik her, bruges dagligt til på twitter at fremstille amerikansk politik som et TV-reality-show med Trump som helt og etablerede, høj-prestige-medier som skurke.

Det gode ved dette er, at præsidenten er let at få øje på og sjældent er kedelig. Kort sagt provokerer han enhver konflikt ud i det ekstreme. Det har nu på fjerde år gjort ham til klart dominerende hovedperson i TVs verdenspolitiske realityshow, hvor han konsekvent forsøger at ligne en helt for de samme vælgergrupper som i sin tid gjorde ham til præsident, bl.a. bønder og andre grupper, som tilhører de ca. 50 % af USA's befolkning, som normalt hverken deltager i præsidentvalg eller anden politik.

Og selv om USA's økonomi ligger i corona-ruiner, og Bolton og andre, som Trump har fyret, aflægger mere og mere ødelæggende vidnesbyrd, så æder de, der stemte på ham som præsident, stadig i stort tal hans løgnagtige og groteske Twitter-fremstillinger som sandheden.

Den demokratiske lære af Trump er, at demokratiet ikke er spor kedeligt, når det ledes af en dygtig stjerne fra et TV-reality-show. Men læren er også, at ethvert demokratis uddannelsessystem skal sørge for, at alle vælgere forstår så meget, at der aldrig findes en flok, der er så stor, at den kan vælge en Trump – og stadig klamre sig ret begejstret til ham, mens det hele ramler.

 

 

 

 

Læs Fremad! Rap, rap! Køllebank

Læs Nytårskur: Hvordan dansk politik reddes, Catch 22

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk