FORSIDE KJOELLER.dk

ALLE BØGER

KOMMENTARER OG MORALER, MENU 1

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

Først lagt op 09-08-2020,,senest opdateret 11-08-2020 10:45:13

 

 

At svømme er at leve, Kølletæppebank

Ribbet for alle udvendige tegn på den stand jeg kom fra, stod jeg på den øde strand midt i ferien og indså at jeg var magister. Det er ikke kun sproget. Det er også gået i blodet. Denne trang til at udvikle teknikker, at forklare og analysere, og at formidle. Dette kritiske forhold til autoriteter. Denne lidenskab for argumenter.

Det at gå i vandet har udviklet sig til at være noget meget fint og indviklet. Det hedder nu "open sea swimming" og kræver en masse udstyr: farvede badehætter, briller og våddragt og en farvet svømmetaske til at varsko rutetrafikken til søs. Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

 

Fejl! Bogmærke er ikke defineret.Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

 

 

 

 

Indhold

Thai Navy Seals 1

06-07-2018: Det autoritære thailandske system har gejlet hinanden op til at tro fanatisk på deres Navy Seals-korps for at kunne redde landets ansigt med en lykkelig ekspres-slutning. 1

Blumes Formel 1 1

03-08-2017: Pernilles krop har langt større proportioner end Magnussens, og er storslået at se på. 1

Simpel badning 1

22-06-2017: Men selvfølgelig er der en grænse for, hvor mange gratis nøgenbadere man kan klemme ind på badeanstalten og i saunaen, uden det går ud over lemmernes frie bevægelighed. 1

Penispension 1

9/3 2017: Feministen BOOTYLove regner altså med gennemsnitligt i ca. 2 en halv time hvert døgn at have en penis i sin skede livet igennem. 1

Vinterbaderes julefryd 1

29-12-2015: Det er en grundregel for julens TV, at vinterbadere altid fryder sig over det kolde vand. Ellers var de ikke vinterbadere, men sad hjemme og iagttog gysende disse galninge. 1

Nem kystløsning 1

17-07-2015: Jyllands-Posten går nu til ekstremer i sin kamp for at lade udkantskommunernes kræmmermentalitet og de lokale gamle drenges netværk bestemme over vores kyster. 1

Simple swimming 1

04-04-2015: Det at gå i vandet har udviklet sig til at være noget meget fint og indviklet. Det hedder nu "open sea swimming" og kræver en masse udstyr: farvede badehætter, briller og våddragt og en farvet svømmetaske til at varsko rutetrafikken til søs. 1

Jumbo shit home 1

17-07-2014: Hundebadeforbudet er absurd. Derimod bør elefantbad fra danske strande forbydes, da de kloge kæmpedyr fristes til at sende gødningebårne hilsner med havstrømmene til familien i Afrika 1

Helles Lotte-profil 1

28-09-2012: Ved at overtage svømmeren Lotte Friis' identitet er Helle Thorning-Schmidt på facebook i stand til at udtrykke sin ærlige mening om sig selv 1

Tusindårsdigter 1

27-09-2012: Forfatteren Ole Hyltoft, som allerede har nøgenbadet ved Tisvildeleje igennem 1000 år, vil fortsat bade om 1000 år. Det fremgår altsammen af en efterårskronik i Jyllands-Posten 1

OL-atleter i jerngreb 1

01-08-2012: OL-officials kræver at atleterne holder sig til bestemte mærker. Men er mindre end 15 sponsorkondomer pr. atlet nok til flere ugers ophold i OL-lejren? 1

Bonus, længere kommentarer 1

Forfatterens brev til læsere i Nexø 1

23-09-2019 1

Magister ude at svømme 1

september 1998 1

Indgår der svømning i den netop udkomne roman ”Åh, jeg kommaer!”? Ja, naturligvis. Og det spiller en væsentlig rolle for handlingen. 1

 

 

 

 

 

 

 

Thai Navy Seals

06-07-2018: Det autoritære thailandske system har gejlet hinanden op til at tro fanatisk på deres Navy Seals-korps for at kunne redde landets ansigt med en lykkelig ekspres-slutning.

Nu er en frivillig, thailandsk, forhenværende ”Navy Seal”-dykker omkommet af iltmangel i grotten. Erfarne danske grottedykkere har tidligere undret sig over den amatøragtige adfærd og udrustning, som de thailandske Navy Seal-dykkere optræder med på fotos og videoer fra redningsarbejdet.

At psykisk og fysisk nedkørte drenge, i løbet af et par døgn skal lære at svømme, bruge dykkerudstyr og derefter udføre en meget krævende dykning gennem smalle grottegange, lyder ikke kun vanvittigt. Det lyder desværre også, som om det autoritære thailandske system har gejlet hinanden op til at tro fanatisk på deres Navy Seals-korps for at kunne redde landets ansigt med en lykkelig ekspres-slutning. Et ansigt, som man tabte, da en britisk dykker fandt drengene og optog dem på video, efter at lokale ”Navy Seals”-dykkere have ledt forgæves i dagevis.

Derfor skal Thai Navy Seals have de drenge ud under helt umulige odds. For hele systemet er allerede enige om, at Thai Navy Seals får aben, hvis det ender med dødsfald og tragedie.

Læs originalen

 

Blumes Formel 1

03-08-2017: Pernilles krop har langt større proportioner end Magnussens, og er storslået at se på.

Sognepræst Sørine Gotfredsen mente i DR 2 Deadline, at kvinder ikke egner sig til fodbold, for ”der er simpelthen så store proportioner, som kvindekroppen ikke formår at udfylde.”

Sørine har både ret og uret i, at størrelsen betyder noget.

For forleden morgen var der i TV 2 News en lang reportage fra Ungarn om racerkøreren Kevin Magnussen, fordi han nu igen skulle starte langt nede, denne gang som nr. 16. Men ikke et ord om Pernille Blume, som aftenen inden i Ungarn satte Danmarksrekord og om aftenen skulle svømme finale i VM.

Pernilles krop har langt større proportioner end Magnussens, og er storslået at se på. Men for at slå den beskedent proportionerede Magnusssen i TV-omtale mangler hun en stor potent Formel 1-racer, som vi kan se lækre slowmotion-optagelser af, mens hun svømmer sine sejre hjem.

Tante gyser, fordi hun har en fornemmelse af, at grovheden rummer ét eller andet sjofelt. Ganske vist kan hun ikke pege på, hvad det er. Men alene det at kombinere en sognepræsts slørede udtalelse om kvindefodbold og kropsstørrelser med utilsløret beundring af en kvindelig svømmers krop og med ringeagtende bemærkninger om bette Kevin Magnussen, finder tante mistænkeligt. Hertil kommer, at tante har medlidenhed med søde Kevin Magnussen, som dem i de andre biler aldrig vil slippe forbi, selv om hun synes, at hans bil er klart den største, selv om den altid ender sidst.

Læs originalen

 

Simpel badning

22-06-2017: Men selvfølgelig er der en grænse for, hvor mange gratis nøgenbadere man kan klemme ind på badeanstalten og i saunaen, uden det går ud over lemmernes frie bevægelighed.

Foreningen ”Det kolde gys” på badeanstalten Helgoland har krævet medlemskab til 1400 kr. for at benytte badeanstaltens nøgenbadefaciliteter om sommeren. Det er et politisk flertal på rådhuset imod.

Det er svært at se de verdenshistoriske perspektiver i striden. Men selvfølgelig er der en grænse for, hvor mange gratis nøgenbadere man kan klemme ind på badeanstalten og i saunaen, uden det går ud over lemmernes frie bevægelighed.

Groft sagt anbefaler derfor en ganske simpel bademodel, som kan anvendes helt gratis af alle.

Find på Google Maps noget havvand i nærheden. Tag dertil. Smid tøjet. Vad ud i havet. Lad vandet omslutte dit legeme. Svøm eventuelt lidt omkring.

Stig derefter op på stranden. Og nyd, at du ikke står midt i en mågekoloni af nøgne mennesker i et stolpebåret, grønmalet træskur.

Tante gøs fordi hun finder en lummer dobbelttydighed i udtrykket ”lemmernes frie bevægelighed”. Desuden har hun et nydeligt grønmalet træskur i sin politiske køkkenhave, som hun ikke ønsker slået i hartkorn med amagerkanske nøgenbaderes stolpebårne Mekka.

Læs originalen

 

Penispension

9/3 2017: Feministen BOOTYLove regner altså med gennemsnitligt i ca. 2 en halv time hvert døgn at have en penis i sin skede livet igennem.

I Berlingskes kronik på Kvindernes Internationale Kampdag d. 8/3 skrev feministen ”BOOTYLove TQ” bl.a. ”Det vil sige, at i 90 pct. af min levetid, hvor der ikke er noget "sværd" i min fisse, lever den ikke helt op til dens definerede formål.”

BOOTYLove regner altså med gennemsnitligt i ca. 2 en halv time hvert døgn at have en penis i sin skede livet igennem.

Men hvis hun sover upenetreret af penis 8 timer i døgnet og passer et arbejde 37 timer ugentligt uden samtidig at rumme en penis, så bliver der på en uge kun 75 timers vågen fritid til rådighed til ind i mellem at rumme en penis i sammenlagt 16,8 timer ugentligt eller 22,4 pct. af sin vågne fritid.

Og hvis hun ikke regner med at kunne holde denne høje penisprocent, til hun dør, er hun nødt til at hænge ekstra på her i sine unge år for at spare op til sin penispension.

Hvorfor gøs tante over denne grovhed?

Det kan ikke være ordet ”fisse”, som rigtig nok ikke er pænt, men det ord brugte BOOTYLove TQ selv i tantes daglige havemagasin ”Bellas”, hvor hun og to andre velskabte, unge kvindelige subjekter skrev på kvindernes internationale kampdag efter særlig indbydelse fra tante. Muligvis kom det bag på tante, at BOOTYLove brugte så fæle ord, men det gjorde hun altså.

Det kan heller ikke være de matematiske udregninger af, hvor længe BOOTYLove i alt må gå, stå eller ligge (svømme?) med en penis i sig for at nå op på i alt de ti procent levetid, spiddet på penis, som hun kalkulerer med. For de udregninger er ikke til at rokke uden at bryde matematikkens grundregler. Og så har jeg endda ikke engang medregnet hendes allerede tilbagelagte penisløse barndom.

Tilbage står kun den mulighed, at tante ikke bryder sig om den slet skjulte opfordring til promiskuitet, som stykket rummer. Tragisk, at tante nægter at se i øjnene, at det er BOOTYLove simpelthen tvunget til for at spare op til sine sidste år, hvor hun næppe vil være i stand til at rejse tilstrækkeligt med penisser til at holde de ti procent. Men måske har tante, som jo er langt oppe i årene, her nogle særlige peniserfaringer, som jeg ikke kender.

Læs originalen

 

Vinterbaderes julefryd

29-12-2015: Det er en grundregel for julens TV, at vinterbadere altid fryder sig over det kolde vand. Ellers var de ikke vinterbadere, men sad hjemme og iagttog gysende disse galninge.

I forbindelse med juledagenes agurketid har TV flere gange fremvist frysende mennesker ved danske strande i badedragt. Ofte er det modne, ældre mennesker. Sjældent ser vi purunge med stram hud. Vi ser disse ældre modigt vade ud i det syv grader kolde havvand og pjaskende og hvinende neddyppe deres vinterhvide legemer. Vel oppe på stranden igen udtaler de sig altid yderst begejstret over det kolde vand. Aldrig nogen omkomne, aldrig et hjertetilfælde eller bare en enkelt forfrysning i en tå. Der ses intet telt med beredte paramedicinere på stranden. Tværtimod fremhæver flere af de vinterbadende den sundhedsfremmende virkning af kuldechocket, som de varmt anbefaler til seerne. Aldrig én, der mener det modsatte. Disse ensidige indslag er hverken indoktrinering eller manipulation, men bare selektion. Det er en grundregel for julens TV, at vinterbadere altid fryder sig over det kolde vand. Ellers var de ikke vinterbadere, men sad hjemme og iagttog gysende disse galninge.

Læs originalen

 

Nem kystløsning

17-07-2015: Jyllands-Posten går nu til ekstremer i sin kamp for at lade udkantskommunernes kræmmermentalitet og de lokale gamle drenges netværk bestemme over vores kyster.

I sin leder fredag har bladet mobiliseret en pensioneret skoleinspektør, som citeres for dette: "Hvorfor skal vi, som bor tæt ved Vesterhavet, ikke have samme muligheder for at udfolde os som folk i byen: vinterbade, ro i havkajak eller surfe med de faciliteter, som hører til?" Det er et vanvittigt argument. Hvis en skoleinspektør ikke ser sig i stand til året rundt simpelt hen at vade ned over en storslået, naturskabt strand og videre ud i vandet, iført passende udrustning, og derefter lade sit legeme nedsænke i havvandet eller lade det transportere ovenvands, så er løsningen vel ikke at opføre havnebade, badebroer med saunaer og kajakterminaler langs Vesterhavet. Løsningen er, at skoleinspektøren køber sig et årskort til Lalandia Vandland.

Læs originalen

 

Simple swimming

04-04-2015: Det at gå i vandet har udviklet sig til at være noget meget fint og indviklet. Det hedder nu "open sea swimming" og kræver en masse udstyr: farvede badehætter, briller og våddragt og en farvet svømmetaske til at varsko rutetrafikken til søs.

Når Groft sagt har lyst til at bade i havet, tager han tøjet af, vader ud i vandet,  og svømmer. Sådan har han gjort i årtier. Derfor var det en stor overraskelse i Berlingske lørdag at læse, hvor fint og indviklet det at gå i vandet har udviklet sig til at være i dag. Det hedder nu "open sea swimming" og kræver en masse udstyr: farvede badehætter, briller og våddragt og en farvet svømmetaske til at varsko rutetrafikken til søs. Og medlemsskab af "Danish Open Water Swimming Association". Groft sagt har ved læsning af artiklen indset, at han i dag ikke bare kan gå i vandet. Det skal hedde noget særligt fint og fornemt, især hvis man ikke ifører sig særligt udstyr. Så næste gang Groft sagt vader splitternøgen ud fra de danske kyster for vellystigt at tumle sig som en brølende hvalros og dykke som en blåhval med vandstråler stående ud af blåsthullet, sker det ikke som almindelig badegæst, men som  udøver af idrætten ”Simple Open Sea Swimming with Dangling Genitalia”.

Læs originalen

 

Jumbo shit home

17-07-2014: Hundebadeforbudet er absurd. Derimod bør elefantbad fra danske strande forbydes, da de kloge kæmpedyr fristes til at sende gødningebårne hilsner med havstrømmene til familien i Afrika

Direktør for Cirkus Arena, Benny Berdino, lod tirsdag sine tre elefanter bade ved Karrebæksminde Strand. Den har Blåt Flag, hvilket indebærer, at hunde ikke må bade i vandet. Men der er ikke noget forbud mod elefantbadning. Hundebadning er forbudt, fordi hundenes afføring i havet – ifølge FN's verdenssundhedsorganisation WHO – forurener vandkvaliteten med blandt andet colibakterier. Men ifølge Den Danske Dyrlægeforening ligger det ikke til hundenes natur at have afføring i vandet. Hunde skider og tisser helst oppe på stranden, fordi de på denne vis afmærker territorier og holder kontakt med artsfæller, fuldstændig som vi andre gør på Facebook. Ingen hund øder derfor en milliliter kostelig urin eller et milligram fækalieguld væk ved at lade det fortynde i havets vandmasser. Derfor er hundebadeforbudet absurd. Det giver derimod god mening at forbyde elefantbadning, da disse kloge kæmpedyr kan frygtes at udtømme sig totalt for affaldsstoffer i vandet i håbet om, at bare en enkelt stinkende colibakterie fra den enorme gødningsmasse ad åre vil nå frem med en hilsen til familien i Afrika.

Læs originalen

 

Helles Lotte-profil

28-09-2012: Ved at overtage svømmeren Lotte Friis' identitet er Helle Thorning-Schmidt på facebook i stand til at udtrykke sin ærlige mening om sig selv

 

Godt nok har Helle Thorning-Schmidt i 1-års-interview militant afvist, at hun har svigtet. Men Groft sagt har erfaret, at Helle på sin facebook-profil under pseudonymet Lotte Friis samtidig har betroet en lukket kreds, at hun under overfladen ser helt anderledes på det: ”Mit livs mareridt er en realitet. Aldrig har jeg været så skuffet. Aldrig har jeg været så ked af det. Drømmen er væk for evigt. Mit mål gennem 4 år blev ikke nået – det kan aldrig ændres.” At hun skriver ”4” og ikke bare ”1 år” viser, at det er hele det årelange parløb med Villy, som selv Helle nu også også godt kan se, har været spildt. Hvor ynkeligt, at landets statsminister er nødt til at påtage sig den nederlagsramte olympiske svømmer, Lotte Friis’ identititet for at finde mod til at udtrykke sandheden! Og betroelserne fortsætter: ”Jeg er en helt anden Lotte end den pige, der stod på præmieskamlen i Beijing.” Det viser, at statsministeren også godt selv kan se, at hendes rød-hvide landsholdspåklædning med stiletter, som fik de kinesiske ledere til at ligne pygmæpingviner ved besøget for nylig, var upassende.

Læs originalen

 

Tusindårsdigter

27-09-2012: Forfatteren Ole Hyltoft, som allerede har nøgenbadet ved Tisvildeleje igennem 1000 år, vil fortsat bade om 1000 år. Det fremgår altsammen af en efterårskronik i Jyllands-Posten

Forfatteren Ole Hyltoft skriver efterårskronik i Jyllands-Posten tirsdag. Den er mættet med sæsonens sanseindtryk, som flettes sammen ved hjælp af namedropping: H.C. Andersen, Gary Cooper, Jacob Paludan, Frank Jæger, Knud Sønderby.

Folk, som stadig måtte tvivle på Hyltofts betydning, sættes til vægs ved, at DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen kommer forbi midt i kronikken med en bakke hjemmeavlede hønseæg til DR-næstformand Hyltoft. Mere intimt kan et tæt magtforhold mellem to af kulturlivets giganter næppe blive.

Hyltoft bliver da også så beruset af sin egen kronik, at han afsluttende kaster sig i havet. Ikke fordi han indser, at han ikke kan nå højere og derfor ligeså godt kan slutte på toppen. Tværtimod lader han sig genføde til evigt liv. Mens han ”lader den blide brænding bruse” ind over sit ansigt, tænker han henført: ”Nu, som for 1.000 år siden. Og igen om 1.000 år.”

I de kommende århundreder vil Hyltoft som Tisvildelejes nøgenbadende mumie altså være os alle et stadigt mere inspirerende bevis på, at kampen mod forfaldet kan vindes, bare man selv tror nok på det.

Læs originalen

 

OL-atleter i jerngreb

01-08-2012: OL-officials kræver at atleterne holder sig til bestemte mærker. Men er mindre end 15 sponsorkondomer pr. atlet nok til flere ugers ophold i OL-lejren?

Familieplanlægning er en god ting, så de olympiske sportsfolk, som lever i ugevis i en kønsblandet lejr uden kærester og familie, har fået 150.000 gratis kondomer. De er sponsoreret af kondomfirmaet Durex. Også OL’s badehætter og svømmebriller er sponsoreret. Og det har forstyrret de danske svømmere, at de i sekunderne, inden de skulle yde toppræstationer, som de har trænet til i årevis, skulle udskifte svømmebriller eller badehætter til et bestemt mærke, fordi de ikke måtte gøre reklame for andet end OL’s faste sponsor. Men OL’s dommere og officials har været nådesløse og truet med diskvalifikation, hvis man brugte andet end det sponsorerede. Dog  har man endnu ikke krævet, at Lotte Friis fjerner sin uautoriserede, præstationsfremmende tatovering af de olympiske ringe i lysken. Spørgsmålet blandt atleterne er nu, hvad IOC vil gøre, når de 150.000 sponsorkondomer til 10.500 atleter er brugt op. Det er mindre end 15 kondomer pr. atlet. Og mange tør ikke gå over til andre mærker, afbrudt samleje, oralsex og masturbation af frygt for diskvalifikation og mistede medaljechancer.

Læs originalen

 


Bonus, længere kommentarer

Forfatterens brev til læsere i Nexø

23-09-2019

Læs originalen

 

Magister ude at svømme

september 1998

Læs originalen

 

 

 

Indgår der svømning i den netop udkomne roman ”Åh, jeg kommaer!”? Ja, naturligvis. Og det spiller en væsentlig rolle for handlingen.

Citat fra s. 86.

 

 

Læs flere Kølletæppebank.

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

ALLE BØGER

FORFATTER- OG BOG-KOMMENTARER

SENESTE KOMMENTARER OG  MORALER

KJOELLER NEWS

BREVKASSEN

PROFIL

MEST LÆSTE PÅ KJOELLER.dk

BEDST SÆLGENDE BØGER

 

 

 

 

 

 

 

Kjoeller.dk

Seneste kommentarer

KjoellerNEWS

Alle bøger

 

 

 

 

Senest opdateret 11-08-2020 10:45:13

 

 

© klaus@kjoeller.dk