Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

Bibliotekerne, lektørudtalelse

2021, 15. oplag

2016, print on demand

2015, print on demand

 

 

 

 

 

Først lagt op 29-03-2022; senest opdateret 29-03-2022 10:44:56

 

 

Foto: fra Ekstra Bladet, 26/3 2022

 

 

Bidens brokne bøn

Bidens yderst rimelige afsluttende bøn om Putins afgang vakte stor kritik mange steder, hvor man havde ladet Bidens mange gakkede påstande i talen passere uden mindste oprør.

 

 

 

 

Bidens 25 minutter lange tale lørdag aften rummede dels en række påstande og dels en bøn om at Putin forlod magten. Bønnen er blevet kritiseret af medier,  korrigeret af Det hvide Hus og lodret afvist af Kreml . Påstandene derimod er passeret uden mindste modstand noget sted fra.

Men påstandene var alle faktuelt groft forkerte:

”En diktator, som er stålfast besluttet på at genopbygge sit imperium, kan aldrig fjerne folkets kærlighed til friheden.”

Forkert. For det er præcis det Putin selv har haft held med i Rusland. Her støttes han aktivt af store dele af befolkningen, bl.a. i den igangværende erobring af Ukraine.

”Brutalitet vil aldrig kunne underkue viljen til at være fri. Ukraine vil aldrig blive en sejr for Rusland. For frie folk nægter at leve i en verden med håbløshed og mørke.”

Tjah. Vi frygter vel netop alle her i landet og overalt i EU og NATO, at det vil ske. Og der er utallige eksempler rundt om i verden på at det er sket og jævnligt sker. Reelle demokratier er i klart mindretal blandt denne klodes ca. 200 lande.

”Vi vil få en anden fremtid, en lysere fremtid, grundfæstet i demokrati og principper, håb og lys, anstændighed og værdighed, frihed og muligheder.”

Ja, det er vores håb, men at påstå at det vil ske (”vi vil få”), er ønsketænkning og ikke fakta.

Men så kom heldigvis afsluttende i talen noget som klart var en bøn og ikke en påstand. Og denne bøn var fuldstændig rigtig og rimelig:

”For Guds skyld. Denne mand kan ikke forblive på magten.”

Men lige netop denne yderst rimelige bøn vakte stor kritik mange steder, hvor man til gengæld havde ladet Bidens mange gakkede påstande passere uden mindste oprør.

 

 

 

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk