Først lagt op 14- 04-2022,,senest opdateret 14-04-2022 15:15:50

 

 

Den 83-årige Olga (t.v.), 72-årige Maria (t.h.) og tæt på 80-årige Paulina kunnne ikke flygte inden russernes indtog. Til gengæld er de vidner til nogle af de uhyrligheder, fjenden har begået. Foto: Thea Pedersen. Fra Jyllands-Posten, 14/4 2022

 

Pointen ved Putin

 

Uden et frit konkurrerende mediesystem og et solidt institutionaliseret pluralistisk politisk partisystem kan en rationel galning køre et land og dets omgivelser i sænk.

 

 

 

Myrderierne og ødelæggelserne i Ukraine sælges hver dag i medierne ved hjælp af helte, ofre og skurke. De bedste historier handler altid om konkrete mennesker i virkelige situationer.

Det kan gøre det svært bag alle de utallige konkrete situationer og mennesker at se den enkle systempointe som Putins krig illustrerer:

Uden et frit konkurrerende mediesystem og et solidt institutionaliseret pluralistisk politisk partisystem kan en rationel galning køre et land og dets omgivelser i sænk. I øjeblikket udfolder Putin mulighederne efter han i 15-20 år med succes har svækket mediekonkurrencen og indskrænket mangfoldigheden af de politiske partier.

Det bedste danske og alle andre demokratiers medier kan bruge Ukrainekrigen til, er at banke denne systempointe ind på alle kanaler. For at forebygge næste Putin.

Det er lettere sagt end gjort. For selvfølgelig sælges stoffet hver dag på konkrete historier om helte, ofre og skurke. Som alt andet stof der skal bredt ud og hente penge hjem.

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk