Først lagt op 18- 11-2022,,senest opdateret 18-11-2022 16:36:19

 

 

Foto: Fra Altinget

 

Nørdelands fristelser

 

Efter Ellemann og Søren Papes svage optræden i valgkampen trænger Ellemann enkelt sagt til snarest muligt at vise nosser og dræberinstinkter i det politiske tv-realityshow.

 

 

Om de seneste ugers forhandlinger med fungerende statsminister Mette Frederiksen om næste regering forklarer Jakob Ellemann i Jyllands-Posten i dag (18-11-2022):

Det, Ellemann her siger, er jo ren fornuft. Men kun for de højst 6 % nørder af alle landets vælgere. De samme mennesker som ser tv-programmer som Besserwisserne, og som eventuelt er medlem af et politisk parti.

Men i kommunikationen til de 94 % totalt unørdede danske vælgere er bullshit som ”jeg deltager i Mettes sonderinger for at sikre at vores mandater får den størst mulige indflydelse” spildte Guds ord på Balle-Lars. Med al respekt. Der skal helt andre boller på suppen: krop, frækhed, fantasi. Svære konflikter som behandles med appetitvækkende humor.

Som vi lige har oplevet i valgkampen, så foregår politisk kommunikation til den danske befolkning som et tv-realityshow: Den politiske komedie. Hvis man skal være en af hovedpersonerne i denne landsdækkende tv-komedie, så er vejen frem humorbårne konflikter i fuld offentlighed. For den slags elsker journalister.

Men det sker hver gang. I hvertfald alle de gange jeg har oplevet en valgkamp: Når valgkampen er ovre, optræder det politiske kommentariat som om de 6 % nørder, der ser deres programmer, udgør hele vælgerbefolkningen. Og Den politiske Komedie bliver igen et afskyeligt tabu i nørdeland.

Efter Ellemann og Søren Papes svage optræden i komedien i valgkampen trænger Ellemann enkelt sagt til snarest muligt at vise nosser og dræberinstinkter i det politiske tv-realityshow. Det andet med i ugevis at udsende nørde-bullshit, mens han tilsyneladende alvorligt leger med tanken om at blive artig dreng i Mor Mettes storfamilie, er døden. Både for Ellemann, men også for showet.

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk