Først lagt op 15-12-2022,,senest opdateret 31-05-2023 13:38:16

 

 

 

 

 

Fogh som generalsekretær for NATO efter succesfuldt løftebrud. Fotocollage : Klaus Kjøller

 

Dansk løftebrydnings elegantier

 

Jakob Ellemann-Jensen når ikke sin forgænger Anders Fogh Rasmussen til sokkeholderne som løftebryder. Men vil Mette Frederiksen overgå ham?

 

Jakob Ellemann-Jensen er i dag blevet forsvars- og vicestatsminister i Mette Frederiksens SMV-regering.

Det har vakt opsigt, fordi han i valgkampen sagde han ikke havde tillid til hende og betingelsesløst lovede, at han ikke ville indgå i en regering hen over midten med Mette som leder.

Jakob har ikke forsøgt sig med bortforklaringer. Han har åbent indrømmet løftebrud.

De skarpeste hjerner blandt mine læsere husker måske, at Bill Clinton i sin tid garanterede, at han ikke havde haft nogen ”sexual relation” til Monica Lewinsky. Da man så fandt hans DNA på praktikantens kjole, så præciserede Clinton, at ”sexual relation” ikke omfattede oralsex. Også i dansk politik er der bortforklaringer, der mest ligner rygende pistoler. F.eks. måtte Søvndal i sin tid forklare, at han ikke – som påstået – havde besøgt 20 plejehjem, men kun 5, ved at henvise til sin dårlige hukommelse. Og Mette Frederiksen har engang som beskæftigelsesminister afvist anklager mod regeringspartierne S-SF for løftebrud med en bortforklaring om, at alt, som regeringspartierne har lovet efter regeringsdannelsen, faktisk var blevet holdt.

Og Anders Fogh Rasmussen garanterede igennem hele foråret 2009 på sine ugentlige pressemøder i Statsministeriet, at han ikke var kandidat til nogen international post. Da han så alligevel sagde ja til posten som generalsekretær for NATO, klarede han problemet med de mange løgne og den mistede troværdighed forholdsvis elegant med udtalelser som

”Sådan er det jo. Det ved alle.” Og det åd pressen og befolkningen råt uden protester.

Læs i ”Løgn bør så vidt muligt undgås” hvori Foghs elegance bestod.

 

 

 

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

 

Læs

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

 

Boris