Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

Bibliotekerne, lektørudtalelse

2022, 16. oplag

2016, print on demand

2015, print on demand

 

 

 

 

 

Først lagt op 11-01-2023; senest opdateret 11-01-2023 17:16:26

 

Foto: Fra TV2 Nyhederne

 

 

Svensk udholdenhed ad absurdum

Svenske TV-nyheder bruger fortsat alle journalistiske teknikker for at undgå at forbinde drabene med indvandringen.

 

 

 

 

Der var vist mange der åndede lettet op, da Sverige i efteråret fik en ny regering, som Sverigedemokraterne, Sveriges næststørste parti efter Socialdemokraterne, støttede op om. Uanset om man elsker eller hader Sverigedemokraterne, så var det rent teknisk set en sygelig, demokratisk situation, at Sveriges politiske etablissement, herunder alle medier, gjorde alt for at holde partiet uden for indflydelse, alt mens det voksede fra valg til valg.

Men her flere måneder efter den ny, sverigedemokratisk støttede regering er det stadig svært at få øje på hvad Sverige konkret og praktisk vil gøre for at standse den rablende stigning i kriminaliteten, som i 2022 nåede op på 64 skuddrab. Uden hurtig, effektiv handling vil antallet af skuddrab sandsynligvis stige til ca. 90 i 2023.

Men enhver som jævnligt ser nyheder på SVT 1 og 2 kan let se, hvordan Sveriges statsstøttede nyhedsmedier bærer sig ad med at fortsætte den politiske tomgang som har præget landet i årtier: Medierne dækker, som man skal, den eksploderende kriminalitet, men man bruger alle journalistiske teknikker for at undgå at forbinde drabene med indvandringen.

Derimod skyldes drabene fx at en ledende afdeling i politiet er uduelig og mangelfuldt bemandet og derfor svigter det forebyggende arbejde, eller at coronaen og krigen i Ukraine akut har gjort pengene små. Hvis du synes det lyder utroligt, så slå en aften over på svenske TV-nyheder og luk øjnene op. Så oplever du en ufrivillig selvsatire om en grotesk virkelighedsfortrængning som ganske enkelt består i at undgå at nævne indvandringen. En teknik som svenske medier har brugt i årtier. Og som tilsyneladende fortsætter, selv efter regeringsskiftet.

På denne måde undgås at seerne bliver klart fortalt, hvad løsningen er.

Selv med en ny, SD-støttet regering fortsætter landets elite og medier med virkelighedsfortrængning som om intet var hændt. Ingen ringe kunst, men mere uhyggeligt end mange Sverige-elskere bryder sig om. Og imens vokser mordraten dag for dag.

 

 

 

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk