Først lagt op 14-04-2023,,senest opdateret 14-04-2023 12:50:03

 

 

 

 

 

 

 

Jack Teixeira, 21 år, efterretningsofficer af meget lav rang, arresteres her – gående langsomt baglæns af sikkerhedssgrunde -- af FBI uden for sit hjem. Privatfoto fra TV/ BBC News

 

Gamer-joken der fortsatte ud over afgrunden

 

Sagen viser at det ikke er nok at kontrollere efterretningsansattes hoveder ved ansættelsen. De skal også kontrolleres løbende i røven

 

Jack Teixeira, 21 år, efterretningsofficer af meget lav rang, delte afskrifter og fotografier af fortrolige dokumenter for at slå gækken løs i fortroligt internetforum med sine ca. 25 gamer-fæller, heraf også nogle fra Ukraine og Rusland og fra andre lande i Europa, Asien og Sydamerika.

Desværre siver det sprængfarlige stof så også stille og roligt ud i større internetfora og skaber topskandalen.

Sagen viser at det ikke er nok at kontrollere efterretningsansattes hoveder ved ansættelsen. De skal også kontrolleres løbende i røven, dvs. for alt det skæve og sjove som altid truer generaler, præsidenter og alt det andet gravalvorlige som verden er proppet med og som bestemmer over liv og død.

Så selvfølgelig må sådant topsecret, livsfarligt stof ikke bare ligge og flyde i Pentagon, så det kan afskrives og fotograferes af en tilfældig ansat i bunden af organisationen som vil imponere vennerne og skabe lidt skæg og ballade.

Sagen lærer os, at virkeligheden ikke er et computerspil i et muntert gamer-forum. I hvert fald ikke endnu.

 

 Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

 

Læs

 

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

 

Læs

 

 

 

 

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

 

 

 

Boris