Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

Bibliotekerne, lektørudtalelse

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016- , print on demand

2015- , print on demand

 

 

 

 

 

Først lagt op 21-04-2023; senest opdateret 21-04-2023 12:46:10

 

Privatfotos fra seriens introduktionsvideo på DR.dk med undertekster

 

 

 

 

”Der kommer en med gevær. Fuck!”

Den virkelige sensation i DRTVs nye spionserie er, at russernes efterretningsvæsen arbejder så åbenlyst, at det virker som om de mod betaling medvirker i en spionthriller for børn.

 

 

 

 

Normalt foregår spionage i det skjulte. Men nu er flere nordiske tv-stationer gået sammen om at afsløre russisk spionage som foregår påfaldende åbenlyst ved hjælp af et stort skib, Admiral Vladimirsky, med bevæbnede, maskerede vagter på dækket som fremviser skydevåben, når fotografer i motorbåde filmer dem. Selv om skibet har slukket for deres officielle positionssignaler, så har myndighederne let kortlagt skibets seneste positioner i det nordiske og britiske havområde, bl.a. i nærheden af nuværende og fremtidige havvindmølleparker.

TV-serien har uden tvivl ret i, at serien er en opsigtvækkende sensation. Men det sensationelle kan umuligt være at russerne spionerer. Det ville være underligt, hvis de ikke spionerede. Det sensationelle er, at det tophemmelige russiske efterretningsarbejde foregår så demonstrativt åbenlyst med et skib der minder om en gammeldags Bornholmerfærge med fuldt bevæbnede, maskerede passagerer.

Og da det eneste ny, der kommer ud af TV-udsendelserne er, at befolkningerne i Danmark og de andre nordiske lande bliver skæppeangste for, hvad russerne kan finde på at gøre ved vores ubeskyttede vindmøller og kabler på havbunden i tilfælde af krig, så bliver den eneste sikre virkning af TV-serien, at Danmark og andre nordiske lande nu bevilger ekstra penge til sikring af havvindmøller og undervandskabler.

Det rigtigt mystiske i sagen er, hvorfor russerne så omhyggeligt med sit store, åbenlyse ”spøgelsesskib” sørger for at vi bevilger penge til dette formål.

Men ingen har nogensinde sagt at politik skal være let at forstå. Tænk bare på hvor svært mange stadig har ved at forstå, hvordan afskaffelsen af Store Bededag skal skaffe penge til forsvaret. Her er TV-serien faktisk langt lettere at forstå. Fuck!

 

 

 

 

Læs

 

Læs

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk