Et fremragende arbejdsredskab for både politikere, Iobbyister, spindoktorer og chefer og for de vælgere og medarbejdere, der gerne vil vide, hvad de kan blive udsat for, og som har lyst til at tage del i spillet om magten.

Lisbeth Knudsen, Berlingske Tidendde

 

Bogen anbefales med den varmeste kynisme.

Jakob Levinsen, Jyllands-Posten, 5 stjerner

 

 En fræk og rap bog er det, ikke anbefalelsesværdig for svage, uanstændige sjæle, men nyttig for andre som vaccination mod tidens lumpenhed.

Johannes Værge, Weekendavisen

Og så opfordrer han ellers til, at man gør hans bog til pensum i 9. klasse. Fulgte Undervisningsministeren hans råd, ville velfærdsstaten bryde sammen. (Anna Libak, Weekendavisen).

 

Kjøllers ligefremme skrivestil og opfindsomme eksempler får én til at briste i latter flere gange. Man bliver efter læsningen af bogen også bedre i stand til at forstå, hvad der foregår i det politiske liv, i organisationerne, i virksomhederne og i alle andre fora. (Erhvervsbladet).

 

Hans argumentation og eksempler er (desværre!) ret overbevisende. (John Chr. Jørgensen, Ekstra Bladet)

Selvhjælpsbog, hvor du i teori og letforståelig praksis lærer at bruge "magtens enkle teknikker". For alle der ønsker at blive klogere på, hvad magt er for en størrelse.

Forfriskende direkte bog om magt, der kan få alle til at reflektere over sin egen rolle i spillet om magten.

Bibliotekerne, lektørudtalelse

2023, paperback, 2. rev. udg. 17. oplag

2004, 2007, paperback, 2016- , print on demand

2015- , print on demand

 

 

 

 

 

Først lagt op 10-05-2023; senest opdateret 10-05-2023 11:45:48

 

”Du kan gøre hvadsomhelst med en kvinde, når du er en mediestjerne.”

 Privatfoto fra video på BBC.com med afhøring af Donald Trump.

 

 

Sådan bliver Trump præsident igen

Måske. Han skal jo først lige genopstilles.

 

 

 

 

I Danmark er vi vant til, at ca. 87 % af de stemmeberettigede stemmer ved vores landsdækkende valg. I USA er man glade, hvis man når 50 %. At Trump scorer præsidentposten med sin særlige håndtering af de samme dyder som selv en artig dansk politiker fra Thisted forsøger at opfylde, skyldes, at denne halvdel af de amerikanske vælgere, som almindeligvis før Trump stod ret fremmed over for selv en minimal deltagelse i politik, aktuelt er gjort ekstra aggressive ved globalisering, indvandring og, ifølge dem, passive og svage demokratiske præsidenter Obama og Joe Biden.

Kun fordi offentlig politisk debat i ethvert demokrati er verbale slagsmål og ikke en slags akademisk diskussion, vil Trump med succes sige snart det ene, snart det andet - overdrevet i modsatte retninger, men altid overdrevet. Og af samme grund vil han hele tiden ”go negative” og angribe enhver personlig svaghed og dumhed hos sin modstander. Joe Biden vil blive hånet nådesløst for sin høje alder.

Og Trump vil prale mere end almindeligt over sin rigdom og sine (påståede) bedrifter. Og han vil gøre det med medvind – for hver gang, han optræder således, signalerer han klart: ”Jeg er ikke som de andre (= dem i eliten, som I hader).” For han gider i modsætning til dem ikke skjule, at den politiske offentlige debat er et verbalt slagsmål. Og hans målgruppe elsker ham for det, og har allerede gjort ham til præsident én gang.

Men der er stadig, selv hos Trump, tale om de samme fire dyder som enhver dansk MF’er helt ned på sidste række i Folketinget også søger at leve op til:

·        ærlighed, dvs. at det, man siger, faktisk er sandt, og at det, man lover, faktisk holdes

·        idealisme, dvs. at det, man siger og gør, er drevet af hensynet til andre mennesker eller indgår i en velgørende, idealistisk bevægelses aktiviteter

·        stabilitet, dvs. at man handler og taler med sammenhæng og konsekvens, som tegner en fast identitet, herunder at personer i samme parti eller organisation ikke siger noget forskelligt om væsentlige ting

·        kompetence, dvs. at man er inde i sagerne (sagkompetence), og at man kan kommunikere til almindelige mennesker (kommunikationskompetence).

Trump erobrer ærlighed ved hele tiden at holde tæt kontakt til tilhørerne, reagere på alt, der sker i folkemassen, og tale uden teleprompter og manus. Også hans intensive brug af sociale medier signalerer ærlighed og åbenhed med spontane, følelsesstærke reaktioner på hvad som helst.

Som milliardær, der kan leve fedt resten af sine dage uden at gå ind i politik, bliver enhver optræden i valgkampen en demonstration af idealisme: ”Make America Great Again.”

Han vil stabilt love de samme fem-seks ting, hver gang han optræder, og stabilt ved hver lejlighed forsyne sin modstander med de samme nedladende tilnavne, f.eks. som ”Crooked Hillary” i forrige valgkamp.

Og ingen tvivler på, at Trump er en yderst kompetent kommunikator, som når alle tilstedeværende.

 

 

 

 

Læs

 

 

Læs

 

Læs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk