Først lagt op 10-07-2018

Senest opdateret 10-07-2018 15:15

 

 

Intet nyt fra rummet

”Efter vores enige vurdering er der tale om et produkt fra en kultur, som i teknisk henseende ligger milevidt foran os, måske flere årtusinder,” udtaler lederen af den videnskabelige komité

Papir af en på Jorden ukendt art. Tyndere og mere smidigt end noget lignende jordisk produkt. Og tilsyneladende også uforgængeligt.

Sådan kan man sammenfatte de 787 siders videnskabelige rapport fra den videnskabelige komité, som den amerikanske præsident nedsatte for mindre end en uge siden.

Læs News: Liv i rummet

Rapporten konkluderer, at der er tale om et produkt, som ikke er fremstillet på Jorden. Det har en molekylestruktur, som er helt anderledes. Det samme viser de tekniske undersøgelser af den fremmede rumsonde: en helt sort, blank kugle med en diameter på 6,78 meter.

-- Efter vores enige vurdering er der tale om et produkt fra en kultur, som i teknisk henseende ligger milevidt foran os, måske flere årtusinder, udtaler lederen af den videnskabelige komité, professor Ludwig Schwarzkopf fra Stanford University.

Blandt de mange svar, som forskerne giver i rapporten, må man undvære svaret på, hvorfra rumsonden er kommet, og hvornår den er afsendt. Molekylestrukturen er så usædvanlig at man ikke kan aldersbestemme genstandene med kendte arkæologiske metoder.

På et punkt giver rapporten dog helt klar besked: Der står ingenting på den såkaldte rumrulle, som var det eneste objekt, man fandt inden i sonden. Stykke for stykke har man foldet rullen ud, gennemlyst den med alle slags kendte stråler, underkastet den raffinerede elektroniske edb-analyser. Konklusionen er, at der intet budskab står på rullen.

Rapporten er holdt i en nøgtern, objektiv videnskabelig stil. Men det skinner alligevel tydeligt igennem, at komiteen finder dette resultat overordentlig skuffende.

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk

151217klauskjoellerDKforside.bmp