Først lagt op 30-08-2019

Senest opdateret 04-09-2019 14:55

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

Bogen som aflyste Trumps besøg

Grønland var bare afledningsmanøvre, da Trump aflyste besøget i Danmark d. 2.-3. september

Det vakte opsigt, da Præsident Donald Trump aflyste sit besøg i Danmark d. 2. – 3. september, fordi statsminister Mette Frederiksen havde kaldt det ”absurd”, at Trump ville købe Grønland.

Det viser sig nu, at der i virkeligheden var en helt anden grund til, at Trump aflyste sit besøg.

Blandt de mange demokratiske kandidater i den amerikanske præsidentkamp findes en efterkommer af danske udvandrere. Han hedder Jeronimus Holberg og nedstammer ifølge egne oplysninger fra Ludvig Holberg, dansk litteraturs fader.

Lige inden Trump skulle godkende turen til Danmark, gjorde USA's ambassadør i Danmark ham opmærksom på den ret ukendte præsidentkandidat Holberg og hans usædvanligt tætte relation til Danmark. Et af Jero Holbergs børn, Zille, har således gået på Sorø Akademi og taler flydende dansk.

CIA afslørede bogudgivelse

CIA fandt endvidere ud af, at der samtidig med besøget ville udkomme en bog af en fremtrædende dansk forfatter. En forfatter som er kendt for at holde sine kort så tæt til kroppen, at næsten alle hans bøger er ukendte i dansk presse. Men da denne bog sætter fokus på Holberg-familien, kunstig intelligens og sex, og desuden rummer tre tweets fra Trump med hårde angreb på Danmarks åndelige grundlægger, Ludvig Holberg, så vurderede CIA, at den – i modsætning til samme forfatters mange hemmelige bøger – ville brage igennem og sandsynligvis overskygge Trumps besøg.

Trump aflyste derefter straks Danmarksbesøget. Han ønskede ikke at forære en af sine præsidentrivaler en enestående platform til at profilere sig selv i den store flok af demokratiske modkandidater.

Derfor aflyste Trump med henvisning til, at Mette Frederiksen havde sagt noget væmmeligt til ham om Grønland.

 

 

 

Læs Skift hunde, Løkke!, Køllebank.

Læs Trumpiana, Kølletæppebank

Læs Forfatterbanket, Kølletæppebank

 

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666