Først lagt op 12-09-2019

Senest opdateret 12-09-2019 09:47

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

 

Konsulent 3: Sublimt alderdomsgennembrud

Titlen er dog mindre heldig. Den virker tør. Råber på glidecreme

Det er længe siden at jeg har leet og (næsten) grædt så meget over en bog. Jeg vil ikke bare anbefale: Jeg vil kraftigt opfordre til at "Epistel 666" udgives. Den sprudler af sympatisk galskab, og man overhales gang på gang af handlingen, som bare gør en syg efter mere. Og netop som man tror at hele historien er tabt på gulvet, indser man, at bogen er en stram, gennemdisciplineret krimi. Vågn op, Danmark! Jeg læste den i ét stræk og er overbevist om at den vil få mange læsere som vil nyde den og fortælle om den til venner og arbejdskammerater.

Dog har jeg enkelte forslag til ændringer:

Titlen er måske mindre heldig. Den virker tør. Jeg vil foreslå at man overvejer andre titler, f.eks.

·        Holbergs tå

·        Hvad Holberg gemte

·        Mordet på Holberg

·        Holbergs Hemmeligheder. Krimi

·        Zille Hansdatters Verdensturné

·        Holbergs ukendte sex-affære

Jeg vil også foreslå at romanen forøges væsentligt. Det ville være en forbrydelse ikke at lade Kjøller udfolde manus’ potentiale. Det lader sig let gøre:

Parforholdet mellem FE-agent, adjunkt John Kjeldsen og kriminalassistent Anna S. Møller kan give naturlig anledning til mange psykologiske udredninger, gerne med direkte henvisninger til faglitteratur. Også Forsvarets Efterretningstjeneste, Politiet, Københavns Universitet, Sorø Akademi, Glimmingehus, Det svenske Akademi, robotforskning og erotik indgår på måder som giver rigelig anledning til at bringe alment oplysende passager, båret frem af Kjøllers humor og sans for paradokser. For ikke at nævne børneopdragelse.

Dette er kun eksempler. Jeg er overbevist om at KK let selv vil kunne få endnu flere ideer og således uden meget besvær vil kunne forøge romanen med de ca. 45% som der efter min mening mindst er behov for helt at fjerne det pamfletagtige og give bogen den pondus, den fortjener.

Slip Kjøller løs i alt dette og mere til. Det vil ingen nogensinde fortryde!

Under disse forudsætninger kan jeg med stor begejstring give min kraftigste anbefaling. Manuskriptet er det mest sublime alderdomsgennembrud i moderne dansk litteratur, jeg har oplevet i min tid.

 

Læs Lækket følgebrev til tre konsulentudtalelser

Læs Konsulent 1: En sej dødskamp

Læs Konsulent 2: Tjah bum bum

Læs Konsulent 3: Sublimt alderdomsgennembrud

 

 

Læs Forfatterbanket, Kølletæppebank

 

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

klaus@kjoeller.dk