Først lagt op 15-09-2019

Senest opdateret 17-09-2019 10:29

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

 

Ekstra Bladet appellerer direkte til forfatteren Klaus Kjøller

Lederens overskrift: Skønlitterært storhedsvanvid

Lederen offentliggøres i KjoellerNEWS efter særlig aftale med Ekstra Bladet:

 

Skønlitterært storhedsvanvid

Vi burde måske forbigå det i stilhed. Men fristelsen er for stor.

En af landets utallige overtallige skønlitterære forfattere har tilsyneladende opgivet nogensinde at blive anerkendt for det, han selv synes, han er værd. Og det er ikke så lidt, sku’ jeg hilse og sige.

Han har derfor på sin egen hjemmeside og på Facebook kastet alle hæmninger og lancerer sig selv som en af Danmarks førende forfattere. Selvgjort er jo velgjort, siger man.

”Desuden,” udtaler forfatteren til Ekstra Bladet, ”jeg er netop fyldt 75. Derfor er det begrænset, hvor længe endnu jeg kan vente på anerkendelse.”

Svært at være uenig.

Lad være at gætte på, hvem det er, for du gætter det aldrig. Han hedder Klaus Kjøller. Og glem det straks. For det skønlitteratur, han skriver, er efter en kendt litteratureksperts mening værdiløst. ”Det er noget juks,” udtaler eksperten, som ønsker at være anonym.

Anmeldere anonyme

De uopklarede voldelige overfald på Jakob Levinsen, som i 2007 sønderlemmende kritiserede Kjøllers roman ”Den åndelige akse” i Jyllands-Posten. Og på Kristian Madsen, Politiken, som kaldte hans politiske debatbog fra 2011 ”Den politiske komedie” for ”mageløst sludder” har gjort alle eksperter forsigtige. Men alle, vi har spurgt, understreger, at de indtil videre så vidt muligt stadig siger sandheden, hvis de garanteres anonymitet.

”Det er stadig sådan, at kun tætte venskaber, mine personlige forretningsmæssige hensyn til forlag og til det medie, hvor jeg anmelder, kan påvirke indholdet af mine anmeldelser,” understreger den anonyme, men respekterede litterære ekspert udenfor citat.

Selvfølgelig kan alle se, at Kjøller er en talentløs galning. Men ret skal være ret. Alt tyder på, at forholdene på det skønlitterære parnas i dag er således, at almindelige forfattere uden særligt talent bliver mere og mere tvunget til at gøre som Kjøller: Anerkende sig selv.

Det gode ved dette er, at det gør dem lykkelige. Uden det er nødvendigt for andre at købe de bøger, de skriver.

Vejen frem for Kjøller

Vores bøn til Kjøller er derfor, at han helt undlader at skrive sine bøger og straks kaster sig ud i sin ofte underholdende offentlige kamp for anerkendelse. Denne gribende, talentfulde kamp er værdsat af mange, især fordi den er let at forstå, uden det er nødvendigt at læse et eneste ord i bøgerne.

Kjøller: Drop bøgerne! De er en unødvendig omvej til din anerkendelse som mislykket forfatter. Det vil desuden spare de intetanende læsere, som køber en enkelt af dine bøger af nysgerrighed (medlidenhed?), for unyttige lidelser.

 

Læs Forlæggerens forbandelser, Kommentar

 

Læs Forfatteren som kilde til lidelser, Kommentar

 

Læs Som det er, Kapitel 3: Sådan. Det er sket. Jeg har digtet, fortalt løgne. Det bekom mig vel, Bogkapitel

 

Læs Forfatterbanket, Kølletæppebank

 

Læs mere om Epistel 666

 

 

© klaus@kjoeller.dk