Først lagt op 23-09-2019

Senest opdateret 24-09-2019 10:56

 

Britta-historien

Kunst

Videnskab

Politik og medier

Religion og tro

Epistel 666

 

 

Forfatterens brev til læsere i Nexø

Kære læsere i Nexø

Jeg tillader mig at skrive til jer i flertal. Men jeg er klar over, at den ene af jer, dig Preben, tæller på knapper. Respekt! Jeg har det også selv sådan, at der er mange kendte, populære forfattere, hvis bøger jeg egentlig ikke rigtig ved, om jeg kan lide. Og inden jeg har tid til at finde ud af det, udkommer den næste. Men jeg var aldrig i tvivl om, at I begge to skulle have tilsendt et eksemplar af Epistel 666 med dedikation.

Og dig, Betina, regner jeg fast med. Min forpost mod øst. Du lærte mig jo at bade på Balka Strand, da jeg var en ganske lille tændstikdreng, som næsten altid frøs. Men du var kolossal og varm og rødgnistret på huden over din sitrende barm. Og smilede fast, selv i regn og blæst, når vi tog hinanden i hænderne og ansigt til ansigt sammen rytmisk hoppende sang ”ti, tyve, tredive, fyrre…” helt op til hundrede, før vi dukkede os. Og vi gentog proceduren, indtil jeg også dukkede mig med hovedet helt under vand. Sådan noget binder folk sammen. Tak, Betina.

Selvfølgelig har jeres brev om ”Epistel 666” gjort indtryk. Tak for det, og så hurtigt, det kom! I har straks kastet jer over bogen, i hvert fald dig, Betina.

Jeg prøver stadig at lære.

I har ret i, at alle svenskere ikke er som konsulent Alfred Jönsson og professor Sture Ohlsson i bogen. Men hvis de to havde opført sig ordentligt, så var der ikke kommet nogen historie ud af det. Alligevel kan alle de svenskere, som lejer dit sommerhus ved Balka, Betina, godt være anstændige og skrive stærkt rosende i gæstebogen. Og det glæder mig, at de i så høj grad gør det. Og ingen ved, hvad Jönsson og Ohlsson ville have skrevet, hvis de også havde lejet sommerhuset et par uger i højsæsonen. Det kan måske indpasses i en revideret 2. udgave af bogen.

Betina, tak for dine fotos af gæstebogens tegnede højdepunkter fra de seneste ti års begejstrede svenskere. (Fotoet af den meget morsomme tegning af ”Grüss Gott!” må være fra en tysker).

Jeg er selvfølgelig ked af, at du skriver, at ”Epistel 666” ikke er en bog, du vil lade ligge fremme i dit sommerhus. Men det glæder mig, at du har stillet den ind mellem en række tykke, indbundne bøger i en serie med store nordiske forfatteres hovedværker, som Foreningen Norden udsendte for mange år siden. Jeg giver dig ret i, at det er glædeligt, at alle bøger på sommerhusets boghylde derfor nu står helt lodret og ordentligt.

Kærlige hilsner

 

 

 

Læs Simpel badning, Køllebank

Læs Vinterbaderes julefryd, Køllebank

Læs Brevkassen: Vi læsere må lede forgæves efter omtaler og anmeldelser af dine romaner. 1

Læs Magister ude at svømme, Erindringskommentar

 

Læs Forfatterbanket, Kølletæppebank

 

Læs mere om Epistel 666

 

© klaus@kjoeller.dk

 

 

 

Klaus Kjøller, © klaus@kjoeller.dk